Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΣΕ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΦΙΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΟΠΗΚΕ Η ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ Ν. ΙΩΝΙΑΣ 
Τα νέα της πόλης μας

ΣΕ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΦΙΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΟΠΗΚΕ Η ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ Ν. ΙΩΝΙΑΣ

Το πρωί της Κυριακής (4/2), στο Θέατρο του 3ου Λυκείου-4ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας, σε ένα πολύ όμορφο φιλικό περιβάλλον, πραγματοποιήθηκε η γιορτή της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων  του Δήμου Νέας Ιωνίας, παρουσία πλήθους κόσμου, Προέδρων και εκπροσώπων συλλόγων γονέων, διευθυντών, δασκάλων και καθηγητών των σχολείων της πόλης.

Η εορταστική αυτή εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα που απεύθυνε ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Ν. Ιωνίας, κ. Παναγιώτης Τσεκούρας, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων πως: «Σας ευχαριστούμε που παραβρίσκεστε στη γιορτή της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας μας. Οι οργανώσεις των μελών αποτελούν τη θεσμική έκφραση της ιδιότητας του ανθρώπου ως γονιού. Σήμερα δεν θα γκρινιάξουμε, θέλουμε να το γιορτάσουμε.».

ΕΥΛΟΓΙΑ ΠΙΤΑΣ

Αμέσως μετά, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδελφείας, Ν. Χαλκηδόνος και Ηρακλείου κ.κ. Γαβριήλ ευλόγησε τη βασιλόπιτα, έκοψε το πρώτο της κομμάτι αφιερωμένο στον Ιησού Χριστό και ευχήθηκε προς όλες και όλους λέγοντας πως: «Να έχετε μια καλή και ευλογημένη χρονιά, και, επίσης, μια χρονιά γεμάτη υγεία και δύναμη από τον Θεό στο έργο το οποίο κάνετε, μέσα από τις δραστηριότητες που έχετε αναλάβει εκπροσωπώντας όλους τους συλλόγους γονέων. Θα πω μόνον τούτο: Ότι ζούμε σε μια εποχή, όπου, όπως είπατε πολύ ωραία και μου άρεσε αυτό: «Δεν πρέπει να γκρινιάζουμε», πρέπει να σκεφτόμαστε κι εμείς τι μπορούμε να κάνουμε. Επειδή, λοιπόν, η Παιδεία έχει πάρα πολλά προβλήματα και η Παιδεία είναι το σημαντικότερο αγαθό, το οποίο προσφέρεται ελεύθερα στον κάθε άνθρωπο για να μπορεί να μορφώνει και να διαπλάθει τον εαυτό του και τον χαρακτήρα του, πρέπει να καταλάβουν οι γονείς να μην τα περιμένουν όλα από το σχολείο. Να αντιληφθούν και εκείνοι ότι έχουν χρέος προς τα παιδιά τους να δώσουν τα εφόδια, να δώσουν εκείνα τα εχέγγυα, τα οποία θα τα καταστήσουν πρόσωπα ολοκληρωμένα, προσωπικότητες ολοκληρωμένες και καθολικές. Και να αντιληφθούμε, λοιπόν, ότι το θέμα της εκπαίδευσης, το θέμα της Παιδείας, δεν είναι κάτι το οποίο έχει απλά και μόνον έξι χρόνια διάρκειας και το Δημοτικό, αλλά είναι κάτι το οποίο γίνεται δια βίου και αφορά κυρίως τον εσωτερικό άνθρωπο, και οι γονείς προς την κατεύθυνση αυτή έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη και τη μεγαλύτερη εντολή από τον Θεό. Εύχομαι, λοιπόν, αυτό να το καταλάβουμε όλοι μας, να συνδράμουμε προς την κατεύθυνση αυτή. Εμείς, από την πλευρά της Εκκλησίας, ξέρετε πόσο πολύ υπογραμμίζουμε και δίνουμε βαρύτητα στην Παιδεία, στην καθολική Παιδεία, και αφού, λοιπόν, θέλω να ευχηθώ αυτό να γίνει πράξη, να σας δώσει ο Θεός δύναμη για να το φέρετε εις πέρας. Και προς όλους όσοι εκπροσωπείτε όλους τους συλλόγους και φορείς, και τη δημοτική αρχή της πόλεως, και τις δημοτικές παρατάξεις, να ευχηθώ να συνδράμουμε όλοι μας σε αυτό το οποίο λέγεται Παιδεία, που κατ’ εμέ τον ταπεινό το θεωρώ αναμόρφωση της πατρίδας μας. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά.».

