Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ "ΜΕΡΑ ΟΠΕΡΑΣ, ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ 
Τα νέα της πόλης μας

O ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς θα προλογίσει τη μεγαλόπρεπη έκθεση ζωγραφικής της Τζούλια Γκερρέρο‘’ Μέρα Όπερας, ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ’’ στη Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

                                      

Ένα εικαστικό  φόρο τιμής στη Ελληνίδα, διεθνή πρωταγωνίστρια του λυρικού θεάτρου, τη μεγαλύτερη σοπράνο όλων των εποχών  Μαρία Κάλλας πραγματοποιεί η διακεκριμένη ζωγράφος  Τζούλια Γκερέρο με την έκθεση της ‘’Μέρα Όπερας ,Μαρία Κάλλας’’ στην αίθουσα ‘’Τάκης Παπατσώνης’’ στη Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100 στο Γκάζι που διαρκεί από 1-6 Δεκεμβρίου 2009 .

Η έκθεση διοργανώθηκε από το Επίτιμο Προξενείο της Κολομβίας στην Ελλάδα.

Ο ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς που θα προλογίσει την έκθεση  επισημαίνει πως:’’ Στα 50 νέα έργα που εκθέτει η Τζούλια Γκερέρο   απεικονίζεται καίρια ο έντονος συναισθηματικός της κόσμος  .Μέσα από τη δύναμη του χρώματος μεταφέρει τη θηλυκή υπόσταση της τέχνης χρησιμοποιώντας  ετερόκλητα υλικά όπως το ύφασμα, το μέταλλο, το ακρυλικό  καθώς και την εμφανή παρέμβαση του κεντήματος. Σ’ όλα  τα εκθέματα  κυριαρχεί αγέρωχη η φιγούρα της Μαρίας Κάλλας που συνδυάζεται  και  προβάλλεται με διαφορετικές τεχνοτροπίες, με κοστούμια σε εγκαταστάσεις και κολάζ. Η Γκερρέρο αναπλάθει τις φυσικές στάσεις και με  εμπειρία αποκαλύπτει μια ευαισθησία που στηρίζεται  σε θερμούς και ψυχρούς τόνους  απόρροια  των  καταβολών  της από τη λατινοαμερικάνικη ατμόσφαιρα. Σ αυτό το λυρικό περπάτημα  με εξπρεσιονιστική και φοβιστική παραστατικότητα δίνει το μέτρο του άρτιου πάθους σε ένα  πέλαγος αποκαλυπτικών συνειρμών και  τάσεων που φανερώνουν στο θεατή  σιγά - σιγά τα μυστικά από ένα σαγηνευτικό ταξίδι με  συνέχεια. Στους πίνακες της η περιρρέουσα σαγήνη  απογειώνεται και ταυτόχρονα γαληνεύει ενώ υπαινίσσεται το αιώνιο κάλλος. Η αξεπέραστη μορφή της ντίβας  με περισυλλογή στις συγκεκριμένες  διαδρομές  απέναντι στην αμετάκλητη φθορά του χρόνου  αδιόρατα υπενθυμίζει το φευγαλέο και το εφήμερο που είναι  αληθινά. Γίνεται έναυσμα, ερέθισμα  και αφετηρία για μια ψυχική ανάταση που προεκτείνεται σαν διάθεση ευφρόσυνη και θεραπευτική, σαν απαρχή για την ανίχνευση της γεωγραφίας μιας καθολικότητας. Δρασκελώντας η δημιουργός τις  χαράξεις  δένει  σε οντότητες σκηνές της Όπερας με πληρότητα που ωθούν τον καθένα από μας να πελαγίσει και να γευτεί  τη  μαγεία της όασης.

Η Τζούλια Γκερέρο κατάγεται  τη Κολομβία. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Καλών τεχνών της Μπογκοτά και Συντήρηση Έργων Τέχνης στη Ρώμη. Έχει εκθέσει στη πατρίδα της, στην  Ελλάδα και σε άλλες χώρες(Ιταλία, Τουρκία, Βέλγιο).

Έχει τιμηθεί με βραβεία. Πίνακες της κοσμούν Ιδρύματα, Μουσεία και χώρους πολιτισμού ανά τον κόσμο. Το 2003 πήρε ελληνική ιθαγένεια.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν τη Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009 στις 8.30μμ.Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι καθημερινά 12.00-21.00.  Καταχωρήθηκε την: 26/11/2009
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!