Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΕΝΟΤΗΤΑ» - ΞΑΝΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο Η. ΓΚΟΤΣΗΣ 
Τα νέα της πόλης μας

Ο Δήμαρχος Ν.Ιωνίας κ. Γκότσης

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΕΝΟΤΗΤΑ» - ΞΑΝΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο Η. ΓΚΟΤΣΗΣ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε η δημοτική παράταξη «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία», σε μία όμορφη εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής (28/1), στον κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Κινηματογράφο Ν. Ιωνίας «Αστέρας», παρουσία πολλών υπουργών και βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., καθώς και εκπροσώπων άλλων κομμάτων και δημοτικών παρατάξεων.

Την εκδήλωση προλόγισε και καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους η δημοτική σύμβουλος κ. Όλγα Κατημερτζή, η οποία στη συνέχεια εκτέλεσε χρέη παρουσιάστριας-συντονίστριας, και αμέσως μετά η Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Νέας Ιωνίας, υπό τη διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της, κ. Αλέξανδρου Στουπάκη, παρουσίασε ένα ενδιαφέρον μουσικό πρόγραμμα με διαχρονικά τραγούδια.

ΟΜΙΛΙΑ κ. ΓΚΟΤΣΗ

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, κ. Ηρακλής Γκότσης, αφού καλωσόρισε με τη σειρά του και ευχήθηκε για τη νέα χρονιά προς όλες και όλους όσοι παρευρίσκονταν στην αίθουσα, παρουσίασε έναν σύντομο απολογισμό των ενεργειών και των δράσεων της Δημοτικής Αρχής και κατ’ επέκταση της παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία», επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Τη βελτίωση των οικονομικών δεδομένων του Δήμου Ν. Ιωνίας, τη μη ύπαρξη οφειλών προς προμηθευτές και εργαζόμενους, την παραπέρα ανάπτυξη της Κοινωνικής Πολιτικής και την ενίσχυση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των Υπηρεσιών του Δήμου», κι ακόμη αναφέρθηκε «στις καθυστερήσεις στη χρηματοδότηση και στη μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη».

Ακολούθως, ο κ. Γκότσης ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Η οικονομική κατάσταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μετά από οκτώ χρόνια μνημονιακών δεσμεύσεων, πολιτικών εσωτερικής υποτίμησης, μείωση του κοινωνικού κράτους, παρά τις προσπάθειες ανάσχεσης της τελευταίας περιόδου, με τις στοιχειώδεις κοινωνικές παροχές, η κατάσταση της Οικονομίας παραμένει δύσκολη.», έκανε λόγο για «σταθεροποίηση στο -60% των κρατικών επιχορηγήσεων του 2010 για την Τοπική Αυτοδιοίκηση με τις δυσμενείς επιπτώσεις που επιφέρει αυτό στη δράση των Δήμων για την παροχή κοινωνικού έργου και υπηρεσιών προς την τοπική κοινωνία, για την αναπτυξιακή της δραστηριότητα, αλλά ακόμα και για τις βασικές υποχρεώσεις του Δήμου.», κι ακόμη επισήμανε πως: «Θεωρούμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει μέσα στο 2018 να απαιτήσει: Να ολοκληρωθεί η συζήτηση μεταξύ της Κ.Ε.Δ.Ε., του υπουργείου Εσωτερικών και του υπουργείου Οικονομικών για το ύψος των παρακρατηθέντων∙ Να ξεκινήσει άμεσα το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για τους Ο.Τ.Α., που έχει εξαγγείλει ο υπουργός Εσωτερικών, ύψους 500 εκατομμυρίων, το οποίο σε βάθος πενταετίας θα επεκταθεί στα 2 δις Ευρώ∙ Να ολοκληρωθεί η μεταρρύθμιση του κράτους σε έναν οδικό χάρτη τριετίας και συμμετοχή στη Συνταγματική Αναθεώρηση για ενίσχυση της αποκέντρωσης. Να σημειώσουμε εδώ ότι δεν μπορεί να υπάρξει μεταρρύθμιση χωρίς τη διασφάλιση των αναγκαίων οικονομικών και ανθρώπινων πόρων. Αυτό μας έχει δείξει η εφαρμογή του «Καλλικράτη».».

