Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΥΠΕΡΟΧΗ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟΝ «ΑΣΤΕΡΑ», ΤΟΥ «ΠΡΟΤΖΕΚΤ»: «ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΝΕΟΣ ΦΙΛΟΣ», ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΔΟΥΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥ 
Τα νέα της πόλης μας

ΥΠΕΡΟΧΗ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟΝ «ΑΣΤΕΡΑ», ΤΟΥ «ΠΡΟΤΖΕΚΤ»: «ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΝΕΟΣ ΦΙΛΟΣ», ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΔΟΥΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥ

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Ιωνιώτικου θεσμού: «Ιωνικές Μέρες 2017», το βράδυ της Τετάρτης (4/10), στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Αστέρας», πραγματοποιήθηκε μία υπέροχη συναυλία-παρουσίαση της πρόσφατης δουλειάς του ταλαντούχου νέου ερμηνευτή παραδοσιακών -και όχι μόνον- τραγουδιών, κ. Παναγιώτη Σδούκου, με τίτλο: «Εγώ είμαι νέος φίλος – Project».

Ο Παναγιώτης Σδούκος και το συγκρότημά του έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, παρουσιάζοντας στο Ιωνιώτικο κοινό μια παραδοσιακή μουσική πανδαισία, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα όλων των παρευρισκομένων, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν γνωστά και άγνωστα τραγούδια της ελληνικής μουσικής παράδοσης σε εξαιρετικές εκτελέσεις.

Την εκδήλωση, προλόγισε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Ν. Ιωνίας, κ. Φώτης Τσομπάνογλου, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων πως: «Φέτος, οι Ιωνικές Μέρες είναι αφιερωμένες στους νέους δημιουργούς, που διαπρέπουν. Ένας από αυτούς είναι ο Παναγιώτης Σδούκος, ο οποίος δημιουργεί και ζει στη Νέα Ιωνία και θα μας παρουσιάσει τη δουλειά του, που λέγεται: «Εγώ είμαι νέος φίλος.». Δεν θα πούμε τα τετριμμένα. Με την παρουσία τους μας τιμούν οι επίσημοι, δηλαδή, εσείς! Χαμηλώνουμε τα φώτα και ξεκινάμε.».

Αμέσως μετά, στην οθόνη του δημοτικού κινηματογράφου προβλήθηκε ένα κατατοπιστικό «βίντεο» του συγκεκριμένου «πρότζεκτ», με το οποίο ο πολλά υποσχόμενος καλλιτέχνης, Παναγιώτης Σδούκος, καλωσόριζε το κοινό, διευκρινίζοντας, παράλληλα, πως: «Είναι ένα «πρότζεκτ», του οποίου η ονομασία έχει παρθεί από ένα παραδοσιακό τραγούδι της Δράμας, το: «Εγώ είμαι νέος φίλος», που έχω συμπεριλάβει στην πρώτη μου δισκογραφική δουλειά: «Στης προσφυγιάς την αύρα», και παρουσίασα τον Οκτώβρη του 2015. Το «Εγώ είμαι νέος φίλος – Project», είναι ένα «πρότζεκτ» μουσικό, το οποίο έχει δύο πτυχές: Η πρώτη πτυχή αναφέρεται σε παραδοσιακά τραγούδια, που δεν είναι γνωστά στο ευρύ κοινό, και αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή, καθότι σε αυτό συμβάλουνε -κατά περίπτωση- εκλεκτοί φίλοι μουσικοί. Η δεύτερη πτυχή του «πρότζεκτ» αυτού έχει να κάνει με νέες συνθέσεις, με συνθέσεις καταξιωμένων μουσικών, τις οποίες παρουσιάζουμε με παραδοσιακά όργανα. Θα ήθελα πάρα πολύ να το αγκαλιάσετε και να είστε συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι.».

Στη συνέχεια, ο Παναγιώτης Σδούκος και το συγκρότημά του έκαναν την είσοδό τους από την κορυφή του Κινηματογράφου καταχειροκροτούμενοι, τραγουδώντας και περνώντας ανάμεσα από τους θεατές, φτάνοντας στην κεντρική σκηνή, όπου ο ερμηνευτής της βραδιάς ανέφερε πως: «Καλώς ανταμωθήκαμε, λοιπόν, «φίλοι κι αγαπημένοι, από καιρού χαρούμενοι και καλοκαρδισμένοι.». Θέλω να ευχαριστήσω κι εγώ από καρδιάς τον Δήμο Ν. Ιωνίας με όλους τους συντελεστές του. Και, συγκεκριμένα, έναν πολύτιμο συνεργάτη, τον κ. Χρήστο Χατζηιωάννου, τον οποίο ευχαριστώ πάρα πολύ για τη συνεργασία αυτή. Και, βεβαίως, τον κ. Φώτη Τσομπάνογλου, που προλόγισε την αποψινή ομήγυρη. Θέλω κι εγώ να σας ευχαριστήσω από μεριάς μου, που είστε απόψε εδώ, που γεμίσαμε εδώ με τα παιδιά άλλο ένα «αμφιθέατρο», να το πω και έτσι. Έχω μαζί μου πολύτιμους συνεργάτες και εκλεκτούς, και είμαι υπερήφανος που παίζω απόψε μαζί τους: Στο ούτι και στο λαούτο τον Γιώργο Παππά, τον Χρήστο Νταλιάνη στο βιολί, τον Νάσο Πούλιο στο κανονάκι. Τους ευχαριστώ πάρα πολύ.», προσθέτοντας πως: ««Εγώ είμαι νέος φίλος», λοιπόν, ένα «πρότζεκτ», όπως είδατε κι από το «βιντεάκι» προηγουμένως, το οποίο πηγάζει από τα νάματα της παράδοσής μας. Και είμαι εδώ απόψε, σαν νέος φίλος, νέος καλλιτέχνης (να το πω και έτσι), που εσείς το κρίνετε, να σας το παρουσιάσω με όλη μου την καρδιά.».

Ακολούθησε το όμορφο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, που, κυριολεκτικά, κατενθουσίασε τους παρευρισκόμενους, ανάμεσα στους οποίους ήταν: ο υπεύθυνος του θεσμού: «Ιωνικές Μέρες 2017», Αντιπρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Ν. Ιωνίας και δημοτικός σύμβουλος («Ενότητα για τη Νέα Ιωνία») κ. Χρήστος Χατζηιωάννου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρήστος Αναμουρλόγλου, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμη προοπτικής» κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ξενοφών Κυριακόπουλος(«Ενότητα για τη Νέα Ιωνία»), ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Ν. Ιωνίας και της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας (Ο.Π.Σ.Ε.) κ. Λουκάς Χριστοδούλου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ρουμελιωτών Ν. Ιωνίας κ. Αθανάσιος Ραφτόπουλος, ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αλαγιωτών Ν. Ιωνίας κ.κ. Γιώργος Νουβέλογλου και Γκέλλυ Σακκαλόγλου αντίστοιχα, η πρόεδρος των Καππαδοκών Ν.Ιωνίας κ. Μπρόλιου, κ.ά.π., οι οποίοι καταχειροκρότησαν τους καλλιτέχνες, σπεύδοντας, μάλιστα, αρκετοί από αυτούς να φωτογραφηθούν μαζί τους σε ανάμνηση μιας υπέροχης παραδοσιακής μουσικής βραδιάς.

 

Απόστολος Σαλονικίδης

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Τσομπάνογλου προλογίζει την εκδήλωση

Ο Παναγιώτης Σδούκος και το συγκρότημά τουΚαταχωρήθηκε την: 10/10/2017
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!