Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΤΟ ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Ν. ΙΩΝΙΑΣ 
Τα νέα της πόλης μας

Ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Ν. Ιωνίας και Πρόεδρος της Ο.Π.Σ.Ε., κ. Λουκάς Χριστοδούλου

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΤΟ ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Ν. ΙΩΝΙΑΣ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Ν. Ιωνίας, σε μια εορταστική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (17/1), στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο της πόλης.

ΚΑΛΑΝΤΑ & ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΛΟΓΙΟ

Την εκδήλωση προλόγισε ο Αντιπρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. και δημοτικός σύμβουλος («Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» κ. Χρήστος Χατζηιωάννου, και αμέσως μετά το τμήμα της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων του Ωδείου του Δήμου της Νέας Ιωνίας, υπό τη διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του κ. Αλέξανδρου Στουπάκη, εκτέλεσε εορταστικά κάλαντα, και στη συνέχεια ο ηθοποιός κ. Νίκος Παναγιωτούδης απέδωσε υπό μορφή θεατρικού αναλογίου το Χριστουγεννιάτικο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη: «Έρωτας στα χιόνια», που πρωτοδημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Ακρόπολις», στις 4 Ιανουαρίου του 1896.

ΟΜΙΛΙΑ κ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Ακολούθως, ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Ν. Ιωνίας και Πρόεδρος της Ο.Π.Σ.Ε., κ. Λουκάς Χριστοδούλου, αφού ευχήθηκε σε όλες και όλους «καλή χρονιά», ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Εκ μέρους του Δ.Σ. σας καλωσορίζουμε στη σημερινή κοπή της βασιλειόπιτάς μας. Στα δύσκολα χρόνια που περάσαμε και στα εξίσου δύσκολα χρόνια που έρχονται οι ευχές δεν λύνουν τα προβλήματα. Τουλάχιστον ας είμαστε αισιόδοξοι ότι θα δούμε καλύτερες μέρες. Είθισται τέτοιες ώρες να γίνεται κι ένας απολογισμός των πεπραγμένων της χρονιάς που πέρασε. Θα είμαι σύντομος, αλλά και περιεκτικός, γιατί η χρονιά του 2017 άφησε πολύ έντονα τα σημάδια της στην πορεία του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. μέσα στον χρόνο.».

Συνεχίζοντας, ο κ. Χριστοδούλου, παρουσίασε τον σχετικό απολογισμό, προβάλλοντας παράλληλα πλούσιο φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό από τις περσινές δράσεις του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. και ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Από την ιδιότητά μου και ως Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων θέλω να σας πω τα εξής: Καθημερινά μιλάω με εκπροσώπους πολλών σωματείων απ’ όλη την Ελλάδα, ιστορικούς ερευνητές, αλλά και την πανεπιστημιακή κοινότητα. Σας λέω, λοιπόν, με κάθε ειλικρίνεια και μετριοπάθεια ότι βρισκόμαστε στις πρώτες θέσεις στα μικρασιατικά δρώμενα. Το θέμα, όμως, δεν είναι ότι βρισκόμαστε, αλλά πώς μπορούμε και να διατηρηθούμε.» και ολοκλήρωσε την ομιλία του ευχαριστώντας όλα τα μέλη του Δ.Σ. για τη συμβολή τους σε όλες τις δράσεις του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ..