Επίσης, ο κ. Γκότσης διευκρίνισε πως: «Υποστηρίζουμε την αλλαγή του εκλογικού συστήματος σε απλή αναλογική, αλλά η συζήτηση για το εκλογικό σύστημα στο τέλος της συζήτησης για τη μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη». Θεωρούμε πως πρώτα θα πρέπει να καθοριστούν οι αρμοδιότητες, οι πόροι, ο έλεγχος, αρχές και πλαίσιο του δημοκρατικού προγραμματισμού και μετά το διοικητικό σύστημα, που συνδέεται με το εκλογικό σύστημα.», προσθέτοντας πως: «Όλα αυτά τα χρόνια, από το ’11 και μετά, κεντρική επιλογή μας ήταν να προστατέψουμε την κοινωνική συνοχή του Δήμου μας, να βοηθήσουμε τις ευπαθείς ομάδες. Γι’ αυτό αναπτύξαμε κοινωνικά δίκτυα αλληλεγγύης με τη βοήθεια των φορέων της πόλης μας, που συμμετείχαν στα καλέσματα του Δήμου, αλλά ανέπτυξαν και δικές τους πρωτοβουλίες. Καταφέραμε να μη σταματήσουν όλες οι κοινωνικές δομές, που λειτουργούσανε μέχρι το 2011. Καμία κοινωνική δομή του Δήμου δεν σταμάτησε τη λειτουργία της. Αντίθετα, πιστεύουμε ότι αυξήθηκαν οι παροχές προς τους δημότες. Λειτουργούν τα 4 Κ.Α.Π.Η. με περισσότερα μέλη, η Δημοτική Συγκοινωνία, οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί φιλοξενούν περισσότερα από παλιότερα. Έχουμε και τις νέες δομές: το Κοινωνικό Παντοπωλείο, Ιματιοθήκη, Φαρμακείο κ.λπ.. Εδώ θέλω να ευχαριστήσω την κ. Φωτίου για την εμπιστοσύνη που δείχνει στον Δήμο μας ως πιλοτικό Δήμο σχεδόν σε όλα τα κοινωνικά προγράμματα του υπουργείου. Ήταν πρώτος Δήμος ο δικός μας, που εφαρμόστηκε το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης, το καλοκαίρι του 2016, είναι από τους πρώτους Δήμους που ιδρύθηκαν τα Κέντρα Κοινότητας, προχωρήσαμε το πρόγραμμα Ένταξης και Επανένταξης, και είμαστε, τέλος, από τους 6 Δήμους, πανελλαδικά, στο καινούργιο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση, τη μελέτη και καταγραφή των προβλημάτων για τους αστέγους. Και, τέλος, είμαστε από τους Δήμους, που ξεκίνησαν τα σχολικά γεύματα. Ήδη στον Δήμο μας υπάρχουν σχολικά γεύματα για 2000 παιδιά. Δεν ήταν, βέβαια, αυτό που φανταζόμασταν με την υπουργό να τρώνε τα παιδιά στο σχολείο και να ενταχθεί όλη αυτή η προσπάθεια στη διδακτική διαδικασία, αλλά πιστεύω ότι με την πάροδο του χρόνου αυτό θα το καταφέρουμε. Και ελπίζω και πιστεύω ότι από τον Σεπτέμβριο θα έχουμε σχολικά γεύματα για όλα τα παιδιά των δημοτικών σχολείων. Επίσης, κέντρο βάρους του Δήμου μας ήταν να μειώσουμε τις εκπομπές του διοξειδίου και να εφαρμόσουμε καινούργιες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Είμαστε ο πρώτος αστικός Δήμος στην Ελλάδα που πιλοτικά κάναμε τη Γεωθερμία…», κι ακόμη αναφέρθηκε «στον καινούργιο δημοτικό φωτισμό, στην τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε δημόσια κτήρια, στην ολοκλήρωση της αντιπλημμυρικής προστασίας της πόλης, ύψους 15 εκ. Ευρώ, καθώς και στα έργα που έχουν προγραμματιστεί για το Οικοδομικό Τετράγωνο 150.».

Επίσης, ο κ. Γκότσης αναφέρθηκε «στο πρόγραμμα για τις παιδικές χαρές, στη μελέτη για το Κολυμβητήριο και γενικότερα στους άμεσους στόχους της Δημοτικής Αρχής, όπως αυτοί αποτυπώνονται στον Προϋπολογισμό του 2018.», κι ακόμη ευχαρίστησε όλους τους παριστάμενους στην εκδήλωση για τη βοήθεια και τη στήριξή τους στον Δήμο, κυρίως στον τομέα της ανάπτυξης του Πολιτισμού και του Αθλητισμού, προσθέτοντας μεταξύ άλλων πως: «Θα ήθελα, επίσης, να ευχαριστήσω όλους τους συνάδελφους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου μας, με πρώτους της αντιπολίτευσης, που με τη βοήθειά τους, με τις παρατηρήσεις τους, με την κριτική τους, με τη σοβαρότητά τους στα Δημοτικά Συμβούλια βοηθάν να λειτουργεί το Δ.Σ. όσο το δυνατόν καλύτερα και αποδοτικότερα. Και το λέω αυτό γιατί κάποιοι θα το θεωρήσουν ότι είναι πολύ απλό και έτσι πρέπει να γίνεται.».

