Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ Ν. ΙΩΝΙΑΣ - ΦΙΛ/ΦΕΙΑΣ ΕΚΟΨΕ ΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ 
Τα νέα της πόλης μας

Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ-ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΕΚΟΨΕ ΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ

Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδελφείας, Νέας Χαλκηδόνος και Ηρακλείου έκοψε τη Βασιλειόπιτά της σε μία σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής (21/1), στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Ελευθερούπολη της Ν. Ιωνίας, παρουσία των Δημάρχων Ν. Ιωνίας και Ηρακλείου Αττικής κ.κ. Ηρακλή Γκότση και Νικόλαου Μπάμπαλου.

ΟΜΙΛΙΑ π.ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΗ

Την ιδιαίτερη αυτή εκδήλωση προλόγισε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Αρβανίτης λέγοντας πως: «Στην αρχή του νέου έτους, ο νους μας ανακαλεί τα πεπραγμένα ή μάλλον τα πραχθέντα της περασμένης χρονιάς. Μιας χρονιάς που χαρακτηρίστηκε από σημαντικές αλλαγές αλλά και από πολλές δυσκολίες για την πατρίδα μας τόσο σε επίπεδο κοινωνικό όσο και σε οικονομικό. Ωστόσο, το περασμένο έτος ήταν και ένα έτος δημιουργίας, ένα έτος κοπιαστικής δουλειάς, προόδου και ελπίδας για ένα καλύτερο και πιο αισιόδοξο μέλλον. Στο πλαίσιο αυτό επιτρέψτε μας να κάνουμε έναν σύντομο ποιμαντικό, λειτουργικό, αλλά και οικονομικό απολογισμό του κοινωνικού, φιλανθρωπικού και ποιμαντικού έργου της Ιεράς μας Μητροπόλεως.», συνέχισε αναφερόμενος στον σχετικό απολογισμό, επισήμανε μεταξύ άλλων πως τα γεγονότα που ανέφερε «ενίσχυσαν σημαντικά το ορθόδοξο θρησκευτικό φρόνημα του πιστού λαού της περιοχής» και ολοκλήρωσε λέγοντας πως: «Εκ μέρους του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. Γαβριήλ επιτρέψτε μας να απευθύνουμε προς όλους εσάς για πολλοστή φορά τις θερμότερες ευχαριστίες μας τόσο για την ανιδιοτελή βοήθεια και τη στήριξή σας όσο και για την έμπρακτη συμμετοχή σας σε όλη αυτή την προσπάθεια. Με τη Χάρη του Θεού και σύμμαχο την αγάπη σας ευελπιστούμε ότι θα συνεχίσουμε τον καλό αγώνα της πίστεως. Με δύναμη και υπομονή, εμμένοντας στις αξίες μας, σεβόμενοι την πορεία μας και υπερασπιζόμενοι κάθε άνθρωπο, ο οποίος και αποτελεί ζώσα Εικόνα και Λόγο Θεού. Επιτρέψτε μου να κλείσω, τέλος, με τα λόγια του μεγάλου Ιεράρχου και Αγίου της θρησκείας μας, Μεγάλου Βασιλείου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας. Λέγει, λοιπόν: «Τέτοιος δεν είναι ο χρόνος, του οποίου το παρελθόν έχει ήδη περάσει στην Ιστορία; Το μέλλον δεν ήρθε ακόμη, το δε παρόν φεύγει αμέσως πριν καλά-καλά το αντιληφθούμε και το χαρούμε. Από τη μνήμη των παρελθόντων και από την πείρα των παρόντων διδασκόμεθα για το μέλλον.». Καλή και ευλογημένη χρονιά.».

