Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ» 
Τα νέα της πόλης μας

Η επικεφαλής της «Δύναμη προοπτικής», κ. Θωμαΐδου, με μέλη και φίλους της παράταξής της (φωτό "Δυν. Προοπτ.)

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ»

Πλήθος κόσμου στην καθιερωμένη γιορτή της κοπής της Βασιλειόπιτας της δημοτικής παράταξης «Δύναμη προοπτικής», που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (7/2), στον Δημοτικό Κινηματογράφο Ν. Ιωνίας «Αστέρας».

Με «μότο» το σύνθημα: «2018. Συνεχίζουμε με λογισμό και μ’ όνειρο!», η παράταξη «Δύναμη προοπτικής» γιόρτασε τον ερχομό του 2018 και, παράλληλα, τίμησε για τη συνολική προσφορά τους στον Πολιτισμό: τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (Ο.Π.Σ.Ε.) και Πρόεδρο του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Ν. Ιωνίας κ. Λουκά Χριστοδούλου και την εκλεκτή ηθοποιό, θεατρική συγγραφέα και σκηνοθέτιδα κ. Μιμή Ντενίση.

ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τον συντονισμό και την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε και έφερε εις πέρας με επιτυχία το μέλος της δημοτικής παράταξης «Δύναμη προοπτικής» κ. Χριστίνα Παπαηλιοπούλου, με τη συνδρομή κυρίως της κ. Σακαλόγλου και αμέσως μετά ξεκίνησε το καλλιτεχνικό μέρος της βραδιάς, που περιελάμβανε ένα παραδοσιακό μελωδικό ταξίδι στον Ελληνισμό, με εμπνευστή και ερμηνευτή τον εξαιρετικό τραγουδιστή και δάσκαλο μουσικών οργάνων κ. Μάνο Κουτσαγγελίδη.

ΕΥΛΟΓΙΑ ΠΙΤΑΣ

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδελφείας, Ν. Χαλκηδόνος και Ηρακλείου κ.κ. Γαβριήλ ευλόγησε τη Βασιλειόπιτα, έκοψε το πρώτο της κομμάτι και ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Αγαπητή μου κυρία Θωμαΐδου, Δέσποινά μας, το πρώτο κομμάτι όπως πάντα στον Κύριό μας Ιησού Χριστό, τον οποίο παρακαλώ μέσα από την καρδιά μου και προσωπικά, αλλά και σε όλα τα μέλη της παράταξης, να σας δίδει υγεία, δύναμη και τον Φωτισμό του Αγίου Πνεύματος για να συνεχίσετε το έργο σας, την προσφορά σας στην ενοποιό προοπτική, την οποία έχετε, και για τη Νέα Ιωνία μας, αλλά και για τον κάθε έναν τον οποίο αισθάνεται τη δική σας αγάπη, το δικό σας έργο, τη δική σας προσφορά.», κι ακόμη επισήμανε μεταξύ άλλων πως: «Θα μου επιτρέψετε κι εμένα κ. Θωμαΐδου, μέσα από τις ευχαριστίες μου να εκφράσω κι εγώ την τιμή και την αναγνώριση προς τα δύο σήμερα τιμώμενα πρόσωπα, και τον κ. Λουκά Χριστοδούλου, που για την τοπική μας κοινωνία και τη Νέα μας Ιωνία είναι πρόσωπο το οποίο έχει συμβάλλει καθοριστικά, ύστερα από την καθοδήγηση του σεβαστού μας πλέον «πρυτάνεως» κυρίου Σαπουντζάκη, ούτως ώστε να μπορέσει ο Πολιτισμός από τις αλησμόνητες πατρίδες να καταστεί πλέον κτήμα, στο D.N.A. μας του κάθε Ιωνιώτη και της κάθε Ιωνιώτισσας. Προς δε την κυρία Μιμή Ντενίση την ευχαριστούμε διότι εκείνη έχει συμβάλλει με έναν άλλον τρόπο, αυτό το οποίο κάνει για τη Μικρά Ασία να γίνει πλέον κτήμα όλης της Ελλάδας. Την ευχαριστούμε και της ευχόμαστε να συνεχίσει έτσι, γιατί μας δημιουργεί μια ευγενή άμιλλα να την ανταγωνιζόμαστε κι εμείς θετικά.».

