Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΣΤΟΝ «ΑΣΤΕΡΑ» ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΤΗΣ Η ΕΝΩΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν. ΙΩΝΙΑΣ «Η ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ» 
Τα νέα της πόλης μας

ΣΤΟΝ «ΑΣΤΕΡΑ» ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΤΗΣ Η ΕΝΩΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν. ΙΩΝΙΑΣ «Η ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ»

Την Κυριακή (14/1) το απόγευμα, στον Δημοτικό Κινηματογράφο Ν. Ιωνίας «Αστέρας», η Ένωση Μικρασιατών Ν. Ιωνίας «Η Καππαδοκία» έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της, αφιερώνοντας την εορταστική της εκδήλωση στα νιάτα.

ΚΑΛΑΝΤΑ -ΧΟΡΟΙ & ΕΥΛΟΓΙΑ ΠΙΤΑΣ

Το εορταστικό πρόγραμμα ξεκίνησε με τη Μικτή Χορωδία του Συνδέσμου Αλαγιωτών Ν. Ιωνίας, η οποία, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου κ. Καίτης Τσεκούρα, ερμηνεύοντας πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και τραγούδια, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Στη συνέχεια, το παιδικό χορευτικό τμήμα του συλλόγου, με χοροδιδάσκαλο τον κ. Παύλο Παπαμανώλη, παρουσίασε μικρασιάτικους χορούς και αμέσως μετά, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδελφείας, Ν. Χαλκηδόνος και Ηρακλείου κ.κ. Γαβριήλ ευλόγησε τη βασιλόπιτα και έκοψε το πρώτο της κομμάτι, λέγοντας πως: «Η Καππαδοκία, για όλους εμάς τους χριστιανούς, πέρα από τη μεγάλη ιστορική και συμβολική σημασία την οποία έχει για τη ζωή μας, είναι το μέρος στο οποίο ο Μέγας Βασίλειος, ένας από τους μεγαλυτέρους αγίους και ιεράρχες της Εκκλησίας, άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του διαχρονικά, τόσο για τη βιωτή του όσο και για τα συγγράμματά του, τα οποία μας άφησε, και ένα από τα απλά λαϊκά έθιμα, τα οποία κρατούν οι Ορθόδοξοι αιώνες τώρα, είναι αυτή η κοπή της βασιλειόπιτας, την οποία ευλογούμε στην αρχή σε κάθε νέο έτος για να θυμόμαστε αυτήν ακριβώς την ανάγκη, την οποία έχουμε για να ζητήσουμε από τον Θεό την Ευλογία Του, τη στήριξή Του και την ενίσχυσή Του για τη ζωή και την πορεία μας στο νέο έτος, το οποίο προβάλλει μπροστά μας. Το πρώτο, λοιπόν, κομμάτι είναι αφιερωμένο στον Κύριό μας Ιησού Χριστό, τον οποίο και παρακαλούμε δια πρεσβειών του Μεγάλου Βασιλείου να στηρίζει την Ένωση της Καππαδοκίας της Ν. Ιωνίας, τόσο την κ. Πρόεδρο όσο και όλα τα εκλεκτά μέλη του συλλόγου, για την προσπάθεια την οποία κάνουν, για όλη την όρεξη που έχουν για να μπορέσουν να κρατήσουν ζωντανές τις παραδόσεις. Να πω στην κ. Πρόεδρο ότι πρέπει να είναι ιδιαίτερα χαρούμενη σήμερα βλέποντας την εγγονή της να χορεύει μαζί με όλα τα άλλα τα παιδάκια, και αυτό ακριβώς δηλώνει ότι μία ακόμη γενεά Καππαδοκών έρχεται στον κόσμο για να κρατήσει αυτή μας την παράδοση, που και εσείς πήρατε, και να δώσετε τη σκυτάλη πλέον στις επόμενες γενεές. Αυτή είναι η μοίρα των ανθρώπων, παρότι πολλές φορές αισθανόμαστε άβολα όταν τα χρόνια περνούν και μεγαλώνουμε. Ταυτόχρονα, όμως, πρέπει να αισθανόμαστε και υπερήφανοι, διότι όσοι αγωνιστήκαμε κάναμε το χρέος μας για να μπορέσουμε ακριβώς να μεταφερθεί αυτή η φλόγα, η μνήμη, η συλλογικότητα και η ιστορικότητα στα νεώτερα μέλη. Αυτό κάνουν οι σύλλογοι σε όλη τη Μητρόπολή μας, στην τοπική μας Εκκλησία, αυτό κάνει και ο Σύλλογος των Καππαδοκών. Και αυτό, λοιπόν, πρέπει να το κρατήσετε ως κόρην οφθαλμού, να το διατηρήσετε και να είστε βέβαιοι ότι θα είμεθα κοντά σας και εμείς με τις μικρές μας δυνάμεις για να στηρίζουμε το έργο αυτό. Καλή χρονιά, λοιπόν, και ευλογημένη, να έχετε πολλή δύναμη και υγεία σε όλα όσα θέλετε να πράξετε και το 2018. Και ο Άγιος Γεώργιος ο Νεαπολίτης, όπου τον φέρατε ως μεγάλη ευλογία στη Μητρόπολή μας, στην τοπική μας Εκκλησία, στη Νέα Ιωνία πλέον, να σκέπει και να αγιάζει τα έργα και τις προσδοκίες σας. Χρόνια πολλά, καλή χρονιά και ευλογημένη. Να είστε καλά.».