Ακόμη, ο κ. Γκότσης ευχαρίστησε «από καρδιάς» τα μέλη της παράταξής του και συνέχισε λέγοντας πως: «Όσον αφορά την παράταξή μας: Ξεκινήσαμε ενώνοντας τις δυνάμεις μας για να ενώσουμε την πόλη και τους πολίτες. Προχωρήσαμε με βάση ένα κοινό πρόγραμμα σε ένα πλούσιο έργο, στηριγμένοι πάντα στο προεκλογικό μας σύνθημα: «Κοινωνική αλληλεγγύη και στήριξη των πολιτών». Στην πορεία, η παράταξή μας, όπως και όλοι οι σχηματισμοί, δέχτηκε κλυδωνισμούς και αποχωρήσεις για πολιτικούς, ιδεολογικούς, αλλά και προσωπικούς λόγους. Η εμπειρία, όμως, και η ζωντάνια των μελών και στελεχών μας απορρόφησε τους όποιους κραδασμούς, και, στηριγμένοι στις βαθιές ρίζες που μας ενώνουν με την κοινωνία και τους αγώνες των συνδημοτών μας, μπορούμε σήμερα με σιγουριά να πούμε πως ο ρόλος της «Ενότητας για τη Νέα Ιωνία» στο αύριο της πόλης είναι ακόμα πιο σημαντικός, στηριγμένοι στη συλλογική, συντροφική δουλειά, χωρίς προσωπικές προβολές και διασπαστικές ατομικές φιλοδοξίες. Το μέλλον της πόλης μας, οι νέες προκλήσεις, τα μεγάλα έργα που ξεκινούν, τα νέα που ονειρευόμαστε και έχουμε ξεκινήσει, και η αγάπη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, μας οδηγούν στο αύριο με τον ίδιο νεανικό ενθουσιασμό, που είχαμε όταν ξεκινούσαμε.».

Τέλος, ο κ. Γκότσης ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Κάτι σαν μικρή ανακοίνωση: Το υπουργείο Εσωτερικών -είναι εδώ και ο υπουργός- ετοιμάζει βαθιές τομές στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλάζοντας το εκλογικό σύστημα και αλλάζοντας και βασικά σημεία του «Καλλικράτη». Προσωπικά, πιστεύω -και σαν παράταξη το πιστεύουμε- ότι είναι μία πολύ μεγάλη τομή όσον αφορά το εκλογικό σύστημα στον ρόλο και τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σήμερα. Θα είναι πιο δημοκρατική η λειτουργία, θα δίνει τη δυνατότητα σε μικρότερες ομάδες να συμμετέχουν, θα υποχρεώνει σε συνεργασία τις παρατάξεις, και αυτό που εν μέρει, όπως είπα, το αντιμετωπίζει κι ο δικός μας Δήμος, θα δίνει τη δυνατότητα για τέτοιες αποφάσεις και θα δίνει τη δυνατότητα σε όλους να συμμετέχουμε στη λήψη των αποφάσεων. Παράλληλα, τα προγράμματα της τακτικής επιχορήγησης, τα χρηματοδοτικά προγράμματα που έχουνε ξεκινήσει για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θεωρώ ότι ο θεσμός της Τ.Α. σιγά-σιγά θα κατακτήσει τον ρόλο που πρέπει να έχει. Να φύγουμε από εκείνο το μίζερο παρελθόν και να μπορέσει να στέκεται και να αντιμετωπίζει την καθημερινότητα, τα μεγάλα προβλήματα και την ανάπτυξη της κάθε πόλης.» και ολοκλήρωσε την ομιλία του αποκαλύπτοντας πως: «Σ’ αυτήν, λοιπόν, την προσπάθεια την καινούργια, παρόλο που η συμμετοχή μου στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι περισσότερο από 30 χρόνια, θεωρώ ότι θέλω να συμμετέχω, θέλω να βοηθήσω σε αυτή την προσπάθεια που θα γίνει, πιστεύω ότι πραγματικά θα αλλάξει κάτι στην Τ.Α. και προτίθεμαι να είμαι και επικεφαλής μελλοντικά στις επόμενες εκλογές.».

