Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΙΩΝΙΩΤΕΣ, ΓΑΛΑΤΣΙΩΤΕΣ -ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ- ΑΠΟΛΑΥΣΑΝ ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ: ΛΑΥΡΕΝΤΗ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑ & ΓΙΑΝΝΗ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ, ΣΤΟ «ΠΑΛΑΙ» ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ 
Τα νέα της πόλης μας

ΙΩΝΙΩΤΕΣ, ΓΑΛΑΤΣΙΩΤΕΣ -ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ- ΑΠΟΛΑΥΣΑΝ ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ: ΛΑΥΡΕΝΤΗ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑ & ΓΙΑΝΝΗ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ, ΣΤΟ «ΠΑΛΑΙ» ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

Τα καιρικά «τερτίπια» του φθινοπώρου δεν στάθηκαν ικανά να στερήσουν από το Ιωνιώτικο -και όχι μόνον- κοινό μια εξαιρετική συναυλία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, του Γιάννη Ζουγανέλη και των συνεργατών τους, που -τελικά- πραγματοποιήθηκε (μετά από δύο αναβολές) το βράδυ της Δευτέρας (9/10), στο Κλειστό Γυμναστήριο (Παλαί) του Δήμου Γαλατσίου, παρουσία εκατοντάδων θεατών, οι οποίοι απόλαυσαν τους δημοφιλείς καλλιτέχνες και την ορχήστρα τους σε γνωστές και νέες επιτυχίες τους.

Επίσης, στη μοναδική αυτή συναυλία, που ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του καθιερωμένου Ιωνιώτικου θεσμού: «Ιωνικές Μέρες Τέχνης & Πολιτισμού 2017», συμμετείχε και ο βιρτουόζος Ιταλός κιθαρίστας Steve Tesser.

Προλογίζοντας την εκδήλωση, η αναπληρώτρια Δημάρχου και Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας, κ. Φιλίππα Αθυμαρίτου ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Σας μεταφέρω τους χαιρετισμούς και τις ευχές για μια ευχάριστη βραδιά, του Δημάρχου μας, Ηρακλή Γκότση, τον οποίο αναπληρώνω, λόγω της απουσίας του στις Βρυξέλες.

Οι «Ιωνικές Μέρες Τέχνης & Πολιτισμού», έχουν ενσωματωθεί στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας, με σκοπό να αναδείξουν και να διατηρήσουν την πολιτιστική της ταυτότητα. Οι φετινές εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στη νέα γενιά της Νέας Ιωνίας. Η συγκεκριμένη εκδήλωση είχε προγραμματιστεί να πλαισιώσει τα εγκαίνια για τις νέες εξέδρες του Δημοτικού Σταδίου της Νέας Ιωνίας, με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας. Εξέδρες 2.500 θέσεων, με αποδυτήρια και βοηθητικούς χώρους. Όμως, λόγω των άστατων καιρικών συνθηκών αναβλήθηκαν δυο φορές και, τελικά, με τη συνεργασία του Δήμου Γαλατσίου, και ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Δήμαρχο κ. Μαρκόπουλο, ρυθμίστηκε να υλοποιηθεί εδώ, σ’ αυτόν τον χώρο. Ευελπιστούμε και σε μελλοντικές συνεργασίες.».

Επίσης, η κ. Αθυμαρίτου ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του Δ.Σ. «Ερρίκος Ντυνάν», κ. Γεράσιμο Τσιαπάρα «για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά μας, να μας διαθέσει ασθενοφόρο και το πλήρωμά του για τυχόν προβλήματα, που μπορεί να παρουσιαστούν», τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης κ. Αλέξιο Μαραγιάννη και τους συνεργάτες του «για την παρουσία τους εδώ και τη βοήθειά τους αν χρειαστεί.», καθώς και «όλους τους εργαζόμενους του Δήμου Ν. Ιωνίας και Γαλατσίου, και τους εθελοντές και των δύο Δήμων, γιατί με την προσφορά τους βοήθησαν πολύ στη διοργάνωση αυτής της βραδιάς.».

Στη συνέχεια, σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε και ο Δήμαρχος Γαλατσίου, κ. Γιώργος Μαρκόπουλος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Για όσους δεν το γνωρίζετε, ο χώρος αυτός, τα προηγούμενα χρόνια, ήταν κλειστός, βρώμικος κι εγκαταλελειμμένος.  Με τη βοήθεια του Δήμου της Ν. Ιωνίας, και προσωπικά του Δημάρχου, του κ. Γκότση, ο χώρος αυτός έγινε χώρος Αθλητισμού και Πολιτισμού, και ανήκει σε όλους σας. Δεν υπάρχουν διοικητικά όρια. Η σημερινή εκδήλωση είναι μια τρανή απόδειξη ότι ο χώρος αυτός πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί χώρο Αθλητισμού και Πολιτισμού, επ’ αόριστον. Καλή διασκέδαση.».

