Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΕΚΟΨΕ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΛΑΓΙΩΤΩΝ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΥΡΕΙΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΟΛΗ ΑΛΑΝΙΑ 
Τα νέα της πόλης μας

ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΕΚΟΨΕ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΛΑΓΙΩΤΩΝ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΥΡΕΙΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΟΛΗ ΑΛΑΝΙΑ

Σε μία όμορφη και ιδιαίτερα θερμή εορταστική ατμόσφαιρα, ο Σύνδεσμος Αλαγιωτών Νέας Ιωνίας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του το μεσημέρι της Κυριακής (21/1), στο κοσμικό κέντρο «Αστροφεγγιά», όπου οι πολυπληθείς παρευρισκόμενοι (ανάμεσα στους οποίους βρίσκονταν η σύζυγος του Δημάρχου και δημοτικοί σύμβουλοι του τουρκικού Δήμου της Αλάνια, με τον οποίο εδώ και αρκετά χρόνια είναι αδελφοποιημένος ο Δήμος Ν. Ιωνίας) ευχήθηκαν ο ένας στον άλλον για τη νέα χρονιά και απόλαυσαν ένα εξαιρετικό μενού, καθώς και ένα υπέροχο πλούσιο λαϊκό μουσικό πρόγραμμα με τους ανεπανάληπτους Έλληνες καλλιτέχνες κ.κ Χαρούλα Λαμπράκη και Γιάννη Ντουνιά.

ΟΜΙΛΙΑ κ. ΝΟΥΒΕΛΟΓΛΟΥ

Προλογίζοντας την εκδήλωση, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αλαγιωτών Ν. Ιωνίας, κ. Γιώργος Νουβέλογλου, αφού καλωσόρισε όλους τους παριστάμενους, απευθυνόμενος προς τους φιλοξενούμενους επισκέπτες από την Αλάνια, είπε μεταξύ άλλων πως: «Ο Σύνδεσμος Αλαγιωτών Νέας Ιωνίας, το Δ.Σ. του Συνδέσμου κι εγώ προσωπικά, ως Πρόεδρος του Συνδέσμου, σας καλωσορίζουμε σήμερα στη Νέα Ιωνία στην πόλη μας, όπου σας καλούμε από βάθους καρδιάς να αισθάνεστε σαν στο σπίτι σας. Ευχαριστούμε τις τοπικές αρχές της Αλάνιας, και κυρίως τον αξιότιμο Δήμαρχο για το ζεστό κλίμα με το οποίο μας υποδέχεται σε κάθε επίσκεψή μας, για το δείγμα φιλίας και φιλοξενίας που εισπράττουμε έμπρακτα όλοι οι Αλαγιώτες. Ευχαριστούμε τον αξιότιμο δήμαρχο για την καθοριστική συμβολή του στη συνείδηση των παιδιών της Αλάνιας, καθώς και για τη λειτουργία του θρησκευτικού κέντρου του Αγίου Γεωργίου. Ιδιαιτέρως σας ευχαριστούμε για τις μελέτες και τη μέριμνα για την αποκατάσταση του Αγίου Κωνσταντίνου, που γίνεται αυτόν τον καιρό. Τον ευχαριστούμε που συνεχίζει τη γέφυρα αδελφοποίησης των δύο λαών.» και ολοκλήρωσε λέγοντας πως: «Είναι ιδιαίτερη η χαρά και η τιμή, που είστε σήμερα κοντά μας.».

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ

Αμέσως μετά, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδελφείας, Ν. Χαλκηδόνος και Ηρακλείου κ.κ. Γαβριήλ ευλόγησε τη βασιλόπιτα, αναφέροντας μεταξύ άλλων  πως: «Θα ήθελα με όλη μου την καρδιά να σας ευχηθώ να έχετε μια καλή και ευλογημένη χρονιά, και εσείς και όλα τα μέλη του Δ.Σ. των Αλαγιωτών, διότι κάνετε μία μεγάλη προσπάθεια και να κρατηθεί ο Πολιτισμός ζωντανός, αλλά πάνω από όλα οι μνήμες, τις οποίες φέρουμε ο καθένας από τις αλησμόνητες παλιές πατρίδες, ούτως ώστε να θυμόμαστε και ποιοι είμαστε και πού πηγαίνουμε. Με ιδιαίτερη χαρά θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να καλωσορίσω τη σύζυγο του κυρίου Δημάρχου της Αλάνιας, και να της πω το εξής, από τη δική μου την πλευρά, αυτό το οποίο εγώ εκφράζω: Ότι οι θρησκείες δεν είναι για να χωρίζουν, αλλά για να ενώνουν.», πρόσθεσε ακόμη πως: «Να ευχαριστήσω, λοιπόν, όλους σας για την παρουσία σας, τον δικό μας τον Δήμαρχο της Νέας Ιωνίας, και να ευχηθώ σε όλους σας και τους δημοτικούς συμβούλους και αντιδημάρχους και εκπροσώπους δημοτικών παρατάξεων: καλή και ευλογημένη χρονιά, να είμαστε και πάλι του χρόνου εδώ.» και ολοκλήρωσε προκαλώντας τα τρανταχτά γέλια των παρευρισκομένων, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Και κύριε Δήμαρχε, μία παράκληση: Του χρόνου θέλω να νοικιάσετε ένα «βανάκι» μικρό και να γράψουμε πάνω: «Άλλος για την πίτα;».

Κατόπιν, ο κ. Γιώργος Νουβέλογλου έκοψε δύο κομμάτια, ένα για τους φιλοξενούμενους από την Αλάνια και ένα για τον Σύνδεσμο Αλαγιωτών, και ακολούθησαν ευχόμενοι και κόβοντας από ένα κομμάτι πίτας ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρήστος Αναμουρλόγλου, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Φώτης Τσομπάνογλου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Σάββας Χατζηκωνσταντίνου, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμη προοπτικής» κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Ν. Ιωνίας και Πρόεδρος της Ο.Π.Σ.Ε. κ. Λουκάς Χριστοδούλου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Σμυρναίων Ν. Ιωνίας κ. Χρυσάνθη Αθηνάκη, η Ειδική Γραμματέας της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας κ. Ιωάννα Σαπουντζάκη καθώς και ο Ταμίας του Συνδέσμου Αλαγιωτών κ. Κωνσταντίνος Τσομπανάκης, ο οποίος, μάλιστα, κατά τη διάρκεια των διαφόρων χαιρετισμών στην ελληνική και τουρκική γλώσσα βοηθούσε στην αντίστοιχη μετάφραση.

Επίσης, η σύζυγος του Δημάρχου της Αλάνια, κ. Yildiz Yücel, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Ήμαστε πάρα πολύ ευτυχισμένοι, που ζούμε τα σημερινά γεγονότα. Σας περιμένουμε όλους μαζί να έρθετε στην Αλάνια και σας ευχόμαστε να σας πηγαίνουν όλα καλά. Ευχαριστούμε πάρα πολύ για ό,τι κάνετε για μας. Ο σύζυγός μου ήθελε πάρα πολύ να έρθει, αλλά λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν τα κατάφερε. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την εδραίωση της φιλίας της Αλάνιας και της Νέας Ιωνίας.».

Τέλος, οφείλουμε να αναφέρουμε πως μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο πόλεων, Νέας Ιωνίας και Αλάνιας, ανταλλάχθηκαν συμβολικά δώρα.

 

Παναγιώτα Σούγια

 

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αλαγιωτών Ν. Ιωνίας, κ. Γιώργος Νουβέλογλου

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδελφείας, Ν. Χαλκηδόνος και Ηρακλείου κ.κ. Γαβριήλ

Ο Δήμαρχος Ν.Ιωνίας κ. Γκότσης

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρήστος Αναμουρλόγλου

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Φώτης Τσομπάνογλου

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Σάββας Χατζηκωνσταντίνου

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμη προοπτικής» κ. Δέσποινα Θωμαΐδου

Ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Ν. Ιωνίας και Πρόεδρος της Ο.Π.Σ.Ε. κ. Λουκάς Χριστοδούλου

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Σμυρναίων Ν. Ιωνίας κ. Χρυσάνθη Αθηνάκη

Η Ειδική Γραμματέας της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας κ. Ιωάννα Σαπουντζάκη

Ο Ταμίας του Συνδέσμου Αλαγιωτών κ. Κωνσταντίνος ΤσομπανάκηςΚαταχωρήθηκε την: 02/02/2018
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!