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ

Κατόπιν, ο κ. Γκότσης έκοψε το πρώτο κομμάτι της πίτας, και ακολούθησαν κόβοντας τα επόμενα κομμάτια και ευχόμενοι για τη νέα χρονιά, κατά σειρά, ο: υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Πάνος Σκουρλέτης, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αττικής κ. Γιώργος Καραμέρος, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Παναγιώτης Μανούρης, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμη προοπτικής» κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, η βουλευτής Β΄ Αθηνών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Χαρά Καφαντάρη, η βουλευτής Β΄ Αθηνών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Ελένη Αυλωνίτου, ο Γ.Γ. του υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης και μέλος της Κ.Ε. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Κώστας Πουλάκης, ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Κώστας Ζαχαριάδης, ο Πρόεδρος της Τ.Ο. Ν.Δ. Ν. Ιωνίας κ. Συμεών Χατζηαγγελής, η πρώην δημοτική σύμβουλος Ν.Ιωνίας και αναπληρώτρια βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. κ. Ευαγγελία Αμανατίδου, καθώς και ο Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κρητών Ν. Ιωνίας κ. Μανώλης Στρατής εκ μέρους όλων των φορέων της Ν. Ιωνίας.

Επίσης, οφείλουμε να αναφέρουμε πως στην εκδήλωση, μεταξύ πολλών άλλων, διακρίναμε τον υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μπαλάφα, τους Δημάρχους Ηρακλείου Αττικής και Γαλατσίου κ.κ. Νικόλαο Μπάμπαλο και Γιώργο Μαρκόπουλο αντίστοιχα, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Βόρειου Τομέα Αθηνών και μέλος της Ε.Ε. του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου  Νομού Αττικής (Ε.Δ.Σ.Ν.Α.) κ. Άρη Βρούστη, τον Διευθυντή των Υπηρεσιών της Π.Ε.Δ.Α. κ. Θεόδωρο Τούντα, τους δημοτικούς συμβούλους κ.κ. Γιάννη Λαζαρίδη («Δημιουργία Αλληλεγγύη»), Ελισάβετ Γεωργιάδου («Δύναμη προοπτικής»), Κωνσταντίνο Κουλούρη (ανεξάρτητο), τον τ. δημ. σύμβουλο κ. Νίκο Κουκουλάρη, τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών (Ε.Π.Σ.Α.) κ. Άγγελο Μιχόπουλο, πολλούς πρώην δημοτικούς συμβούλους προερχόμενους από διάφορες παρατάξεις, τον Πρόεδρο του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Ν. Ιωνίας και Πρόεδρο της Ο.Π.Σ.Ε. κ. Λουκά Χριστοδούλου, καθώς και πολλούς ακόμη Προέδρους και εκπροσώπους μικρασιατικών, πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων και σωματείων της Ν. Ιωνίας και όχι μόνον.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο τυχεροί των ισάριθμων «φλουριών» της «βασιλειόπιτας», κατά τα λεγόμενα του κ. Δημάρχου, κέρδισαν από έναν ζωγραφικό πίνακα, προσφορές των εκλεκτών ζωγράφων κ.κ. Δημήτρη Βάρβογλη και Μαριάνθης Κουμαριανού.

 

Παναγιώτα Σούγια

 

Ο Δήμαρχος κ. Γκότσης

Ο υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Πάνος Σκουρλέτης

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αττικής κ. Γιώργος Καραμέρος

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Παναγιώτης Μανούρης

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμη προοπτικής» κ. Δέσποινα Θωμαΐδου

Η βουλευτής Β΄ Αθηνών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Χαρά Καφαντάρη

Η βουλευτής Β΄ Αθηνών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Ελένη Αυλωνίτου

Ο Γ.Γ. του υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης και μέλος της Κ.Ε. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Κώστας Πουλάκης

Ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Κώστας Ζαχαριάδης

Ο Πρόεδρος της Τ.Ο. Ν.Δ. Ν. Ιωνίας κ. Συμεών Χατζηαγγελής

H πρώην δημοτική σύμβουλος Ν. Ιωνίας και αναπληρώτρια βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. κ. Ευαγγελία Αμανατίδου

πρώην δημοτική σύμβουλος Ν.Ιωνίας και αναπληρώτρια βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. κ. Ευαγγελία Αμανατίδου με τον δημ.σύμβουλο κ. Συμεωνίδη(ΕΝΟΤΗΤΑ),συζητώντας μετά την εκδήλωση

 Καταχωρήθηκε την: 07/02/2018
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!