Ακολούθησε η υπέροχη συναυλία, με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα να ξεσηκώνει τον κόσμο με τον «Σουλτάνο της Βαβυλώνας», έναν «Τούρκο στο Παρίσι», τον «Μικρό Τιτανικό», το «Πόσο σε θέλω» και άλλα -διαχρονικά πλέον- κομμάτια του, καθώς και πολλά υποσχόμενα τραγούδια από τη νέα του δισκογραφική δουλειά, με τίτλο: «Άλλαξαν Πολλά», ενώ ο Γιάννης Ζουγανέλης ερμήνευσε αγαπημένες σε όλες και όλους επιτυχίες του, περνώντας -παράλληλα- τα δικά του μηνύματα για τη σημερινή πολιτική, οικονομική και κοινωνική κατάσταση στη χώρα μας, πάντοτε μέσα από το απαράμιλλο χιούμορ του.

Επίσης, δεν έλειψαν και οι συγκινητικές στιγμές της βραδιάς, όταν ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Γιάννης Ζουγανέλης ερμήνευσαν το «Φλασάκι», του αείμνηστου Σάκη Μπουλά, καθώς και το «Σχήμα Λόγου», του, επίσης μεγάλου «απόντα» Αντώνη Βαρδή.

Μοναδικό μειονέκτημα της βραδιάς ήταν η μεγάλη απόσταση του κοινού από τη σκηνή, όμως, με την καλή θέληση των δημοφιλών καλλιτεχνών και των θεατών κατά κάποιον τρόπο ελαχιστοποιήθηκε, τουλάχιστον …πνευματικά.

Στο περιθώριο της συναυλίας, αξίζει να σημειώσουμε πως ο υπεύθυνος του Κοινωνικού Παντοπωλείου Ν. Ιωνίας, κ. Δημήτρης Κυριόγλου, μαζί με αρκετούς Ιωνιώτες εθελοντές, υποδέχονταν και συγκέντρωναν τρόφιμα μακράς διαρκείας, τα οποία προσέφεραν πολλοί από τους θεατές, ανάμεσα στους οποίους ήταν: ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Φώτης Τσομπάνογλου, ο υπεύθυνος των «Ιωνικών Ημερών», Αντιπρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Ν. Ιωνίας και δημοτικός σύμβουλος κ. Χρήστος Χατζηιωάννου, ο Αντιπρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. Ν. Ιωνίας και δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Καρυπίδης, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ.: Όλγα Ακιανίδου και Όλγα Κατημερτζή.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Γ.ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ ΣΤΗΝ ΙΟΝΙΑΝΕΤ

Επίσης, λίγο πριν από την έναρξη της όμορφης αυτής συναυλίας, στην ερώτησή μας προς τον κ. Ζουγανέλη: «Πώς νιώθει που βρίσκεται σήμερα σε μία συναυλία για τη Νέα Ιωνία;», ο πολυτάλαντος καλλιτέχνης απάντησε πως: «Αυτό που με εξιτάρει περισσότερο απ’ όλα είναι η Νέα Ιωνία, γιατί σχεδόν έχω μεγαλώσει σ’ αυτήν. Βέβαια, δεν κατοικούσα στη Νέα Ιωνία, όμως είχα πάρα πολλούς φίλους, εξαιρετικούς μουσικούς. Ήταν μια «φωλιά» ανθρώπων, που σκεπτόντουσαν, και δεν είναι τυχαίο που στη Νέα Ιωνία υπήρχαν και πρόσφυγες, γιατί οι πρόσφυγες όπου πηγαίνουν δημιουργούν, θετικά το λέω, «εντάσεις»∙ εντάσεις πνεύματος, ψυχής, αντιλήψεων κ.λπ.. Τι να σας πρωτοαναφέρω; Για τον Γιάννη «Μπαχ» Σπυρόπουλο, για το ότι συνεργάστηκα κάποτε με την μπάντα της Νέας Ιωνίας, που ήταν μια εξαιρετική μπάντα, για τον Ανδρέα Αποστόλου και άλλους πολλούς, αλλά και στα σύνορα με τη Νέα Φιλαδέλφεια, τον Βασίλη τον Παπακωνσταντίνου; Στη Νέα Ιωνία έχω άπειρους φίλους και έχω πολύ καλές αναμνήσεις, καθώς στην περιοχή μένανε και συγγενείς μου. Είναι μία τρομερή γειτονιά και δεν σας κρύβω ότι λίγο με στεναχώρησε το γεγονός που απόψε παίζουμε στο Γαλάτσι.».

