Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΤΟ ΟΜΩΝΥΜΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΙ Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ 
Τα νέα της πόλης μας

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΤΟ ΟΜΩΝΥΜΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΙ Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του σπουδαίου Έλληνα ποιητή Τάκη Σινόπουλου, η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων (Π.Ε.Φ.) και το Ίδρυμα «Τάκης Σινόπουλος – Σπουδαστήριο Νεοελληνικής Ποίησης» συνδιοργάνωσαν μία εξαιρετική εκδήλωση-Αφιέρωμα, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (4/10), στην Αίθουσα Λόγου της Στοάς του Βιβλίου, στην Αθήνα.

Η ποιητική βραδιά ξεκίνησε με δύο σύντομες εισαγωγικές ομιλίες από την Πρόεδρο της Π.Ε.Φ. κ. Τασούλα Καραγεωργίου και τον Πρόεδρο του Ιδρύματος «Τάκης Σινόπουλος» κ. Ξάνθο Μαϊντά, κι αμέσως μετά, ο ποιητής και Καθηγητής Πανεπιστημίου Κύπρου, κ. Μιχάλης Πιερής, παρουσίασε μια ενδιαφέρουσα εισήγηση, με θέμα: «Ένας «επικίνδυνος» ποιητής. Ριψοκίνδυνη εισαγωγή στην ποίηση του Σινόπουλου.».

Ακολούθησε ο συγγραφέας και Επίτιμος Σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, κ. Κώστας Μπαλάσκας, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Για μια ποιητική του Χρονικού», και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον δ.φ., Επίτιμο Σχολικό Σύμβουλο, κ. Άγγελο Στέφο, να μιλάει στο πολυπληθές κοινό για το θέμα: «Ο Oμηρικός Ελπήνωρ και ο Ελπήνωρ του Τάκη Σινόπουλου».

Επίσης, οφείλουμε να αναφέρουμε πως συντονίστρια των εισηγήσεων ήταν η δ.φ., Επίτιμη Σχολική Σύμβουλος κ. Μαρία Πεσκετζή, κι ακόμη να επισημάνουμε πως καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης παρών, μεταξύ πολλών άλλων, ήταν και ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας, κ. Ηρακλής Γκότσης.

 

Παναγιώτα ΣούγιαΚαταχωρήθηκε την: 15/10/2017
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!