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ-ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ

Στη συνέχεια, βραβεύτηκαν οι επιτυχόντες στις Ανώτατες Σχολές νέοι του συλλόγου, οι οποίοι παρέλαβαν τις τιμητικές τους διακρίσεις από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Γαβριήλ και από τον Δήμαρχο Ν. Ιωνίας κ. Ηρακλή Γκότση, ο οποίος έκοψε και ένα κομμάτι της πίτας, υποσχόμενος μεταξύ άλλων πως «θα παραχωρηθεί στον σύλλογο χώρος στο παλιό Πυροσβεστείο της πόλης, για να το διαμορφώσουν τα μέλη του σε γραφεία τους» προσθέτοντας πως «σε συζήτηση που έκανε με τους κ.κ. Μανούρη και Θωμαΐδου, είναι κι εκείνοι σύμφωνοι».

Ακολούθως, ευχήθηκαν για τον νέο χρόνο και έκοψαν τα επόμενα κομμάτια της βασιλόπιτας κατά σειρά ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρήστος Αναμουρλόγου, ο επικεφαλής της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Παναγιώτης Μανούρης, η επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη προοπτικής» κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Φώτης Τσομπάνογλου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Σάββας Χατζηκωνσταντίνου και η Γραμματέας του Σωματείου των Απανταχού Ινεπολιτών-Κασταμονιτών κ. Λαμπρινή Σπανοπούλου.

ΟΜΙΛΙΑ κ. ΜΠΡΟΛΙΟΥ

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την Πρόεδρο του συλλόγου κ. Κούλα Μπρόλιου να παρουσιάζει έναν απολογισμό των πεπραγμένων του 2017, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η σκηνή του «Αστέρα» κοσμείτο από έναν επιπλέον όμορφο εορταστικό διάκοσμο, που ήταν ένα καταπληκτικό ξύλινο καραβάκι, στολισμένο και φωτισμένο, δημιουργία του πολυτάλαντου Ιωνιώτη δημιουργού κ. Ευάγγελου Τελλίδη.

 

Απόστολος Σαλονικίδης

 

Η Μικτή Χορωδία του Συνδέσμου Αλαγιωτών Ν. Ιωνίας, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου κ. Καίτης Τσεκούρα

Το παιδικό χορευτικό τμήμα του συλλόγου, με χοροδιδάσκαλο τον κ. Παύλο Παπαμανώλη

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδελφείας, Ν. Χαλκηδόνος και Ηρακλείου κ.κ. Γαβριήλ ευλόγησε τη βασιλόπιτα

 

Βραβεύσεις

Ο Δήμαρχος Ν.Ιωνίας κ. Γκότσης

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρήστος Αναμουρλόγου

Ο επικεφαλής της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Παναγιώτης Μανούρης

Η επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη προοπτικής» κ. Δέσποινα Θωμαΐδου

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Φώτης Τσομπάνογλου

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Σάββας Χατζηκωνσταντίνου

Η Γραμματέας του Σωματείου των Απανταχού Ινεπολιτών-Κασταμονιτών κ. Λαμπρινή Σπανοπούλου

Η Πρόεδρος του συλλόγου κ. Κούλα Μπρόλιου

 Καταχωρήθηκε την: 20/01/2018
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!