Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΚΕ Η ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΙΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ 
Τα νέα της πόλης μας

ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΚΕ Η ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΙΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε ο Ιωνικός Σύνδεσμος, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα «Στράτος Μελεμενής», σε μια όμορφη εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου (20/1) στο κτήριο του συλλόγου.

ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η εορταστική βραδιά ξεκίνησε με πρωτοχρονιάτικα και μικρασιάτικα τραγούδια, που ερμήνευσαν τα μέλη της Μικτής Χορωδίας της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Στάθη Ουλκέρογλου, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκόμενων.

ΟΜΙΛΙΑ κ. ΚΟΝΤΙΤΣΗ

Στη συνέχεια, απευθύνοντας χαιρετισμό, ο Πρόεδρος του Ιωνικού Συνδέσμου, κ. Γιάννης Κοντίτσης, είπε μεταξύ άλλων πως: «Ευχόμαστε σε όλους καλή χρονιά, με υγεία και δύναμη. Υγεία και δύναμη για να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε στην κάθε μέρα, να αγωνιζόμαστε για στόχους, να αντιμετωπίζουμε και να ξεπερνάμε δυσκολίες, να συνεχίζουμε, να ονειρευόμαστε, να ελπίζουμε, να μπορούμε να δημιουργούμε.», προσθέτοντας πως: «Στον Ιωνικό Σύνδεσμο βλέπουμε με αισιοδοξία την καινούργια χρονιά και θεωρούμε ότι το 2018 ξεκινάει μια νέα περίοδος. Χωρίς ιδιαίτερες λεπτομέρειες, θέλω να αναφέρω ότι μετά από την πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία των προηγούμενων ετών, ο Ιωνικός Σύνδεσμος στέκεται πλέον στα πόδια του, μπορεί να φροντίζει τις ανάγκες του και να αναλάβει τον ρόλο που είχε πάντα στην πολιτιστική ζωή της Νέας Ιωνίας και της ευρύτερης περιοχής. Τα δυόμισι χρόνια που προηγήθηκαν ήταν ιδιαίτερα κοπιαστικά, σωματικά και ψυχικά, για όλους εμάς στο Δ.Σ., που επιλέξαμε, από αγάπη και ενδιαφέρον για τον Ιωνικό Σύνδεσμο, ή αν θέλετε από άγνοια κινδύνου ή ακόμα και εξαιτίας καταβολών της καταγωγής που κουβαλάμε, να παραμείνουμε, να τον στηρίξουμε και να προσπαθήσουμε αντιμετωπίσουμε άμεσα τα προβλήματα που εμφανίστηκαν.».

Συνεχίζοντας, ο κ. Κοντίτσης ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Όπως η ιστορία και η εμπειρία έχει δείξει, κάθε τέτοια ενδιάμεση δύσκολη περίοδο, αν τελικά καταφέρεις να μην λυγίσεις και την αντιμετωπίσεις, μπορεί να σου δώσει γνώσεις που θα ωφελήσουν στην υπόλοιπη πορεία. Κατά το προηγούμενο διάστημα, στον Ιωνικό Σύνδεσμο είδαμε λάθη και λύσαμε προβλήματα και εκκρεμότητες, που θα βοηθήσουν στα χρόνια που θα ακολουθήσουν. Παράλληλα, βιώνοντας τέτοιες καταστάσεις, ξεκαθαρίζεις τους πραγματικούς φίλους. Ευχαριστούμε έναν-έναν προσωπικά τα άτομα, που όποτε ζητήσαμε βοήθεια την είχαμε. Ευχαριστούμε όλους όσοι τις δύσκολες στιγμές είχαν πάντα έναν καλό λόγο να μας πουν, είτε σε προσωπικό επίπεδο είτε δημόσια.», επισημαίνοντας πως: «Έτσι συμβαίνει στον Ιωνικό Σύνδεσμο. Υπάρχουν άνθρωποι που τον αγαπούν πραγματικά και τον στηρίζουν. Η προηγούμενη τριετία δεν ήταν η μόνη δύσκολη στιγμή του. Θυμίζω χαρακτηριστικά, όπως ίσως γνωρίζετε ή θυμάστε οι περισσότεροι, ότι  ο σύλλογος μετά τη δήμευση της περιουσίας του από τη χούντα και την εξαφάνιση σε στρατιωτικά καμιόνια της βιβλιοθήκης του, κατάφερε να ξαναπάρει το κτίριο του και να στήσει νέα βιβλιοθήκη. Όταν η Πολιτεία δεν έκανε το καθήκον της να επιστρέψει το ποσό από τα ενοίκια του καταπατημένου χώρου του, κυριολεκτικά μέσα σε μία νύχτα, μέλη του «Ιωνικού», διαθέτοντας από την προσωπική τους περιουσία, πλήρωσαν τα χρέη προς τον εργολάβο και έσωσαν το κτίριο του. Τη δεκαετία του ‘90 χτίστηκαν και οι άλλοι δυο όροφοι και ο Ιωνικός Σύνδεσμος συνέχισε τη δράση του.».