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ - ΟΜΙΛΙΑ κ. ΘΩΜΑΪΔΟΥ

Κατόπιν, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμη προοπτικής», κ. Θωμαΐδου, έκοψε τα επόμενα δύο κομμάτια της Βασιλειόπιτας, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Χρόνια πολλά, καλή χρονιά σε όλους σας. Θα κόψω το κομμάτι κι εγώ στον Δεσπότη μας και να του εκφράσω μ’ αυτό την αμέριστη ευγνωμοσύνη μου και την αγάπη μου για την αγλαότατη ποιμαντορία του, που μας δίνει εδώ και τρία χρόνια. Ξέρετε πολύ καλά όλοι σας ότι μας έχει δώσει και θα μας δώσει πολλά. Τον ευχαριστώ από καρδιάς. Το δεύτερο κομμάτι θα το αφιερώσω στην πόλη μας, με την προοπτική και τη δύναμη να πάμε λίγο ψηλότερα.», κι ακόμη κομμάτια Βασιλειόπιτας έκοψαν και ευχήθηκαν η κ. Μιμή Ντενίση και ο κ. Λουκάς Χριστοδούλου.

Ακολούθως, η κ. Θωμαΐδου έλαβε τον λόγο, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Η συγκίνησή μου είναι πολύ μεγάλη. Είναι ιστορική μέρα σήμερα για τη Νέα Ιωνία. Πιστέψτε με. Το είδατε κι εσείς, άλλωστε. Και θα συνεχίσουμε έτσι. Θα προσπαθούμε για το κάτι διαφορετικό για την πόλη μας. Είμαστε κοντά σας για κάτι διαφορετικό. Θα ήθελα για μια φορά ακόμη να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου για την τιμητική σας παρουσία σήμερα εδώ στην κοπή της Βασιλόπιτας της παράταξής μας, της παράταξης της καρδιάς μας, τη «Δύναμη προοπτικής». Με την παρουσία σας αυτή δείχνετε σήμερα και κάθε μέρα τον αγώνα για μια διαφορετική, για μια ξεχωριστή, για μια συνέπεια και προοπτική, που ξεκινήσαμε μαζί από το 2014, δηλαδή εδώ και τρία χρόνια. Στη διαδρομή αυτή, λοιπόν, η αγάπη σας και η συμμετοχή σας, αυτή, λοιπόν, η αγάπη σας, που θα το λέω συνέχεια, είναι που μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε και να πηγαίνουμε μπροστά.», προσθέτοντας πως: «Έχουν μεσολαβήσει, λοιπόν, περισσότερα από τρία χρόνια, και η παράταξή μας συμμετέχει ενεργά και με σοβαρότητα στα δρώμενα της τοπικής μας κοινωνίας του Δήμου μας, με την εκπροσώπησή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο και την παρουσία της σε κάθε κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική δραστηριότητα του τόπου μας. Η τοπική μας κοινωνία, δυστυχώς, όμως,  εξακολουθεί να έχει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Το ξέρετε όλοι σας, το αντιμετωπίζετε όλοι καθημερινά. Οι μέρες που κύλησαν, δυστυχώς, για τον τόπο μας, επιβεβαιώνουν με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ότι χρειάζεται από όλους μας να βοηθήσουμε, ώστε να γίνουν περισσότερα. Χρειάζεται να έχουμε δύναμη και αισιοδοξία να πάμε μπροστά. Ξέρετε, λοιπόν, ότι μέχρι πρόσφατα όλοι αντιμετώπιζαν λίγα ή λιγότερα προβλήματα. Η έξοδος από την κρίση, όμως, πρέπει να γίνει με την κοινωνία όρθια, με δυναμωμένη την κοινωνική συνοχή και όχι με εκατομμύρια υπερχρεωμένα νοικοκυριά και πολίτες που κινδυνεύουν να χάσουν ακόμα και την πρώτη τους κατοικία. Δυστυχώς, πρέπει να τα λέμε αυτά. Δυστυχώς, είναι δύσκολη η κατάσταση και γι’ αυτό εμείς στο πρόγραμμά μας είχαμε επιμελώς ασχοληθεί με ζητήματα που αφορούν στη στήριξη της τοπικής μας κοινωνίας, στις τοπικές επιχειρήσεις, στον εξωραϊσμό της πόλης μας, στην κοινωνική πολιτική και αντιμετώπιση της καθημερινότητάς μας.».