Επίσης, ο κ. Ζουγανέλης ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Συμπαθώ πάρα πολύ τον Δήμαρχο της Νέας Ιωνίας» και ότι: «Είμαστε από τους τυχερούς καλλιτέχνες, που μας καλούνε για συναυλίες. Και τους δύσκολους αυτούς καιρούς αμειβόμαστε για να επικοινωνήσουμε με τον κόσμο. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μας.».

Ακόμη, μιλώντας μας για τις προσεχείς καλλιτεχνικές δουλειές του, μας ανέφερε πως: «Με τον Λαυρέντη και τα άλλα παιδιά (και τα αποκαλώ «παιδιά», παρά την όποια ηλικία τους, καθώς η προσφώνησή μου έχει να κάνει και με την «Παιδεία»), μαζί με τον Βασίλη (Παπακωνσταντίνου), τον Δημήτρη (Σταρόβα), τη Μιρέλα Πάχου, τον Steve Tesser, τη Φρόσω Στυλιανού και μια ωραία μπάντα με δέκα άτομα, θα εμφανιζόμαστε κάθε Παρασκευή και Σάββατο, στην Ακτή Πειραιώς (Σημ.: Πειραιώς 178 & Λαμίας 4, Ταύρος), σε μια μουσική παράσταση, που την ονομάσαμε: «Να δεις τι σου ‘χω για μετά», εμπνευσμένοι από ένα τραγούδι που το έχει πει ο Βασίλης μαζί με τον Λαυρέντη και πάντοτε έχει μια διάθεση αισιοδοξίας για τη ζωή. Γιατί για το μετά, που συχνά με ρωτάνε: «Τι έχεις; Αυτά που έχεις κάνει;», τους απαντώ: Όχι, αυτά που θα κάνω τώρα θα είναι τα καλύτερα. Είναι, λοιπόν, μια πολύ όμορφη δουλειά, με τα πολύ ωραία τραγούδια των παιδιών και τα δικά μας. Βέβαια, εγώ και ο Δημήτρης (εγώ υπηρετώ τη μουσική και τη διάδραση, ο Δημήτρης τα δικά του ας πούμε) καλύπτουμε κάτι που για εμένα πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό: Το γέλιο! Και αυτό το επιτυγχάνουμε μέσα από τη διάδραση, μέσα από πράγματα που τα έχουμε επεξεργαστεί χρόνια. Εγώ, σκεφτείτε ότι ξεκίνησα μικρός, κι έχουν περάσει -δεν το πιστεύω!- 45 χρόνια, από το 1972, που έκανα την πρώτη μου δισκογραφία. Ήμουν 15 χρονών και είμαι 60! Ίσως να έχω τα περισσότερα «CD’s» στη γενιά μου. Έχω εκδώσει, όχι μόνο έργα μου, πάνω από 80 «CDs»!», προσθέτοντας πως: «Επίσης, θα συμμετέχω και σε μία παράσταση με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη, αυτόν τον εξαιρετικό ηθοποιό. Μαζί μας θα είναι και οι: Βάσω Γουλιελμάκη, Ντίνος Σπυρόπουλος, Πάνος Σταθακόπουλος, Γιώργος Χαζής, Ιωάννα Ασημακοπούλου και Ερμόλαος Ματθαίου. Πρόκειται για ένα αστείο, τρυφερό και συγκινητικό έργο του Νηλ Σάιμον, με τίτλο: «Αταίριαστο Ζευγάρι», που θα παίζεται στο Θέατρο «Ζίνα» (Σημ.: Λεωφόρος Αλεξάνδρας 74) από Τετάρτη μέχρι Κυριακή, ενώ τα Σαββατοκύριακα θα έχουμε δύο παραστάσεις. Είναι μία ανατρεπτική κωμωδία, εξαιρετικά σκηνοθετημένη από τον Βλαδίμηρο. Και, προσωπικά, πιστεύω ότι η κωμικότητα είναι ό,τι πιο σοβαρό υπάρχει στη ζωή. Μάλιστα, και οι δυο παραστάσεις, στις οποίες συμμετέχω, ξεκινούν στις 10 Νοεμβρίου.

Ακόμη, αυτή την περίοδο «πολεμάμε» να πάρουμε και μία εκπομπή στην Ε.Ρ.Τ., την οποία αγαπώ, γιατί προέρχομαι και από εκεί τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά. Θα δούμε αν τελικά προχωρήσει η υλοποίησή της. Πάντως θα είναι κάτι αμιγώς σατιρικό.».

 

Παναγιώτα Σούγια, Απόστολος Σαλονικίδης

H αναπληρώτρια Δημάρχου και Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας, κ. Φιλίππα Αθυμαρίτου

Δηλώσεις του Γιάννη Ζουγανέλη στην δημοσιογράφο της ΙΟΝΙΑΝΕΤ Παναγιώτα Σούγια

 

 Καταχωρήθηκε την: 15/10/2017
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!