Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ Ν. ΙΩΝΙΑΣ «Τ' ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ» ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΗΣ 
Τα νέα της πόλης μας

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ Ν. ΙΩΝΙΑΣ «Τ’ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ» ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΗΣ

Σε μία όμορφη εκδήλωση, που επιμελήθηκε η νηπιαγωγός κ. Δέσποινα Γεωργαντζή, με τη συνεργασία του Δήμου Ν. Ιωνίας, η Παιδική Θεατρική Εθελοντική Ομάδα Ν. Ιωνίας «Τ’ Αστεράκια» παρουσίασε τη θεατρική παράσταση με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «ΠΑΖΛ, Το κομμάτι που σου λείπει από κάποιον περισσεύει», παρουσία πλήθους θεατών, οι οποίοι γέμισαν το βράδυ της Κυριακής (10/2) τον Δημοτικό Κινηματογράφο «Αστέρας».

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την κ. Δέσποινα Γεωργαντζή να καλωσορίζει τους παρευρισκόμενους και να ευχαριστεί τον Δήμο Ν. Ιωνίας και τον καθέναν ξεχωριστά όλες και όλους όσοι συνέδραμαν με κάποιον τρόπο ώστε να πραγματοποιηθεί η παράσταση, τονίζοντας παράλληλα πως: «Τα κείμενα της σημερινής παράστασης αυτή τη φορά τα έγραψαν τα ίδια τα παιδιά.»!

ΕΥΛΟΓΙΑ ΠΙΤΑΣ

Κατόπιν, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδελφείας, Ν. Χαλκηδόνος και Ηρακλείου κ.κ. Γαβριήλ ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα και έκοψε το πρώτο της κομμάτι λέγοντας πως: «Αγαπητή μου κυρία Γεωργαντζή, κόβουμε το πρώτο κομμάτι στον Κύριό μας Ιησού Χριστό, και επιτρέψτε μου να σας πω και δημοσίως συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κάνετε τα τελευταία επτά χρόνια, διότι είναι μία κοινωνική προσπάθεια και γίνεται καθαρά από κόπο, μεράκι και όρεξη την οποίαν έχετε, για να κινητοποιήσετε και ταυτόχρονα να βελτιώσετε τόσους ανθρώπους. Θεωρώ ότι είναι μία πράξη, η οποία έχει έναν πολύ βασικό στόχο και ένα πολύ βασικό όραμα: Να μπορέσει να δώσει στα παιδιά τη δυνατότητα να μάθουν μέσα από τον Πολιτισμό, το Θέατρο και την Τέχνη, να συνεργάζονται, να μαθαίνουν αξίες και αρχές, και με τον τρόπον αυτόν να μπορούν να δημιουργούν κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό σήμερα, στις μέρες μας, και λέγεται φιλία. Και η φιλία πρέπει να ξέρουμε όλοι μας ότι είναι ένα ιδιαίτερο αγαθό, το οποίο αξίζει να αγωνιστούμε, αξίζει να το μάθουμε, διότι μαθαίνεται η φιλία, αξίζει να το καλλιεργήσουμε από πολύ μικρά ηλικία. Εύχομαι, λοιπόν, να συνεχίσετε προς την κατεύθυνση αυτή. Χαίρομαι που στηρίζει την προσπάθεια αυτή πάρα πολύ ο κύριος Δήμαρχος και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο. Χαίρομαι διότι όλοι οι γονείς εμπιστεύονται αυτήν την προσπάθεια. Συνεχίστε, λοιπόν, έτσι, και τα παιδιά σας, πιστέψτε με, θα μάθουνε να έχουν πιστούς και καλούς φίλους. Καλή χρονιά και ευλογημένη, να έχετε υγεία και καλή πορεία στο έργο σας.».

ΔΩΡΑ

Ακολούθησε η εξαιρετική εμφάνιση των παιδιών-μελών της Εθελοντικής Θεατρικής Ομάδας «Τ’ Αστεράκια» και αμέσως μετά από την επιτυχή ολοκλήρωση της παράστασης, οι πρωταγωνιστές της οποίας ανταμείφθηκαν με το θερμό χειροκρότημα όλων των παρευρισκόμενων, η κ. Γεωργαντζή ανακοίνωσε ορισμένες εκπλήξεις προς τα «Αστεράκια» της, λέγοντάς τους πως: «Παιδιά, καθίστε τώρα και ακούστε με τι θα σας πω: Πρώτα-πρώτα θέλω να σας πω ότι για άλλη μία φορά δώσατε τον καλύτερό σας εαυτό.», προσθέτοντας πως: «Αυτό το κουτί έχει δώρα μέσα για όλα τα παιδιά. Ξεκινάω: Το πρώτο δώρο είναι ένα δώρο από μένα, για να πάμε να δείτε τη θεατρική παράσταση: «Η Νεράιδα του Φεγγαριού», με τη Σάρα Εσκενάζυ. Σας το κάνω δώρο εγώ.», κι ακόμη ανέφερε πως: «Ο Δήμος Ν. Ιωνίας μου έστειλε μία επιστολή και μου λέει: «Κυρία Δέσποινα θα τη διαβάσεις στα παιδιά. Η Εθελοντική Θεατρική Ομάδα «Τ’ Αστεράκια» αποτελείται από 14 παιδιά της Νέας Ιωνίας, με εμψυχώτρια την Ιωνιώτισσα κ. Δέσποινα Γεωργαντζή. Ασχολείται και προσφέρει εθελοντικά και αφιλοκερδώς την πλούσια δράση της, τόσο με αυτόνομες παραστάσεις όσο και με τη συμμετοχή της σε εκδηλώσεις του Δήμου, π.χ. την Ημέρα Περιβάλλοντος και άλλο αξιόλογο πολιτιστικό και παιδαγωγικό έργο. Η δράση της παραπάνω ομάδας για πάνω από τέσσερα χρόνια δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα μέσα από το παιχνίδι, το θέατρο και τη μουσική να ασχοληθούν με την ανάπτυξη του Πολιτισμού, την προστασία του περιβάλλοντος, τη φιλία, τη συνεργασία και την ανάπτυξη. Ο Δήμος Ν. Ιωνίας, θέλοντας να στηρίξει τις προσπάθειες των φορέων της πόλης, που προάγουν τα κοινωνικά, πνευματικά, πολιτιστικά και παιδαγωγικά ενδιαφέροντα των δημοτών του, και με βάση την προσφορά της εν λόγω εθελοντικής ομάδας, αλλά και σαν παράδειγμα για την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου προτείνει: Την παραχώρηση δέκα δωρεάν συμμετοχών στην κατασκήνωση την τρίτη περίοδο και δέκα δωρεάν συμμετοχών στην καλοκαιρινή απασχόληση. Επίσης, η Παιδική Εθελοντική Θεατρική Ομάδα Ν. Ιωνίας θα πάρει μέρος και στην παρέλαση, στην 25η Μαρτίου.» και ολοκλήρωσε λέγοντας πως: «Θέλετε κι άλλο δώρο; Το πρώτο ήταν από μένα, θα είναι και το τελευταίο. Ξέρετε ποιο είναι; Η αγάπη μου για σας.».