Συνεχίζοντας, η κ. Θωμαΐδου επισήμανε πως: «Όλο αυτό το χρονικό διάστημα έχουμε κάνει στοχευμένες παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, με καινοτόμες ιδέες και πρωτοβουλίες στήριξης των συνδημοτών μας. Παρόλα αυτά η Δημοτική Αρχή βλέπουμε και βλέπετε ότι δεν ακούει. Δεν μας αξίζει, μου λέτε όλοι εσείς  καθημερινά. Και έτσι είναι. Γι’ αυτό είμαι παρούσα και συνεχίζω. Είμαστε εν ενεργεία παράταξη στο Δ.Σ. μαζί με τους συμβούλους μας  στο Δ.Σ., τον κ. Βλασσά και την κ. Γεωργιάδου, που προσπαθούν να ασκήσουν το έργο που τους έχετε αναθέσει. Παράλληλα, η παράταξη προσπαθεί και διευρύνεται με νέα μέλη. Γι’ αυτόν τον λόγο καλώ και προσκαλώ νέα μέλη, όλους εσάς, από αυτό το βήμα, που επιθυμούν να είναι παρούσες και παρόντες σ’ αυτή την επόμενη εκλογική μάχη.», κι ακόμη ανέφερε πως: «Το όραμά μας είναι και παραμένει ζωντανό και αποτελεί το σχέδιό μας για την πόλη. Μία πόλη, μία Νέα Ιωνία, που έχει ζυμωθεί με παράδοση, με μνήμη. Παρόλα αυτά εμείς έχουμε προσπαθήσει και έχουμε καταδείξει προτάσεις, που αφορούν πολιτικές για τον εξωραϊσμό της πόλης μας, στοχευμένες δράσεις για την καθαριότητα, για χώρους στάθμευσης, τη διοργάνωση εκδηλώσεων και γεγονότων υπερτοπικού χαρακτήρα, την αναβάθμιση των πολιτιστικών και αθλητικών υποδομών μας, τη συνεχή συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και τα Αθλητικά Σωματεία.», προσθέτοντας πως: «Για εμάς τα Σωματεία έχουν σημαίνοντα ρόλο στην κοινωνική και στην πολιτιστική ζωή του τόπου μας. Η Ιωνιώτικη κοινωνία σήμερα αποτελεί ένα μωσαϊκό Παραδόσεων, μνήμες της Μικρασιατικής καταγωγής αλλά και των μετέπειτα εισροών από όλη την Ελλάδα. Θεωρούμε όλα τα Διοικητικά Συμβούλια ισότιμους εταίρους και προνομιακούς συνομιλητές μας και συνοδοιπόρους στην αναβάθμιση της κοινωνικής και πολιτιστικής μας υπόστασης.».

Ακόμη, η κ. Θωμαΐδου είπε πως: «Σας συγχαίρω όλους εσάς για την μέχρι τώρα πορεία σας και προσφορά σας. Την έννοια, βέβαια, της προσφοράς, θα μου επιτρέψετε να πω ότι την εκφράζει και την ενσαρκώνει με συνέπεια, εδώ και πολλά χρόνια, ο δάσκαλός μας και Πρόεδρος της Ένωσης Σπάρτης κ. Χάρης Σαπουντζάκης. Και γι’ αυτό επικαιροποιούμε άμεσα τους τεχνικούς διαύλους της επικοινωνίας μαζί σας, ξεκινώντας σειρά επαφών άμεσα. Θέλουμε να στηρίξουμε τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες του Δήμου μας, μέσω των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και την άμβλυνση των φαινομένων κοινωνικής παθογένειας, που εντείνονται διαρκώς, και της οικονομικής κρίσης.», κι ακόμη ανέφερε πως: «Θέλω να εξάρω από το βήμα αυτό τον ρόλο που έχει παίξει ο Δεσπότης μας, και ξέρετε πολύ καλά ότι εδώ και τρία χρόνια δίνουν βοήθεια σε άπορους συμπολίτες μας, όχι μόνο μέσω των συσσιτίων, αλλά και των παρεμβάσεων σε ζητήματα καθημερινότητας, καθώς και στη συμβολή του στον πολιτισμό της πόλης μας και τόσα άλλα. Εκφράζω την αμέριστη συμπαράστασή μου στην προσπάθεια αυτή και θέλω να πιστεύω από κοινού ότι μπορούμε με τον Δεσπότη μας να κάνουμε μεγάλες προσπάθειες για ένα καλύτερο αύριο της πόλης μας. Το αύριο της πόλης μας είστε όλοι εσείς. Εσείς, όλες και όλοι, που με τιμάγατε, με τιμάτε και πιστεύω ότι θα με τιμάτε. Με τη συμμετοχή σας παίρνω κουράγιο να συνεχίσω. Βρίσκομαι εδώ μόνο για εσάς. Ανήκω σε εσάς και πρέπει να σας εξομολογηθώ ότι ο ρόλος μου είναι στρατευμένος υπό την έννοια της υποχρέωσης και του καθήκοντος και της ευθύνης που νιώθω απέναντι σε εσάς. Σας έχω πει επανειλημμένως ότι δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Το πάθος και η αγάπη της πόλης μου είναι αυτό που θέλω να ασχοληθώ και να δώσω προοπτική.. Μένω εδώ μαζί σας στην υπηρεσία ενός οράματος που μοιραζόμαστε γι αυτόν τον τόπο. Γι’ αυτόν τον τόπο, που σας είπα έχει ζυμωθεί με αυτή την προοπτική, την παράδοση και τη μνήμη. Γι’ αυτό, όμως, χρειάζεται η δύναμη όλων μας. Γι αυτό η Παράταξή μας είναι η «Δύναμη Προοπτικής». Είναι η Δύναμη Προοπτικής για την πόλη. Και επειδή ο δρόμος είναι μακρύς και δεν φοβόμαστε τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες είναι σίγουρο ότι θα φθάσουμε στην Ιθάκη μας.».