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ-ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αμέσως μετά, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Γαβριήλ ευλόγησε τη Βασιλειόπιτα και αφού την έκοψε ακολούθησε ένα συγκινητικό εορταστικό πρόγραμμα, κατά τη διάρκεια του οποίου η Μικτή Χορωδία του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πράσινου Λόφου Ηρακλείου Αττικής παρουσίασε ένα ιδιαίτερο μουσικό ταξίδι, που περιελάμβανε χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα από την Αθήνα και την Ήπειρο, πρωτοχρονιάτικα κάλαντα της Κρήτης, της Κεφαλονιάς και της Θεσσαλομακεδονίας, Βυζαντινά κάλαντα των Θεοφανείων, καθώς και άλλα επίκαιρα εορταστικά τραγούδια, συνοδευόμενα με την αφήγηση της κ. Ευαγγελίας Μαρούδη.

Κατόπιν, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Γαβριήλ, αφού ευχαρίστησε θερμά τις πολιτικές ηγεσίες, τους αντιδημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους των τριών Δήμων, που εκκλησιαστικά ανήκουν στη δικαιοδοσία του, τόσο «για την άρτια συνεργασία όσο και για την έμπρακτη στήριξή τους στο έργο της Ιεράς Μητροπόλεως», ευχαρίστησε, επίσης, έναν-έναν ξεχωριστά για ό,τι κάνουν για τον Πολιτισμό: τον Πρόεδρο της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας κ. Χάρη Σαπουντζάκη, τον Πρόεδρο του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Ν. Ιωνίας και Πρόεδρο της Ο.Π.Σ.Ε. κ. Λουκά Χριστοδούλου, τον Πρόεδρο του Ιωνικού Συνδέσμου κ. Γιάννη Κοντίτση, την Πρόεδρο του Συλλόγου Σμυρναίων Ν. Ιωνίας κ. Χρυσάνθη Αθηνάκη, καθώς και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αλαγιωτών Ν. Ιωνίας κ. Γιώργο Νουβέλογλου, οι οποίοι ήταν παρόντες, κι ακόμη αναφέρθηκε επιγραμματικά «στην ελπίδα, στην προσδοκία, αλλά και στην ευκαιρία που ανατέλλει με την απαρχή κάθε νέου έτους για ένα νέο δημιουργικό ξεκίνημα για όλους».

ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ

Επίσης, στην όμορφη αυτή εκδήλωση, που ολοκληρώθηκε με τη Χορωδία να ψάλλει τη «Φήμη Σεβασμιοτάτου», παραβρέθηκαν μεταξύ πολλών άλλων, πλην των προαναφερομένων: ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Ιωνίας κ. Χρήστος Αναμουρλόγλου, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ν. Ιωνίας κ.κ. Φιλίππα Αθυμαρίτου (Κοινωνικής Πρόνοιας), Φώτης Τσομπάνογλου (Οικονομικών) και Σάββας Χατζηκωνταντίνου (Τεχνικών Υπηρεσιών), οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της Ν. Ιωνίας «Δημιουργία Αλληλεγγύη» και «Δύναμη προοπτικής» κ.κ. Παναγιώτης Μανούρης και Δέσποινα Θωμαΐδου αντίστοιχα, η Πρόεδρος του Παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Ν. Ιωνίας, Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου και Μεταμόρφωσης καθώς και δημοτική σύμβουλος («Δύναμη προοπτικής») κ. Ελισάβετ Γεωργιάδου, η Οικονομολόγος, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και πολιτευτής της Β΄ Αθηνών κ.κ. Μαριάνθη Καφετζή-Ραυτοπούλου μαζί με τον υπεύθυνο του Πολιτικού Γραφείου της κ. Ανδρέα Ζαρταλούδη, καθώς και Πρόεδροι και εκπρόσωποι συλλόγων και σωματείων της Ν. Ιωνίας.

 

Παναγιώτα Σούγια

 

Ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Αρβανίτης

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Γαβριήλ

Η Μικτή Χορωδία του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πράσινου Λόφου Ηρακλείου Αττικής με την αφήγηση της κ. Ευαγγελίας Μαρούδη

 Καταχωρήθηκε την: 27/01/2018
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!