ΟΜΙΛΙΑ κ. ΚΑΤΣΟΥΛΑΚΗ

Κατόπιν, η παιδική χορωδία του 11ου και 15ου συστεγαζόμενων Δημοτικών Σχολείων παρουσίασε εορταστικά πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και αμέσως μετά τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Ιωνίας, κ. Μάρκος Κατσουλάκης, ο οποίος ξεκίνησε τη σύντομη ομιλία του λέγοντας πως: «Εκ μέρους του Δ.Σ. της Ένωσης μας θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την ανταπόκριση σας και να σας ευχηθούμε μια χαρούμενη, ευτυχισμένη και δημιουργική χρονιά. Το σημερινό Δ.Σ. της Ένωσης, προέκυψε ύστερα από τις εκλογές του περασμένου καλοκαιριού.  Ως νεοσύστατο Δ.Σ. θέσαμε εξ’ αρχής κάποιους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθούμε και θα δράσουμε.».

Συνεχίζοντας, ο κ. Κατσουλάκης ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Ο 1ος μας άξονας είναι η συνεργασία μας με τον Δήμο. Είναι αδιανόητο για μας να μην έχουμε τον Δήμο κοντά μας και συνεργάτη μας. Βασικές μας αξίες, λοιπόν, είναι η συνεννόηση, η συνεργασία και η κατανόηση. Τα προβλήματα των σχολείων μας είναι αρκετά, όπως γνωρίζετε. Η αξιολόγηση και η ιεράρχησή τους είναι ευθύνη μας, όπως και ευθύνη μας είναι η κοινοποίησή τους προς τον Δήμο και, παράλληλα, η διεκδίκηση για την επίλυση τους. Η Ένωσή μας, εξ αρχής, αυτό που αποφασίστηκε, είναι ότι δεν κάνει αντιπολίτευση. Διεκδικεί! Και διεκδικεί για καλύτερη ποιότητα εκπαίδευσης σε υλικοτεχνικά και μαθησιακά ζητήματα. Η διεκδίκηση πολλές φορές μπορεί να είναι δυναμική. Και πρέπει να είναι δυναμική, ώστε να λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης προς όφελος των μαθητών.» κι ακόμη πρόσθεσε πως: «Πρόσφατα διεκδικήσαμε και πετύχαμε να ενταχθεί θέμα των προβλημάτων των σχολείων μας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τα προβλήματα τα καταγράψαμε -κατ’ αρχάς- το καλοκαίρι και τα επικαιροποιήσαμε αργότερα. Άργησε να γίνει το Δ.Σ. αυτό, αλλά τελικά, όπως ξέρετε, έγινε. Τα ζητήματα τέθηκαν. Τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που προσδοκούσαμε, αλλά τουλάχιστον έγινε μια αρχή. Από τα προβλήματα που τέθηκαν, δεσμεύτηκε ο Δήμος για την επίλυση ορισμένων εξ αυτών. Ζητήσαμε και δεσμεύτηκε ο τότε αρμόδιος Αντιδήμαρχος, για την επανάληψη του Δημοτικού Συμβουλίου, περίπου αρχές Μαΐου, ώστε να γίνει ο απολογισμός αυτών των δεσμεύσεων.».

Επίσης, αναφερόμενος στους επόμενους άξονες δράσης της «Ένωσης», ο κ. Κατσουλάκης είπε μεταξύ άλλων πως: «Ο 2ος άξονας που κινούμαστε είναι η συμβολή μας σε ό,τι αφορά την παροχή βοήθειας στους Συλλόγους Γονέων των σχολείων.», «Ο 3ος άξονας είναι η μελέτη και η προβολή των προβλημάτων των Σχολείων και ο συντονισμός της δράσης των Συλλόγων με στόχο την επίλυσή τους, είτε σε συνολικό επίπεδο είτε ανά εκπαιδευτική μονάδα, ανάλογα με το πρόβλημα.», «Ο 4ος άξονας είναι η προώθηση και η ανάπτυξη κοινών πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων των Σχολείων του Δήμου μας, η προαγωγή της υγείας, αλλά και της ασφάλειας των μαθητών.» κι ακόμη πρόσθεσε πως: «Συμμετέχουμε ενεργά στη διοργάνωση, όπως ξέρετε, των ετήσιων αγώνων δρόμου, που πραγματοποιούνται στον Δήμο μας. Κατά τη διάρκεια των φετινών αγώνων διοργανώσαμε και έκθεση ζωγραφικής στο «Παναιτώλιο», σε συνεργασία με τον Ο.Π.Α.Ν.».