Ακόμη, ο κ. Κοντίτσης ανέφερε πως: «Σε λίγες βδομάδες θα γίνουν η Γενική Συνέλευση, καθώς και οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ.. Σεβόμενοι αυτό που έχουμε παραλάβει, την ιστορία, την πορεία και τη δράση του «Ιωνικού», προχωράμε στοχεύοντας σε νέες ιδέες και νέους ανθρώπους, που θα αγαπήσουν τον «Ιωνικό», όπως οι παλαιότεροι, και θα διαθέσουν μέρος του χρόνου τους, γνωρίζοντας ότι για τις λεγόμενες παραγωγικές ηλικίες είναι λιγοστός και πολύτιμος ο χρόνος.», προσθέτοντας πως: «Στα σχέδια για την επόμενη χρονιά, πέραν των εκδηλώσεων, της επανασύστασης και έναρξης τμημάτων για τα μέλη, που υπάρχουν ήδη έτοιμες προτάσεις, υπάρχει η φιλοδοξία της έκδοσης ενός πρωτότυπου υλικού που μας έχει παραδοθεί. Φιλοδοξία, επίσης, αποτελεί και η σύσταση ομάδας εργασίας με σκοπό την οργανωμένη καταγραφή και παρουσίαση της ιστορίας και της δράσης του Ιωνικού Συνδέσμου, μέσα από το αρχειακό υλικό που διαθέτει. Αυτό το τελευταίο είναι ένας προσωπικός στόχος, στον οποίο θα ήθελα να συμμετέχω είτε ως μέλος του Δ.Σ. είτε ως απλό μέλος, θεωρώντας ότι στα πάνω από 65 χρόνια παρουσίας ο Ιωνικός Σύνδεσμος πλέον αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Ιστορίας και της πολιτιστικής ιστορίας της Νέας Ιωνίας. Καλή χρονιά σε όλους, με υγεία, δύναμη, κουράγιο και επιτέλους να επικρατήσει και η δικαιοσύνη.»!

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ

Κατόπιν, ο κ. Κοντίτσης κάλεσε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδελφείας, Ν. Χαλκηδόνος και Ηρακλείου κ.κ. Γαβριήλ να ευλογήσει την πίτα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Καλώ τον σεβασμιότατο, που μας τιμά με την παρουσία του σε αυτή τη συνάντηση, να ευλογήσει την πίτα, αφού πρώτα του ευχηθώ και εγώ υγεία, δύναμη και σοφία, για να συνεχίσει το έργο του, καθώς όπως έχει διαφανεί, στα χρόνια που κατέχει το αξίωμα, η παρουσία του μπορεί να αποβεί καθοριστική για την πόλη μας, αφού διαθέτει την οξυδέρκεια, τη δραστηριότητα και τη δημιουργία, που προσδοκούμε από τους νέους ανθρώπους, καθώς και τον ουσιαστικό, ενισχυτικό και γαλήνιο λόγο, που προσδοκούμε από τους πνευματικούς ηγέτες.».

Ακολούθως, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Γαβριήλ ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του συλλόγου και έκοψε το πρώτο της κομμάτι, λέγοντας πως: «Το πρώτο κομμάτι κύριε Πρόεδρε, κ. Κοντίτση, και αγαπητά μου μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου του Ιωνικού Συνδέσμου Νέας Ιωνίας, το κόβουμε και το αφιερώνουμε όπως πάντα στον Κύριό μας Ιησού Χριστό. Και θα μου επιτρέψετε να σας ευχηθώ -και προς ημάς αλλά και προς όλα τα μέλη του Ιωνικού Συνδέσμου- να έχετε υγεία, να έχετε αγαστή συνεργασία, να έχετε επιμονή και δύναμη για το όραμα το οποίο έχετε, διότι πάντοτε για να επιτύχουμε κάτι στη ζωή μας πρέπει να έχουμε δύο πράγματα: πίστη αλλά και επιμονή. Οπότε, για τα δύο αυτά χρειάζεται να υπάρχει μέσα μας ιδιαίτερη δύναμη και πάντοτε ιδιαίτερο σθένος για να μπορέσουμε ακριβώς να μένουμε πάνω από τις μικρότητες, πάνω από όλα όσα μας χωρίζουν και να βλέπουμε τελικώς όλα όσα μας ενώνουν.» και ολοκλήρωσε επισημαίνοντας πως: «Με αυτές τις απλές σκέψεις και προς ημάς και προς όλα τα μέλη του Δ.Σ. καλή χρονιά και ευλογημένη για μία ακόμη φορά εύχομαι. Και εύχομαι στον κ. Δήμαρχο, τους εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων, προς τους αντιδημάρχους και προς όλους τους εκπροσώπους Προέδρους των Μικρασιατικών Σωματείων και μη της πόλεώς μας, σας εύχομαι σε όλους σας, για μία ακόμη φορά, καλή χρονιά. Ξέρετε, πολλές φορές είναι, ίσως, παρωχημένο να ευχόμαστε συνέχεια ο ένας στον άλλον, γιατί συναντιόμαστε συνέχεια για αυτές τις ευκαιρίες, όμως, είναι ευχάριστο και ουσιαστικό, διότι επιτέλους να είναι αυτή η «καλή χρονιά» μία προσευχή για να μπορέσει να είναι μία καλή χρονιά, και παραγωγική και ουσιαστική, και πάνω από όλα με συνεργασία, αρμονική συνύπαρξη μεταξύ μας και ενότητα. Να είστε όλοι ευλογημένοι. Καλή χρονιά.».

Αμέσως μετά, κομμάτι της πίτας έκοψε ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης, λέγοντας πως: «Εύχομαι κι εγώ με τη σειρά μου να είναι μια ευτυχισμένη χρονιά το 2018. Εύχομαι στα μέλη του Δ.Σ. του «Ιωνικού» κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουν το έργο τους, να ξεπεραστούνε τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε πρόσφατα και να ξαναγίνει ο «Ιωνικός» η κοιτίδα της πολιτιστικής ζωής της πόλης μας. Χρόνια πολλά και με υγεία.».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ιωνικός Σύνδεσμος είχε καλέσει τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου να προσφέρουν βιβλία για τη Βιβλιοθήκη του Γυμνασίου-Λυκείου του ειδικού καταστήματος κράτησης νέων Αυλώνα, ως μια βαθιά πράξη ανθρωπιάς, αγάπης, ελπίδας και συμπαράστασης στα νέα αυτά παιδιά, που θέλουν να κάνουν μια καινούργια αρχή. Μάλιστα, κόβοντας το επόμενο κομμάτι τα πίτας, ο κ. Κοντίτσης επισήμανε πως: «Ήδη έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 100 βιβλία. Αλλά αυτό που δεν ξέρετε είναι ότι εκτός από αυτά τα βιβλία υπάρχουν και προσφορές, που είναι σε δύο-τρεις κούτες έτοιμες. Δηλαδή, τα βιβλία που μαζεύτηκαν αυτές τις λίγες μέρες θα ξεπεράσουν τα 200, μπορεί και τα 300 βιβλία.».

Αμέσως μετά, το τελευταίο κομμάτι της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ιωνικού Συνδέσμου έκοψε ο Διευθυντής του Γυμνασίου-Λυκείου του ειδικού καταστήματος κράτησης Αυλώνα και Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Πέτρος Δαμιανός, λέγοντας πως: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας. Το σχολείο, πάνω στον Αυλώνα, έχει Βιβλιοθήκη, που έχει δημιουργηθεί με αυτόν ακριβώς τον τρόπο. Με τις προσφορές των ανθρώπων, που νιώθουν ότι είναι κοντά σε αυτά τα παιδιά και προσπαθούν να δώσουνε ένα μικρό δείγμα της αγάπης τους για να νιώθουν κι εκείνοι ότι δεν είναι μόνοι τους, ότι τον αγώνα που κάνουνε για μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή τους τον κάνουνε μαζί με την ευαισθητοποιημένη κοινωνία, μαζί με την κοινωνία που θα ‘θελαν να τους υποδεχθεί όταν με το καλό τελειώσει η περιπέτειά τους και να ενσωματώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά στην κοινωνία μας, στους δικούς μας τους κόλπους και όχι στο περιθώριο που ήταν πριν τον εγκλεισμό. Η βοήθεια και η προσπάθεια που κάνουμε στο σχολείο είναι ένας από τους τρόπους προς αυτή την κατεύθυνση και η προσφορά αυτή που δώσατε σε βιβλία θεωρώ ότι είναι μια προσφορά τέτοιας μορφής, ώστε να βοηθήσουν τα παιδιά αυτά να δουν τον κόσμο με ένα καλύτερο και πιο όμορφο μάτι. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.».

