Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΣΤΟ «ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΑΡΑΝΤΗ» ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΤΗΣ Η ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ & ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ 
Τα νέα της πόλης μας

ΣΤΟ «ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΑΡΑΝΤΗ» ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΤΗΣ Η ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ & ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Το μεσημέρι της Κυριακής (28/1), η Παλλεσβιακή Ένωση Νέας Ιωνίας & Ηρακλείου Αττικής πραγματοποίησε τον ετήσιο χορό της για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της στην κοσμική ταβέρνα «Το Αρχοντικό του Σαράντη» στην Αθήνα, παρουσία πλήθους μελών και φίλων του συλλόγου, οι οποίοι μεταξύ άλλων απόλαυσαν τον Γιάννη Λεμπέση και τους συνεργάτες του σε ρεμπέτικα, παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια.

ΟΜΙΛΙΑ κ. ΚΟΝΤΟΥ

Την εκδήλωση χαιρέτησε η Πρόεδρος του συλλόγου, κ. Χρυσάνθη Κοντού, αναφέροντας πως: «Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Παλλεσβιακης Ένωσης σας καλωσορίζω και σας ευχόμαστε καλή χρονιά, ευτυχισμένο, δημιουργικό και όσο το δυνατόν με λιγότερα προβλήματα το 2018.», προσθέτοντας πως: «Θέλω να σας πω ότι η κοπή της βασιλόπιτας είναι η αφορμή∙ η αιτία είναι ο Πολιτισμός. Το ότι βρισκόμαστε εδώ είναι πολύ σημαντικό. Μέσα σ’ αυτές τις  αντίξοες συνθήκες που ζούμε, την οικονομική κρίση που βιώνουμε, και, όμως, εμείς είμαστε εδώ σήμερα, τα αφήσαμε όλα στην άκρη, γιατί μας συνδέει όλους μας κάτι κοινό: Το ενδιαφέρον για τον πολιτισμό και η αγάπη μας για το νησί μας. Όλοι μας, πιστεύω, είμαστε άτομα με όνειρα και ευαισθησίες. Σε ένα κοινωνικοπολιτικό περιβάλλον, που καταρρέει γύρω μας, μόνο ο πολιτισμός μπορεί και πρέπει να μείνει αλώβητος, ώστε να μας βοηθήσει να αντέξουμε. Γιατί πολιτισμός σημαίνει κάθε τι, που κάνει ο άνθρωπος για να βελτιώσει και να «χρωματίσει» τη ζωή του. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε κι εμείς σαν σύλλογος. Έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλον σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς και αυτό που πρέπει να το καταλάβουμε όλοι μας είναι πως ενωμένοι θα ξεπεράσουμε πιο εύκολα τα όποια προβλήματα.».

Ακόμη, η κ. Κοντού ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Από εμάς η προσφορά στον Πολιτισμό είναι εθελοντική, είναι πάνω από  συμφέροντα και από ματαιοδοξίες. Ο πολιτισμός δεν έχει απόχρωση. Οι αντιπαραθέσεις, οι μικροκακίες, τα μικροκομματικά συμφέροντα, οδηγούν σε αντίθετα αποτελέσματα. Ο Σύλλογός μας κρατάει μια ουδέτερη στάση και δεν εμπλέκετε σε αυτά. Η κοινωνία τα έχει βιώσει όλα αυτά. Έχουμε τόσα πολλά να κάνουμε! Ελάτε μαζί μας! Βοηθείστε μας, συμβουλεύστε μας, στηρίξτε μας! Το να παραμένει κάποιος απλός θεατής και κριτής -καλοπροαίρετος ή κακοπροαίρετος- δεν έχει πραγματικά, στο σήμερα που ζούμε, κανένα νόημα. Για να κρατηθεί ο Σύλλογος πρέπει πάνω και πρώτα απ’ όλα να έχει τη δική σας συμμετοχή.», και συνέχισε λέγοντας πως: «Είμαστε πολύ τυχεροί. Καταγόμαστε από ένα πολύ αξιόλογο νησί, τη Λέσβο, απείρου φυσικού κάλλους. Έχουμε ιστορία, λαογραφία, παράδοση. Του αξίζει, λοιπόν, αυτού του τόπου μια καλύτερη συμπεριφορά από όλους. Κατοικούμε, μένουμε σε δυο πολύ όμορφες πόλεις: τη Ν. Ιωνία και το Ηράκλειο Αττικής. Ελάτε, λοιπόν, σας παρακαλώ, να υλοποιήσουμε τους στόχους του Συλλόγου. Ελάτε στο χορευτικό μας, που  φέτος λειτουργεί με τον εξαιρετικό Δάσκαλο κ. Γιάννη Ρουσιάνο. Είναι γνώστης των παραδοσιακών χορών και απόφοιτος Τ.Ε.Φ.Α.Α., και η παρουσία του στον χώρο είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια. Ενδιαφερθείτε και γραφτείτε συνδρομητές, έτσι ώστε  να γίνουμε ένας δυνατός, εύρωστος και πολυπληθής σύλλογος. Κι αν ακόμα δεν σας έχω πείσει για  την αναγκαιότητα της ύπαρξης του πολιτισμού στη ζωή μας, σκεφτείτε τα παιδιά. Έχουμε τεράστια ευθύνη απέναντί τους. Το μόνο που θα ξέρουν στο μέλλον θα είναι όλα αυτά που μαθαίνουν από την τηλεόραση.».

Ακόμη, η κ. Κοντού γνωστοποίησε την κυκλοφορία του νέου ημερολογίου του συλλόγου, επισημαίνοντας πως: «Το ημερολόγιό μας είναι αφιερωμένο στα Μουσεία της Λέσβου. Φέτος αναδεικνύουμε το Μουσείο του μεγάλου ζωγράφου Γιώργου Ιακωβίδου, που βρίσκεται στα Χύδηρα της Λέσβου. Είναι κάθε μήνας και ένα έργο δικό του.», συνέχισε με μία σύντομη αναφορά στο ιστορικό του συλλόγου και ολοκλήρωσε ευχόμενη σε όλες και όλους: «Καλή διασκέδαση».

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ

Στη συνέχεια, η κ. Κοντού έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του συλλόγου, και ακολούθησαν ευχόμενοι οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «Δημιουργία Αλληλεγγύη» και «Δύναμη προοπτικής» κ.κ. Παναγιώτης Μανούρης και Δέσποινα Θωμαΐδου αντίστοιχα, καθώς και ο εκδότης της «ΙΟΝΙΑΝΕΤ» και μέλος του συλλόγου κ. Βασίλειος Μαγκαναδέλλης.

Ακολούθησε ένα παραδοσιακό έμμετρο δρώμενο με ευχές το ΠΟΔΑΡΙΚΟ, το οποίο καταχειροκροτήθηκε, προκαλώντας παράλληλα πολλά χαμόγελα σε όλους τους παριστάμενους, και η εκδήλωση συνεχίστηκε με ιδιαίτερο κέφι, μουσική και χορό, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

Παναγιώτα Σούγια

Η Πρόεδρος κ. Κοντού με μέλη του ΔΣ(από δεξιά) τους κ.κ Κοκκινογούλη, Πιπίνη, Παρασκευά,Παπάζογλου

Η πρόεδρος κ. Κοντού

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Μανούρης

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Δύναμη Προοπτικής" κ. Θωμαϊδου

Ο εκδότης της «ΙΟΝΙΑΝΕΤ» κ. Βασίλειος Μαγκαναδέλλης

Το παραδοσιακό ΠΟΔΑΡΙΚΟΚαταχωρήθηκε την: 06/02/2018
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!