Επίσης, η κ. Θωμαΐδου είπε πως: «Ευχαριστώ όλες και όλους σας, όλους τους πολύτιμους συνεργάτες μου, τους δημοτικούς συμβούλους, όλους τους εκλεκτούς μου συναδέλφους, όλους τους βοηθούς μου στην παράταξή μας. Στην αποψινή και ξεχωριστή βραδιά, όμως, θέλω να εκφράσω, βρίσκονται εδώ ανάμεσά μας δύο φίλοι, οι οποίοι από διαφορετικό μετερίζι ο καθένας έχει να αναδείξει μία σημαντική προσφορά για τον τόπο μας. Ο μεν κ. Λουκάς Χριστοδούλου, με την ιδιότητά του ως Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. του τόπου μας έχει αναδείξει τόσα πολλά. Μας συνδέουν κοινές ανησυχίες και προοπτικές για την πόλη μας. Από την εποχή που ήμασταν μαζί συνάδελφοι στο Δημοτικό Συμβούλιο. Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ κύριε Λουκά Χριστοδούλου, και ελπίζουμε ότι θα συνεχίσετε με την ίδια δύναμη κι από εμάς μαζί θα προσφέρετε το καλύτερο δυνατό.», προσθέτοντας πως: «Η κυρία Μιμή Ντενίση, με συνέπεια και πίστη έχει προσφέρει στο κομμάτι του Πολιτισμού είναι σήμερα μαζί μας. Τι να πρωτοπώ για σας εκλεκτή κι αγαπητή κ. Ντενίση. Πολυτάλαντη ηθοποιός, ευρηματική θεατρική συγγραφέας, με πολυσχιδείς σκηνοθετικές επιλογές. Ξεχωρίζουμε στο πρόσφατο παρελθόν τις δύο μεγαλειώδεις επιλογές της στην πολιτιστική μας ζωή, οι οποίες είναι πανελλαδικής εμβέλειας. Το έργο «Σμύρνη, αγαπημένη μου» έχει λάβει άπειρες βραβεύσεις, και από τον Δεκέμβριο, στο Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» η παράσταση: «Στέλιος Καζαντζίδης, η ζωή μου όλη». Σας ξεχωρίζουμε κ. Ντενίση για τη μεγάλη σας καρδιά, το ταλέντο, την αξιοπρέπεια, την πίστη σας να προάγεται την καλλιτεχνική παραγωγή της πατρίδας μας.» και ολοκλήρωσε την ομιλία της λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Τολμώ να πω ότι απόψε είναι μία ιστορική βραδιά, όχι μόνο για την παράταξη, αλλά και για την πόλη μας. Και είμαι υπερήφανη γι’ αυτό. Είναι τιμή μου και τιμή μας όλων να υποδεχόμαστε την κ. Ντενίση. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ. Να έχουμε όλοι καλή χρονιά, καλή δύναμη. Σας ευχαριστώ πολύ. Να είστε καλά».

