Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΜΕ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΩΝ Ν. ΙΩΝΙΑΣ 
Τα νέα της πόλης μας

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΜΕ… ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ, ΚΕΦΙ, ΧΟΡΟ ΚΑΙ… ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΩΝ Ν. ΙΩΝΙΑΣ

Την Τσικνοπέμπτη (8/2) γιόρτασε η Ένωση Ρουμελιωτών Ν. Ιωνίας, με «παραδοσιακή» Ρουμελιώτικη …πίτσα και άλλα χειροποίητα εδέσματα, με αποκριάτικο γλέντι, κέφι, χορό, τραγούδια και …κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της, σε μια πολύπτυχη εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Γυμνασίου & 6ου Λυκείου Νέας Ιωνίας.

Τους πολυπληθείς παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ρουμελιωτών κ. Αθανάσιος Ραφτόπουλος και αμέσως μετά η Χορωδία του συλλόγου ερμήνευσε παραδοσιακά ρουμελιώτικα τραγούδια, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Πέτρου Παπαδάκη.

Στη συνέχεια, αφού ο κ. Ραφτόπουλος επισήμανε μεταξύ άλλων πως: «Αγαπητές φίλες και φίλοι, αξίζει να είμαστε έτσι ζωηροί σήμερα. Το προβλέπει, άλλωστε, και η μέρα. Είπαμε να βρεθούμε μια τέτοια μέρα σαν την Τσικνοπέμπτη, κυρίως για να διασκεδάσουμε, αλλά και ακόμη περισσότερο για να εκτιμούμε πόσο μεγάλη δύναμη έχει η ελληνική παράδοση.», οι ιερείς του Ιερού Ναού της Αγίας Αναστασίας Περισσού, π. Βασίλειος, π. Γεώργιος και π. Μιχαήλ, ευλόγησαν την παραδοσιακή Βασιλόπιτα και ευχήθηκαν σε όλες και όλους «καλή χρονιά».

Κατόπιν, ο π. Βασίλειος έκοψε το πρώτο κομμάτι για τον Ιησού Χριστό και το δεύτερο για την Παναγία, και αμέσως μετά ο κ. Ραφτόπουλος είπε μεταξύ άλλων πως: «Θα κάνουμε μία μικρή ανατροπή του πρωτοκόλλου και νομίζω ότι ίσως είναι κι αυτό που θα το δεχτείτε κι εσείς. Επ’ αφορμή της παρουσίας σας εδώ, πατέρα Βασίλειε, θέλουμε να πούμε αυτό το οποίο παρατηρώ πολλές φορές, τώρα τον τελευταίο καιρό. Βλέπω τον τελευταίο καιρό εδώ στη Νέα Ιωνία ότι κάποιοι συστηματικά λησμονούν ότι η Νέα Ιωνία κατοικείται και από ανθρώπους άλλων καταγωγών πέραν από τη Μικρασιατική. Και το ξεχνούν συστηματικά. Και, μάλιστα, θεσμικοί παράγοντες. Αυτό δεν είναι καλό! Και εμείς, σε ό,τι μας αφορά, θα προσπαθήσουμε να το αναδείξουμε πολύ περισσότερο εφεξής. Ξεκινάμε, λοιπόν, πατέρα Βασίλειε, και σας λέμε ότι το Σωματείο μας θα ενθρονίσει την Παναγία την Προυσώτισσα, που θα γίνει δική μας δαπάνη, στο παρεκκλήσι της Υπαπαντής που φτιάχνετε. Θα γίνει το προσκύνημα της Παναγίας των Ευρυτάνων, εδώ στον Περισσό. Να ξεκινήσουμε από αυτήν την προσπάθεια. Ήδη, ο Δεσπότης του Καρπενησίου (έχουμε επαφή μαζί του) και ο Ηγούμενος στη Μονή του Προυσού, πρώτα ο Θεός, θα κάνουμε αυτή τη σημαντική και συμβολική χειρονομία.». Μάλιστα, απευθυνόμενους προς τους παρόντες εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων, ο κ. Ραφτόπουλος είπε χαρακτηριστικά πως: «Θα μας επιτρέψετε να μη σας καλέσουμε να κόψετε πίτα σήμερα, γιατί έχουμε ακούσει τις ευχές σας 25 φορές μέχρι τώρα. Και ξέρω ότι τις απευθύνετε σε μας με πολλή αγάπη.» και κατόπιν κάλεσε την Πρόεδρο του Συλλόγου Θεσσαλών Ν. Ιωνίας κ. Αναστασία Κλάρα, καθώς και τον πρόεδρο του Συλλόγου Ηπειρωτών Ν. Ιωνίας «Άπειρος Γαία» κ. Αντώνη Μαστοράκη να κόψουν μαζί την πίτα στο όνομα της Νέας Ιωνίας. Στη συνέχεια, έκοψαν κομμάτια βασιλόπιτας και ευχήθηκαν προς όλες και όλους η σύζυγος του Δημάρχου Ν. Ιωνίας κ. Νίτσα Γκότση, καθώς και ο καθηγητής χορού της Ένωσης Ρουμελιωτών Ν. Ιωνίας κ. Ανδρέας Ατζάμπος εκ μέρους όλων των τμημάτων του συλλόγου.

Ακολούθως, η λαϊκή χορωδία της Ένωσης Ρουμελιωτών Ν. Ιωνίας ερμήνευσε καταξιωμένα ελληνικά τραγούδια και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα συνεχίστηκε με το ελληνικό παραδοσιακό λαϊκό συγκρότημα «Πεντάηχον» να εκτοξεύει το κέφι στα ύψη, «αναγκάζοντας» τους πάντες να χορέψουν και να διασκεδάσουν με την ψυχή τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ πολλών άλλων ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Παναγιώτης Μανούρης, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμη προοπτικής» κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ.: Χρήστος Χατζηιωάννου («Ενότητα για τη Νέα Ιωνία»), Μιλτιάδης Καναβός («Δημιουργία Αλληλεγγύη») και Ελισάβετ Γεωργιάδου («Δύναμη προοπτικής»).

 

Απόστολος Σαλονικίδης

 

O Πρόεδρος της Ένωσης Ρουμελιωτών κ. Αθανάσιος Ραφτόπουλος

H Πρόεδρος του Συλλόγου Θεσσαλών Ν. Ιωνίας κ. Αναστασία Κλάρα

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Ν. Ιωνίας «Άπειρος Γαία» κ. Αντώνης Μαστοράκης

Η κα Νίτσα Γκότση

Ο καθηγητής χορού της Ένωσης Ρουμελιωτών Ν. Ιωνίας κ. Ανδρέας ΑτζάμποςΚαταχωρήθηκε την: 16/02/2018
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!