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ

Ακολούθησε η προβολή ενός κατατοπιστικού βίντεο με όλες τις θεατρικές εμφανίσεις της ομάδας και αμέσως μετά συνεχίστηκε η διαδικασία της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, με τον Δήμαρχο Νέας Ιωνίας, κ. Ηρακλή Γκότση, αρχικά να προσφέρει μία όμορφη ανθοδέσμη στην κ. Γεωργαντζή και στη συνέχεια να κόβει το επόμενο κομμάτι, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Κατ’ αρχήν, θέλουμε να ευχαριστήσουμε πρώτα και κύρια τα παιδιά για την προσπάθεια που κάνανε και αυτό που μας προσφέρανε, και τα διδάγματα που μας δώσανε. Να ευχαριστήσουμε την κ. Γεωργαντζή, την Ελένη Κουκουλάρη και τα άλλα παιδιά. Ήταν πραγματικά μια πολύ ωραία παράσταση. Χρόνο με τον χρόνο η Ομάδα βελτιώνεται και ανανεώνεται. Εμείς σαν Δήμος χαιρόμαστε όταν υπάρχουν τέτοιες πρωτοβουλίες, που αναπτύσσονται όχι μόνο από μικρά παιδιά, αλλά και από μεγαλύτερους. Τα έχουμε ανάγκη για να καλυτερεύουμε τη δουλειά μας. Και για να πω και στα παιδιά ότι αυτό θα το εισηγηθούμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο και φαντάζομαι θα γίνει δεκτό. Θα εισηγηθούμε, λοιπόν, στο Δημοτικό Συμβούλιο όλα τα παιδιά της ομάδας, αυτά που λόγω ηλικίας, δεν ξέρω τι, ή θέλουν να συμμετέχουνε στην κατασκήνωση (να πάνε σε μια περίοδο από τις κατασκηνωτικές περιόδους). Και δεν είναι για μένα το δωρεάν. Είναι επειδή είναι περιορισμένος ο αριθμός των παιδιών, που συμμετέχουν στην κατασκήνωση. Θα έχουνε προτεραιότητα και, βέβαια, και στην καλοκαιρινή απασχόληση. Θεωρώ ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα το δεχτεί και θα γίνει αυτό το πράγμα. Και για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω για τη συμμετοχή και στις υπόλοιπες εκδηλώσεις του Δήμου. Αυτό το κομμάτι είναι για τον Δήμο μας. Χρόνια πολλά.».

Στη συνέχεια, κομμάτια πίτας έκοψαν και ευχήθηκαν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Φώτης Τσομπάνογλου, η δημοτική σύμβουλος κ. Όλγα Κατημερτζή, η εκπρόσωπος της παράταξης «Δύναμη προοπτικής» και Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αλαγιωτών Ν. Ιωνίας κ. Γκέλλυ Σακκαλόγλου, καθώς και η σύζυγος του Δημάρχου κ. Νίτσα Γκότση, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τα κομμάτια πίτας που μοιράστηκαν σε όλα τα παιδιά της θεατρικής ομάδας.

 

Απόστολος Σαλονικίδης

 

H νηπιαγωγός κ. Δέσποινα Γεωργαντζή

O Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδελφείας, Ν. Χαλκηδόνος και Ηρακλείου κ.κ. Γαβριήλ

O Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, κ. Ηρακλής Γκότσης

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Φώτης Τσομπάνογλου

Η δημοτική σύμβουλος κ. Όλγα Κατημερτζή

Η εκπρόσωπος της παράταξης «Δύναμη προοπτικής» και Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αλαγιωτών Ν. Ιωνίας κ. Γκέλλυ Σακκαλόγλου

Η σύζυγος του Δημάρχου κ. Νίτσα Γκότση

 Καταχωρήθηκε την: 16/02/2018
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!