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν οι βραβεύσεις των κ.κ. Λουκά Χριστοδούλου και Μιμής Ντενίση για τη συνολική προσφορά τους στον Πολιτισμό. Μάλιστα, παραλαμβάνοντας τις τιμητικές τους διακρίσεις, ο μεν κ. Λουκάς Χριστοδούλου είπε χαρακτηριστικά πως: «Θεωρώ μεγάλη τιμή μου και θα ήθελα να ευχαριστήσω τη δημοτική παράταξη «Δύναμη προοπτικής» και την επικεφαλής της κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, για την τιμή που μου έκανε σήμερα μ’ αυτήν την πλακέτα. Θα ήθελα να πω και δυο λόγια για την κ. Μιμή Ντενίση. Εμείς που ασχολούμαστε με τα Μικρασιατικά θέματα, οι ιστορικοί ερευνητές, καθηγητές πανεπιστημίου κ.τ.λ., γράφουμε βιβλία, κάνουμε μελέτες. Δεν μπορούμε, όμως, να σηκώσουμε τον απλό κόσμο απ’ τις καρέκλες κι απ’ τους καναπέδες. Η κ. Μιμή Ντενίση, με το έργο της: «Σμύρνη αγαπημένη» έκανε αυτόν τον λαϊκό ξεσηκωμό. Επίσης, την πλακέτα θα ήθελα να την αφιερώσω στη γυναίκα μου τη Μαρία, που με ανέχεται. Να είστε καλά, σας ευχαριστώ.», η δε κ. Μιμή Ντενίση ανέφερε πως: «Ευχαριστώ πάρα πολύ για την τόσο μεγάλη αγάπη που μου δείχνετε πάντα όλοι οι Μικρασιάτες, όπου και να βρεθώ, και να ξέρετε ότι την ίδια αγάπη έχω κι εγώ για εσάς. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να μείνουν τα μάτια μου στεγνά, όσες φορές βρίσκομαι σε τέτοιες συναντήσεις. Οι Μικρασιάτες, οι Πόντιοι, όλοι οι Έλληνες αδερφοί μας, που ήρθαν από τις πατρίδες αυτές, είναι πιο θερμοί από τους Ελλαδίτες. Είναι πιο ενωμένοι.», κι ακόμη πρόσθεσε πως: «Δεν έγραψα τυχαία το έργο για τη Σμύρνη. Είχα πάρα πολλά χρόνια καημό, στην καρδιά και στο μυαλό, και έλεγα: Γιατί κανείς δεν γράφει για τη Σμύρνη. Γιατί κανείς αυτή την τραγωδία, την ανεπανάληπτη στην Ιστορία, γιατί υπήρξαν πολλές τραγωδίες, αλλά καμία άλλη δεν έγινε μπροστά στα μάτια του πολιτισμένου κόσμου. Αυτό που πληγώνει περισσότερο εμένα στην ιστορία της Σμύρνης είναι ότι όλα τα πολιτισμένα κράτη ήταν παρόντα και γινόταν αυτό που γινόταν στη Σμύρνη. Αυτό, λοιπόν, ήταν το ερέθισμα και πάντοτε ήθελα να γράψω, αλλά δεν αισθανόμουνα έτοιμη. Ήρθαν έτσι οι συγκυρίες, μετά από ένα ατύχημα, που με έριξε στο κρεβάτι, και άρχισα να διαβάζω ατέλειωτα βιβλία, να ανακαλύπτω πηγές από την Αμερική και από αλλού. Δυστυχώς, για την ιστορία αυτή υπάρχουν πάρα πολλά αρχεία, που είναι ακόμα σχεδόν κρυφά. Ο κ. Χριστοδούλου σίγουρα το ξέρει, όπως και πολλοί άλλοι εδώ, που είστε μελετητές και ίσως ξέρετε και περισσότερα από εμένα. Και ξέρετε ότι υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία ακόμα, τα οποία δεν ανοίγουν και, ίσως, να μην ανοίξουνε και ποτέ. Γιατί η Ιστορία της Σμύρνης και της Μικρασίας είναι η ιστορία της προδοσίας. Είναι μια ιστορία που έχει προδοσίες και πάρα πολλά λάθη από τις ελληνικές κυβερνήσεις. Και τις δυο. Μπορεί να αγαπάμε ή όχι περισσότερο τον Βενιζέλο, αλλά έκανε και πάρα πολλά λάθη. Όλα αυτά, λοιπόν, εμποδίζουν το να μπει στην επίσημη Ιστορία το θέμα της Μικρασίας. Αυτό κάνει την Ιστορία, 95 χρόνια μετά, να είναι ακόμα πέντε σελίδες στα βιβλία τα σχολικά και δύο σελίδες στα βιβλία του Πανεπιστημίου. Εγώ, έχοντας τελειώσει τη Φιλοσοφική, θεωρούσα ότι ήξερα κάποια πράγματα. Όταν άρχισα να μελετάω σοβαρά, είδα ότι δεν ήξερα τίποτα. Δηλαδή, υπάρχει μία θολούρα και μια παραπληροφόρηση κι απ’ τους ιστορικούς μας, που δεν θα ήθελαν το θέμα αυτό να είναι ένα τόσο σημαντικό κεφάλαιο. Όμως, το κεφάλαιο αυτό του Εθνικού Διχασμού, από το ’15 και φτάνοντας στην Καταστροφή, είναι αυτό που η συνέχειά του ήταν ο Εμφύλιος, που η συνέχειά του είναι το σήμερα. Γιατί και σήμερα είμαστε διχασμένοι στην Ελλάδα. Κι αυτό είναι τραγικό. Αυτό μας έφερε την Καταστροφή τότε, αυτό δημιουργεί όλες τις καταστροφές. Αυτή η έννοια του διχασμού, που υπάρχει πάντα.».