Ακόμη, ο κ. Δαμιανός επισήμανε πως: «Είστε απόγονοι Μικρασιατών. Και τώρα που ανέβαινα τα σκαλιά συνειδητοποίησα ότι έρχομαι σε έναν χώρο, τον οποίο, χωρίς να είμαι Μικρασιάτης, υπηρέτησα με την άλλη μου την ιδιότητα, του Περιφερειακού Συμβούλου. Έχει αποφασιστεί κάτι στην Περιφέρεια, για το οποίο δεν έχει γίνει ακόμα ανακοίνωση, και όπως ανέβαινα έλεγα ότι ως αντίδωρο της δικής σας προσφοράς να σας το ανακοινώσω σε σας πρώτα. Όταν ανέλαβα εντεταλμένος σύμβουλος στην Κοινωνική Μέριμνα, το ζήτησα από τη Ρένα Δούρου σκεφτόμενος τις ευάλωτες ομάδες, τις μέσα και τις έξω, που ήθελα να βοηθήσω, γιατί η σκέψη μου είναι γύρω από όλη αυτή την υπόθεση. Χωρίς να το ξέρω, και με άγνοια όταν ανέλαβα, έπεσα σε κάτι εκπληκτικό και άγνωστο μέχρι τώρα. Αυτό το τμήμα, στο οποίο κλήθηκα να είμαι πολιτικός προϊστάμενος, εκτός από τις ευάλωτες ομάδες, εκτός από την κοινωνική πρόνοια, είχε μαζί του -και το διαχειρίζεται- το προσφυγικό αρχείο της Αττικής (220.000 φακέλους), που ξεκινάει από το 1922 και φτάνει μέχρι τις μέρες μας. Αυτό το αρχείο το βρήκαν στο πουθενά, κάτω από την Αττική Οδό, στον Ασπρόπυργο.» αποκαλύπτοντας παράλληλα πως: «Αυτό το αρχείο ήδη έχει μεταφερθεί σε ένα κτήριο, όπου είναι σε ασφάλεια, δεν κινδυνεύει ούτε από πλημμύρα, ούτε από πυρκαγιά, ούτε από βανδαλισμό, οτιδήποτε, και, ίσως, τον επόμενο μήνα γίνουν τα εγκαίνια του κτηρίου αυτού. Και ξεκινάει η ψηφιοποίηση του αρχείου αυτού, ώστε οι μνήμες μας και οι μνήμες σας να μείνουν αναλλοίωτες στον χρόνο.».

ΛΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η εορταστική βραδιά ολοκληρώθηκε με ένα αξιόλογο μουσικό λαϊκό πρόγραμμα, που επιμελήθηκαν και παρουσίασαν οι νεαροί ταλαντούχοι μουσικοί: Χρήστος Σιάννας (μπουζούκι-τραγούδι), Γιώργος Φουτούκος (κιθάρα-τραγούδι) και Άννα Κακολύρη στο τραγούδι.

Επίσης, μεταξύ πολλών άλλων, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ν. Ιωνίας κ.κ. Φιλίππα Αθυμαρίτου (Κοινωνικής Πρόνοιας), Φώτης Τσομπάνογλου (Οικονομικών), Παναγιώτης Κωστάκης (Παιδείας, Πολιτισμού και Σχολικών Επιτροπών) και Χρήστος Κανλής (Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής), οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «Δημιουργία Αλληλεγγύη» και «Δύναμη προοπτικής» κ.κ. Παναγιώτης Μανούρης και Δέσποινα Θωμαΐδου αντίστοιχα, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Χρήστος Χατζηιωάννου («Ενότητα για τη Νέα Ιωνία») και Ελισάβετ Γεωργιάδου («Δύναμη προοπτικής»), το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και πολιτευτής της Β΄ Αθηνών κ. Μαριάνθη Καφετζή-Ραφτοπούλου μαζί με τον υπεύθυνο του Πολιτικού Γραφείου της κ. Ανδρέα Ζαρταλούδη, καθώς και Πρόεδροι και εκπρόσωποι συλλόγων και σωματείων της πόλης.

 

Παναγιώτα Σούγια

Ο Πρόεδρος του Ιωνικού Συνδέσμου, κ. Γιάννης Κοντίτσης

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Γαβριήλ

Ο Δήμαρχος κ. Γκότσης

Ο Διευθυντής του Γυμνασίου-Λυκείου του ειδικού καταστήματος κράτησης Αυλώνα και Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Πέτρος Δαμιανός

 Καταχωρήθηκε την: 27/01/2018
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!