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ & ΕΥΧΕΣ

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδελφείας, Ν. Χαλκηδόνος και Ηρακλείου κ.κ. Γαβριήλ ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. και έκοψε το πρώτο της κομμάτι, λέγοντας πως: «Το πρώτο κομμάτι το αφιερώνουμε πάντα στον Κύριό μας Ιησού Χριστό, τον οποίο και παρακαλούμε από την καρδιά μας να διατηρεί αυτή τη μοναδικότητα, την οποία έχει ο Δήμος Ν. Ιωνίας. Μία μοναδικότητα να έχει μέσα στα σπλάχνα ο Δήμος μας το Κέντρο Σπουδής και Ανάδειξης του Μικρασιατικού Πολιτισμού. Έναν φορέα πλέον, ο οποίος μέσα από την πολυετή του εμπειρία, μέσα από τη συμμετοχή όλων των προσφυγικών σωματείων, τα οποία εκπροσωπούνται από τους Προέδρους τους και από τα πρόσωπα τα οποία έχουν συνδράμει καθοριστικά, όπως ο κ. Σαπουντζάκης, για να μπορέσει να έχει το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. αυτή την εμπειρία, τα στοιχεία που το αναδεικνύουν και το ξεχωρίζουν, έτσι το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. είναι μοναδικό σε όλη την Ελλάδα. Και θέλω να παρακαλέσω τον Κύριό μας να παραμείνει μοναδικό, να σας δίνει δύναμη, κ. Χριστοδούλου, και υγεία για να συνεχίζετε και εσείς και οι συνεργάτες σας, που είσαστε αφοσιωμένοι νύχτα και ημέρα το έργο του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ., το οποίο έχετε αναλάβει να διεκπεραιώσετε, ένα έργο μνήμης, ένα έργο ευθύνης, ένα έργο προβολής, το οποίο όσο ποτέ άλλοτε είναι απαραίτητο για την πατρίδα μας, για τον Δήμο μας, διότι θα ήθελα μόνον ετούτο να γνωρίσω και να απευθυνθώ σε όλους, για να αντιληφθούν την ευθύνη την οποίαν έχουν και οι δημοτικές παρατάξεις, το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Δήμος μας, και όλοι εμείς, και η τοπική μας Εκκλησία, να μεταλαμπαδεύσουμε αυτήν ακριβώς την ευθύνη και την αγάπη για τη Μικρά Ασία στις νεότερες γενιές. Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουν όλα τα σωματεία, και πάνω από όλα όλοι μας, ότι αυτή η ταυτότητα, η οποία έχει η τοπική μας Εκκλησία η προσφυγική, πρέπει να περάσει και στις επόμενες γενιές. Και νομίζω ότι το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. κάνει ό,τι μπορεί προς την κατεύθυνση αυτή. Έχουμε χρέος να το στηρίξουμε, να το ενισχύσουμε και να συμβάλλουμε στο μέτρο του εφικτού, όσο είναι δυνατόν, προς αυτήν την κατεύθυνση. Αυτές είναι οι ευχές μου οι μικρές, οι ταπεινές, συγχαρητήρια για ό,τι κάνατε το 2017, ο στόχος σας για το 2018 και τα οράματά σας να είναι εξίσου υψηλά, όπως αυτά τα οποία έγιναν το ’17. θα είμεθα αρωγοί, συμπαραστάτες, να έχετε υγεία, δύναμη πολλή και να συνεχίσετε τον αγώνα αυτόν. Καλή χρονιά και ευλογημένη σε όλους σας και πάνω απ’ όλα στο ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ..».

Κατόπιν, έκοψαν κομμάτια πίτας και ευχήθηκαν για τη νέα χρονιά, κατά σειρά: ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. κ. Λουκάς Χριστοδούλου, ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Χρήστος Αναμουρλόγλου, ο εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Σάββας Καλαμάρης, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμη προοπτικής» κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ελπίδα για τη Νέα Ιωνία-Π.Α.Κ.» κ. Αριστείδης Χατζησαββίδης, ο Ταμίας της Ο.Π.Σ.Ε. κ. Κωνσταντίνος Αναγνωστάκης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας κ. Χάρης Σαπουντζάκης.

 

Απόστολος Σαλονικίδης

 

Ο Αντιπρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. και δημοτικός σύμβουλος («Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» κ. Χρήστος Χατζηιωάννου

 

Το τμήμα της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων του Ωδείου του Δήμου της Νέας Ιωνίας, υπό τη διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του, κ. Αλέξανδρου Στουπάκη

Ο ηθοποιός κ. Νίκος Παναγιωτούδης

 

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδελφείας, Ν. Χαλκηδόνος και Ηρακλείου κ.κ. Γαβριήλ ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα

Ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Ν. Ιωνίας και Πρόεδρος της Ο.Π.Σ.Ε., κ. Λουκάς Χριστοδούλου

 

Ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης 

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Χρήστος Αναμουρλόγλου 

 

Ο εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Σάββας Καλαμάρης

 

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμη προοπτικής» κ. Δέσποινα Θωμαΐδου

 

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ελπίδα για τη Νέα Ιωνία-Π.Α.Κ.» κ. Αριστείδης Χατζησαββίδης

 

Ο Ταμίας της Ο.Π.Σ.Ε. κ. Κωνσταντίνος Αναγνωστάκης  

 

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας κ. Χάρης Σαπουντζάκης

 

 Καταχωρήθηκε την: 21/01/2018
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!