Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΡΙΚΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΣΤΟ "ΑΓ. ΟΛΓΑ" 
Τα νέα της πόλης μας

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΡΙΚΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΣΤΟ «ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ»

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ν. Ιωνίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου, σε συνεργασία με το Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Ν. Ιωνίας «Η Αγία Όλγα» και με το Παράρτημα Ν.Ι.Φ.Η.Μ. (Ν. Ιωνίας, Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου, Μεταμόρφωσης) της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, διοργάνωσε μία μία ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση, με θέμα: «Μητρικός Θηλασμός: Οφέλη-Εργασία-Ψυχική Υγεία», που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (6/3), στο Αμφιθέατρου του «Κωνσταντοπούλειου».

Προλογίζοντας την εκδήλωση, η Πρόεδρος του Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ε.Α.Ε. και δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Δύναμη προοπτικής» κ. Ελισάβετ Γεωργιάδου, ανέφερε πως: «Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ν. Ιωνίας για τη γιορτή της γυναίκας έχουμε σήμερα αυτή την εσπερίδα, με το τόσο ενδιαφέρον και το τόσο ευαίσθητο αυτό θέμα: τον μητρικό θηλασμό. Θέλω να πω ότι για τον μητρικό θηλασμό, το να ενταχθεί στην εσπερίδα αυτή στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, την πρωτοβουλία είχανε δύο αξιόλογες κυρίες του Δήμου μας: η κ. Ελένη Γκότση και η κ. Αθυμαρίτου, και, βέβαια, η Αντικαρκινική Εταιρεία συνέβαλε σε αυτή την προσπάθεια με το να είναι σήμερα εδώ.», κι ακόμη επισήμανε μεταξύ άλλων πως: «Ο μητρικός θηλασμός είναι ένα δικαίωμα, που στηρίζεται στη σύμβαση για τα δικαιώματα του παιδιού και είναι μέρος των θεμελιωδών δικαιωμάτων στη διατροφή και στην υγεία. Προστατεύει το δικαίωμα κάθε γυναίκας και μειώνει τον κίνδυνο προσβολής από τον καρκίνο του στήθους ή των ωοθηκών. Η μητέρα είναι η πηγή αυτή για το μητρικό γάλα, ένα σπουδαίο χάρισμα, μοναδικό, που κανένας δεν μπορεί να το αντικαταστήσει.».

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Φιλίππα Αθυμαρίτου, η οποία, αφού ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους και τη Διοίκηση του «Κωνσταντοπούλειου» για την άψογη συνεργασία, αναφέρθηκε εν σύντομα στο ιστορικό της καθιέρωσης της 8ηε του Μάρτη σαν Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Επίσης, η κ. Αθυμαρίτου ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Καθημερινά μια γυναίκα πρέπει να τιμάται σαν σύζυγος, σαν σύντροφος, σαν φίλη, σαν εργαζόμενη, σαν άτομο δημιουργικό, κοινωνικό και τόσα άλλα. Όμως, το κύριο και σημαντικότερο εστιάζεται στον ρόλο της ως μητέρας. Γιατί, όμως, είναι τόσο σημαντικός αυτός ο ρόλος για μια γυναίκα; Γιατί η μητέρα είναι το πιο σημαντικό πρόσωπο στη ζωή κάθε παιδιού, επειδή είναι αυτή η οποία του προσφέρει την απόλυτη αίσθηση ασφάλειας και προστασίας, πολύ σημαντικό και για τη μετέπειτα ενήλικη ζωή του. Μια γυναίκα, από την πρώτη ημέρα που γίνεται γυναίκα, θηλάζοντας το νεογέννητο μωρό της δεν δίνει μόνο τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και αντισώματα, αλλά δίνει μαζί και ένα κομμάτι από τον εαυτό της, την πνευματική της κατάσταση, το αίσθημα ασφάλειας, απαραίτητα για τη σωματική και ψυχονοητική ανάπτυξη του παιδιού. Η ουσιαστική επαφή ανάμεσα στη μητέρα και το παιδί είναι εκείνη που θα εδραιώσει το αίσθημα ασφάλειας του παιδιού και θα συμβάλλει σημαντικά στην πνευματική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξή του.».

Επίσης, την εκδήλωση χαιρέτισε μεταξύ άλλων και ο Επιστημονικά και Διοικητικά Υπεύθυνος της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του «Κωνσταντοπούλειου» Δρ. Ανδρέας Γερολυμάτος, και αμέσως μετά τον λόγο έλαβε η πρώτη εισηγήτρια της εσπερίδας, η Μαία κ. Ασημίνα Ρουχίτσα, η οποία ανέπτυξε το θέμα: «Μητρικός Θηλασμός», αναφέροντας μεταξύ άλλων το πόσο συμβάλλει στην υγεία.

Ακολούθησαν οι ομιλίες της Ψυχολόγου κ. Μαρίας Ζωγράφου, με θέμα: «Θηλασμός-Απογαλακτισμός: Ωφέλειες και Δυσκολίες», εξηγώντας το κατά πόσο συμβάλλει ο θηλασμός στο συναισθηματικό δέσιμο της μητέρας και του παιδιού, καθώς και της Μαίας κ. Ευτυχίας Καπεντζώνη, η οποία ανέπτυξε το θέμα: «Μητρικός Θηλασμός και Εργασία».

Ακολούθησαν ερωτήσεις του κοινού, ανάμεσα στο οποίο διακρίναμε μεταξύ άλλων: τον Δήμαρχο Ν. Ιωνίας κ. Ηρακλή Γκότση και τη σύζυγό του κ. Ελένη Γκότση, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Πολιτισμού και Σχολικών Επιτροπών κ. Χρήστο Χατζηιωάννου, τη Διευθύντρια της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ν. Ιωνίας κ. Φωτεινή Παπαδοπούλου, καθώς και την Πρόεδρο της Πολιτιστικής Ένωσης Μικρασιατών «Η Καππαδοκία» κ. Κυριακή Μπρόλιου.

 

Παναγιώτα Σούγια

 

Η Πρόεδρος του Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ε.Α.Ε. κ. Ελισάβετ Γεωργιάδου

 

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Φιλίππα Αθυμαρίτου

 Καταχωρήθηκε την: 16/03/2018
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!