Συνεχίζοντας, η κ. Ντενίση ανέφερε πως: «Μετά, λοιπόν, από το έργο, που σας γνώρισα όλους τους Μικρασιάτες, γιατί τα τρία χρόνια, που ήρθε σχεδόν ένα εκατομμύριο κόσμος και με αγκάλιαζαν και τους αγκάλιαζα, και άκουσα τις ιστορίες από τις γιαγιάδες, τους παππούδες τους, που μου φέρανε χώμα απ’ τη Σμύρνη, που μου φέρανε τα βαφτιστικά τους, που μου φέρανε ό,τι είχαν φέρει από τα μέρη τους, κρυμμένα στα ρούχα τους, έγινα κι εγώ Μικρασιάτισσα. Γιατί οποιοσδήποτε είναι αληθινός Έλληνας και δεν ντρέπεται να το λέει, και τις λέξεις Ελλάδα και Πατρίδα δεν μπορούμε να τις χαρίσουμε στους εθνικιστές, και δεν θα ντρεπόμαστε που αγαπάμε την Ελλάδα μας. Όποιος, λοιπόν, αγαπάει την Ελλάδα και το λέει ευθαρσώς ότι είναι Έλληνας, αγαπάει και τις πατρίδες αυτές: Τη Μικρασία, τη Σμύρνη, την Πόλη, τον Πόντο, την Καππαδοκία, την Ανατολική Θράκη. Είναι Ελλάδα όλα αυτά. Και πιο δυνατή Ελλάδα από την Ελλάδα που είχε μείνει εδώ. Έτσι, λοιπόν, αισθάνομαι ότι είμαι μία από σας. Και όταν τέλειωσε «Η Σμύρνη», μου προτείνανε να την κάνω ταινία και στη συνέχεια θα σας παρουσιάσω το δεύτερο μέρος της «Σμύρνης».», στη συνέχεια αναφέρθηκε στην άσχημη συμπεριφορά των Ελλαδιτών απέναντι στους Έλληνες Πρόσφυγες της Μικρασίας, αποκαλύπτοντας πως το ιστορικό αυτό κομμάτι «θα αποτελεί το δεύτερο μέρος του θεατρικού έργου: «Σμύρνη μου αγαπημένη», και ακόμη μίλησε για τη νέα της θεατρική επιτυχία με το έργο για τη ζωή του Στέλιου Καζαντζίδη, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Όταν μου πρότειναν να κάνω το έργο για τη ζωή του Στέλιου είπα ότι αυτό είναι ένα μουσικό έργο. Τι ξέρω εγώ; Πώς θα το κάνω; Πήρα, λοιπόν, και πάλι, γιατί έχω μέσα μου το «επιστημονικό», να μελετήσω να δω τη ζωή του. Κι όταν είδα ότι ήταν παιδί δύο προσφύγων, είπα: Τότε μπορώ να το καταλάβω, μπορώ να το γράψω. Είχε προηγηθεί η «Σμύρνη».», ενώ ολοκληρώνοντας είπε χαρακτηριστικά πως: «Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την τιμή που μου κάνατε. Και να ξέρετε ότι κι εγώ μία από σας. Και σε ό,τι με καλείτε και σε ό,τι με χρειάζεστε θα είμαι πλάι σας.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΟