Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΣΕ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΤΟΥ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΜΥΡΝΑΙΩΝ Ν. ΙΩΝΙΑΣ 
Τα νέα της πόλης μας

ΣΕ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΤΟΥ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΜΥΡΝΑΙΩΝ Ν. ΙΩΝΙΑΣ

Την Κυριακή (14/1) το πρωί, ο Σύλλογος Σμυρναίων Ν. Ιωνίας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, σε μια εορταστική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Ν. Ιωνίας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα μουσικό πρόγραμμα, που παρουσίασαν οι νεαροί ταλαντούχοι μουσικοί κ.κ. Μάρθα Κούρτη, Άγγελος και Πάνος Ηλιόπουλος, τραγουδώντας κάλαντα  και παραδοσιακά τραγούδια της Σμύρνης.

ΟΜΙΛΙΑ κ. ΑΘΗΝΑΚΗ

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος του Συλλόγου Σμυρναίων Ν. Ιωνίας, κ. Χρυσάνθη Αθηνάκη, αφού καλωσόρισε και ευχήθηκε προς τους παρευρικόμενους, λέγοντας πως: «Καλώς ορίσατε, καλή χρονιά και ευτυχισμένο το 2018. Είθισται να κάνουμε όλοι, άτομα ή συλλογικότητες, έναν απολογισμό του χρόνου που πέρασε και να θέτουμε νέους στόχους προς επίτευξη. Θα σας παρουσιάσουμε, λοιπόν, όσο γίνεται συνοπτικά την πορεία μας κατά τον προηγούμενο χρόνο.» συνέχισε αναφερόμενη στα πεπραγμένα και στις δράσεις του συλλόγου το 2017 και ολοκλήρωσε λέγοντας πως: «Προσπαθούμε για την επίτευξη όλο και περισσοτέρων από τους στόχους του ιδρυτικού καταστατικού μας. Σ’ αυτό συνέβαλε και συμβάλλει η άοκνη προσπάθεια των μελών του Δ.Σ. και η δική σας παρουσία και συμμετοχή, χωρίς την οποία δεν είναι δυνατή η ύπαρξη του συλλόγου. Γιατί χωρίς τη συμβολή αρωγών και τακτικών μελών σύλλογος δεν υπάρχει. Ο σύλλογος ευχαριστεί γι’ αυτό.».

ΒΡΑΒΕΥΣΗ

Αμέσως μετά, τιμήθηκε ο Μικρασιατικής καταγωγής Δικηγόρος και Επίκουρος Καθηγητής στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης κ. Μάρκος Κ. Καραβίας, το βιογραφικό του οποίου ανέγνωσε το μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου και πρώην δημοτικός σύμβουλος κ. Άγγελος Μελεμενής, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως: «Το 2014, ύστερα από πρόσκληση του Ελληνικού Συμβουλίου για τους πρόσφυγες, ο Μάρκος Καραβίας συμμετείχε στην ομάδα νομικής υποστήριξης της υπόθεσης της Μανωλάδας, η οποία απασχόλησε τόσο την ελληνική όσο και την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη.» κι ακόμη αναφέρθηκε σε περισσότερες λεπτομέρειες της υπόθεσης και στη συμβολή του τιμώμενου προσώπου στην ολοκλήρωση της νομικής της εξέλιξης.

Ακόμη, ο κ. Μελεμενής τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Νομίζω ότι παιδιά σαν τον Μάρκο Καραβία τιμούν τη Νέα Ιωνία, τιμούν την καταγωγή τους. Είμαστε περήφανοι που έχουμε τέτοια παιδιά στη Νέα Ιωνία. Είμαστε περήφανοι σαν Ιωνιώτες, σαν πρόσφυγες και έχουμε την τιμή να του απονείμει ο σύλλογός μας μια μικρή διάκριση.» και αμέσως μετά ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρήστος Αναμουρλόγλου, με δεδομένη την αδυναμία του κ. Μάρκου Καραβία να παραστεί στην εκδήλωση λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων, επέδωσε το βραβείο στην αδερφή του, κ. Βίκυ Καραβία.