Ακόμη, ο κ. Κατσουλάκης επισήμανε μεταξύ άλλων πως: «Σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια των μαθητών: Ζητήσαμε από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας -και λόγω της πρόσφατης έξαρσης της σεισμικής δραστηριότητας στην Αττική- μια συνάντηση, ώστε να δούμε το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα κινηθούμε και θα κάνουμε μια αντισεισμική καταγραφή των σχολικών μονάδων. Δυστυχώς, όμως, όπως όλοι γνωρίζετε, ο Αντιδήμαρχος παραιτήθηκε πρόσφατα. Περιμένουμε την τοποθέτηση του νέου, ώστε να συζητήσουμε και αυτό το ζήτημα.», διευκρίνισε μεταξύ άλλων πως: «Στο νέο Δ.Σ. υπάρχουν εκπρόσωποι με διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις και εννοώ πολιτικές και όχι κομματικές. Αυτός ο πλουραλισμός των απόψεων, πολλές φορές φέρνει συγκρούσεις, έντονες και δυναμικές. Ο στόχος, όμως, είναι ένας: Ο Γονιός, ο Μαθητής, το σχολείο. Τρεις ιδιότητες, ένας στόχος.», είπε επιπλέον πως: «Ένας πολύ βασικός, επίσης, στόχος είναι, η επικοινωνία με τους Συλλόγους Γονέων, μέσω των Γενικών Συνελεύσεων. Είχαμε ήδη πραγματοποιήσει μία έκτακτη, αρχές του Οκτώβρη αν θυμάμαι καλά, για την καταγραφή των προβλημάτων των σχολείων. Προγραμματίζουμε να κάνουμε στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και την ετήσια Γενική μας Συνέλευση, έτσι ώστε να επικοινωνήσουμε τις μέχρι τώρα δράσεις μας και παράλληλα να ξεκινήσουμε τις επόμενες κινήσεις. Προγραμματίζουμε να την κάνουμε προς τα τέλη Φεβρουαρίου.», ανακοίνωσε πως: «Και, επίσης, μία από τις δράσεις, που ελπίζουμε να κάνουμε λίγο πριν το Πάσχα είναι μία Ημερίδα εκπαιδευτικού χαρακτήρα, την οποία θα σας ανακοινώσουμε το θέμα της όταν το αποφασίσουμε στο Δ.Σ..» και ολοκλήρωσε λέγοντας πως: «Στο σημείο αυτό θέλω και πάλι να σας ευχαριστήσω για τη σημερινή σας παρουσία, να δεσμευτώ, όπως και όλο το Δ.Σ., ότι η παρουσία μας, για όσον χρόνο θα είμαστε σ’ αυτό, να χαρακτηριστεί παρεμβατική και χρήσιμη. Να δοθεί και να φανεί ένα στίγμα χρησιμότητας σε όλο αυτό που κάνουμε. Να είμαστε υγιείς, να έχουμε κουράγιο και να διεκδικούμε το πλαίσιο που θα είναι προς όφελος για τα παιδιά μας.».

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ

Στη συνέχεια, ο κ. Κατσουλάκης παρουσίασε ένα προς ένα όλα τα μέλη του Δ.Σ. της «Ένωσης», τους οποίους ευχαρίστησε θερμά, και αμέσως μετά συνεχίστηκε η διαδικασία της κοπής της βασιλόπιτας του συλλόγου, κομμάτια της οποίας έκοψαν και ευχήθηκαν για τη νέα χρονιά, κατά σειρά, οι κ.κ.: Μάρκος Κατσουλάκης (Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Ν. Ιωνίας), Φώτης Τσομπάνογλου (Αντιδήμαρχος Οικονομικών), Χρήστος Βλάχος (Αντιπρόεδρος Δ.Σ. και δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Δημιουργία Αλληλεγγύη»), Παναγιώτης Μανούρης (επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη), Δέσποινα Θωμαΐδου (επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμη προοπτικής»), Σάββας Χατζηκωνσταντίνου (Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών) και Μιλτιάδης Καναβός (δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη»).

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως ανάμεσα στο πολυπληθές κοινό, που παραβρέθηκε στη γιορτή διακρίναμε τον πρώην Πρόεδρο της «Ένωσης» και σημερινό Πρόεδρο του Α.Ο. Περισσού κ. Χρήστο Σταθόπουλο, την Πρόεδρο του Συλλόγου Θεσσαλών Ν. Ιωνίας κ. Αναστασία Κλάρα, την Αντιπρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Ν. Ιωνίας κ. Κωνσταντίνα Σιμονετάτου-Καλέμη, καθώς και τους κ.κ. Δημήτρη Μήτση και Μάνθα Ζήβα, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι στο Χορευτικό Εργαστήρι Νέας Ιωνίας.

 

Παναγιώτα Σούγια

Ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Ν. Ιωνίας, κ. Παναγιώτης Τσεκούρας

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδελφείας, Ν. Χαλκηδόνος και Ηρακλείου κ.κ. Γαβριήλ

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Ιωνίας, κ. Μάρκος Κατσουλάκης με τα μέλη του Δ.Σ.

Ο κ.Μάρκος Κατσουλάκης (Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Ν. Ιωνίας)

Ο κ.Φώτης Τσομπάνογλου (Αντιδήμαρχος Οικονομικών)

Ο κ.Χρήστος Βλάχος (Αντιπρόεδρος Δ.Σ. και δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Δημιουργία Αλληλεγγύη»)

Ο κ.Παναγιώτης Μανούρης (επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη)

Η κ.Δέσποινα Θωμαΐδου (επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμη προοπτικής»)

Ο κ.Σάββας Χατζηκωνσταντίνου (Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών)

Ο κ.Μιλτιάδης Καναβός (δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη»)

 Καταχωρήθηκε την: 14/02/2018
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!