Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΕΠΕ "Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ", ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ 
Τα νέα της πόλης μας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» 

N. Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης - Λυκόβρυσης 

Μουταλάσκη 64 – 14234 Ν. Ιωνία

6906059765 – 6940389945 -  6983026656

mail : segseferis@gmail.com, gseferisedu@gmail.com

site : www.gseferisedu.blogspot.gr

Ν. Ιωνία  10/10/2017 

Προς: τα μέλη μας, τον τύπο, τους γονείς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 10/10/2017 η σύσκεψη Νηπιαγωγών με τη συμμετοχή γονέων μαθητών  της  περιοχής μας στα συστεγαζόμενα νηπιαγωγεία (3Ο -19ο-22ο ) στην Καλογρέζα  για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νηπιαγωγεία στη λειτουργία τους.  Περιμέναμε μεγαλύτερη  συμμετοχή από τους Συλλόγους και τις Ενώσεις γονέων για θέματα που αφορούν τη μόρφωση των παιδιών τους.

Η συζήτηση και ο προβληματισμός όσων παραβρέθηκαν εντοπίστηκε στο ότι η κατάσταση που επικρατεί στην Προσχολική Αγωγή εξαιτίας των αντιεκπαιδευτικών νομοθετικών ρυθμίσεων δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των παιδιών των λαϊκών οικογενειών ενώ ταυτόχρονα συντελεί στην καταπάτηση  των εργασιακών  δικαιωμάτων των νηπιαγωγών.

Προβλήματα όπως η υποβάθμιση του ολοήμερου νηπιαγωγείου με τη μετατροπή του σε προαιρετικό, η μη εναλλαγή βάρδιας των νηπιαγωγών στο ολοήμερο τμήμα, η κατάργηση της δυνατότητα στους συλλόγους διδασκόντων να αποφασίζουν για την κατανομή των τμημάτων, η συνεχής υποχρηματοδότηση, η καθαριότητα των χώρων και μη σωστή σίτιση των μαθητών λόγω  του ανύπαρκτου βοηθητικού προσωπικού, (καθαρίστριες, τραπεζοκόμοι),  η υποστελέχωση σε εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής, η έλλειψη αναπλήρωσης διδακτικού προσωπικού σε περίπτωση ασθενείας, καθώς και η σύμπτυξη ολοήμερων τμημάτων νηπιαγωγείων ήταν από τα θέματα που συζητήθηκαν.

Αποφασίστηκε στο επόμενο διάστημα να γίνουν παραστάσεις εκπαιδευτικών και γονιών στη Διεύθυνση και στους δήμους απαιτώντας  να δοθούν λύσεις άμεσα και στην κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών καθώς και στην πρόσληψη του απαραίτητου βοηθητικού προσωπικού που απαιτείται για να λειτουργούν εύρυθμα τα νηπιαγωγεία.

Δεν εφησυχάζουμε. Απευθύνουμε κάλεσμα συσπείρωσης σε εκπαιδευτικούς και γονείς. Η αντιεκπαιδευτική πολιτική που έχει χτυπήσει και την πόρτα του δημόσιου νηπιαγωγείου  δε συμβαδίζει με τις ανάγκες  εργαζομένων και μαθητών σε μια εποχή που η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν κάνει τεράστια άλματα.

Συσπειρωνόμαστε στο σύλλογό μας. Ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στα σχολεία μας. Διεκδικούμε το σχολείο που αξίζει στα παιδιά μας.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 16/10/2017 ΣΤΙΣ 5.30 Μ.Μ. ΣΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (ΣΟΦΙΑΣ και ΝΕΟΤΗΤΑΣ)

                                                                                                                ΤΟ ΔΣΚαταχωρήθηκε την: 11/10/2017
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!