ΕΥΧΕΣ

Κατόπιν, η κ. Χρυσάνθη Αθηνάκη ανέγνωσε ένα ευχαριστήριο σημείωμα, που έστειλε ο κ. Καραβίας, και αμέσως μετά ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδελφείας, Ν. Χαλκηδόνος και Ηρακλείου κ.κ. Γαβριήλ ευλόγησε την πίτα και έκοψε το πρώτο της κομμάτι, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Θα μου επιτρέψετε να πω στην κ. Πρόεδρο και στα μέλη του Συλλόγου Σμυρναίων Ν. Ιωνίας να έχετε μία καλή και ευλογημένη χρονιά, γεμάτη από υγεία, δύναμη και όρεξη για να συνεχίσετε το έργο το οποίο κάνετε να διατηρείτε την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα, τα οποία εκφράζουν την περιοχή και την ευρύτερη φιλοσοφία της Σμύρνης. Σε μία εποχή που πράγματα παρόμοια ούτε αυτονόητα είναι ούτε εύκολα προς αναπαραγωγή είναι, νομίζω ότι έχετε έναν σημαντικό ρόλο και στην τοπική μας κοινωνία, αλλά και σε όλη την Ελληνική Επικράτεια, για να μπορούμε ακριβώς μέσα από τη δράση σας να διατηρείται αυτή η παράδοση και αυτή η τοποθέτηση για το μέλλον μας, για την πορεία μας. Προς όλους, λοιπόν, εσάς εύχομαι καλή και ευλογημένη χρονιά. Σε όλους σας, πολιτικούς άρχοντες, συλλόγους και όλους που ήρθατε για να τιμήσετε την καθιερωμένη αυτή κοπή της βασιλόπιτας, εύχομαι καλή και ευλογημένη χρονιά. Στην οικογένεια του κ. Καραβία συγχαρητήρια για την πορεία του Μάρκου. Και σε όλους σας, και πάλι, να έχουμε μέσα μας τη μνήμη και την ευθύνη ταυτόχρονα ότι έχουμε μια βαριά παράδοση και οφείλουμε να τη συνεχίσουμε, όχι μόνο οι Σμυρνιοί, αλλά οι Ιωνιώτες πλέον, όπου εμείς έχουμε μια άλλη παράδοση, που πρέπει να την αναδείξουμε λίγο καλύτερα στην Ελλάδα, που δεν το έχουμε κάνει ακόμα. Εμείς έχουμε ενσωματώσει τους πρόσφυγες και τους έχουμε ενσωματώσει με έναν τρόπο ο οποίος ήταν επιτυχής. Επειδή, λοιπόν, καλούμαστε τώρα να κάνουμε πάλι αυτή την πράξη, πρέπει να το σκεφτούμε πολύ σοβαρά και οι αρχόμενοι και αυτοί οι οποίοι εκλέγονται από τον λαό για να μπορέσουν να κάνουν πράξη αυτήν την ενσωμάτωση, να αντιληφθούν ότι οι προκλήσεις είναι άλλες, οι ανάγκες είναι άλλες και οι καιροί και οι συνθήκες είναι διαφορετικές. Αλλά έχουμε, όμως, μία τεράστια εμπειρία που πρέπει να τη χρησιμοποιήσουμε για να κάνουμε πάλι και πράξη αυτήν ακριβώς την ενσωμάτωση. Να το σκεφτούμε πολύ σοβαρά αυτό, μας αφορά όλους, ο καθένας απ’  ό,τι εκπροσωπεί και όποιον φορέα εκφράζει. Γι’ αυτό, λοιπόν, έχουμε πολλή δουλειά και χρειαζόμαστε ενότητα, αγάπη και μεταξύ μας αλληλεγγύη και συνοχή. Καλή χρονιά και να είναι και ευλογημένη.».

Στη συνέχεια, απεύθυναν τις ευχές τους και έκοψαν κομμάτια από την πρωτοχρονιάτικη πίτα (κατά σειρά) ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Χρήστος Αναμουρλόγλου, ο πρώην Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Πέτρος Μπουρδούκος, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Παναγιώτης Μανούρης, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμη προοπτικής» κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Ν. Ιωνίας και Πρόεδρος της Ο.Π.Σ.Ε. κ. Λουκάς Χριστοδούλου, ο οποίος κάλεσε τους υπεύθυνους του συλλόγου να εγγραφούν στην Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος, και η Πρόεδρος του συλλόγου κ. Χρυσάνθη Αθηνάκη.

Η όμορφη αυτή εκδήλωση, στην οποία, πλην των αναφερομένων, παραβρέθηκαν και πολλοί Πρόεδροι και εκπρόσωποι συλλόγων και σωματείων της πόλης, ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, που παρουσίασαν μέλη της Ομάδας του Χορευτικού Τμήματος του Συλλόγου Σμυρναίων Ν. Ιωνίας.

 

Παναγιώτα Σούγια

 

H Πρόεδρος του Συλλόγου Σμυρναίων Ν. Ιωνίας, κ. Χρυσάνθη Αθηνάκη

Tο μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου και πρώην δημοτικός σύμβουλος κ. Άγγελος Μελεμενής

Mουσικό πρόγραμμα, που παρουσίασαν οι νεαροί ταλαντούχοι μουσικοί κ.κ. Μάρθα Κούρτη, Άγγελος και Πάνος Ηλιόπουλος

Η αδελφή του τιμώμενου Μάρκου Κ. Καραβία

Tιμήθηκε ο Μικρασιατικής καταγωγής Δικηγόρος και Επίκουρος Καθηγητής στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης κ. Μάρκος Κ. Καραβίας.O κ. Χρήστος Αναμουρλόγλου,  επέδωσε το βραβείο στην αδερφή του, κ. Βίκυ Καραβία

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδελφείας, Ν. Χαλκηδόνος και Ηρακλείου κ.κ. Γαβριήλ ευλόγησε την πίτα και έκοψε το πρώτο της κομμάτι

Ο πρώην Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Πέτρος Μπουρδούκος

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Παναγιώτης Μανούρης

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμη προοπτικής» κ. Δέσποινα Θωμαΐδου

Ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Ν. Ιωνίας και Πρόεδρος της Ο.Π.Σ.Ε. κ. Λουκάς Χριστοδούλου

H Πρόεδρος του Συλλόγου Σμυρναίων Ν. Ιωνίας, κ. Χρυσάνθη ΑθηνάκηΚαταχωρήθηκε την: 19/01/2018
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!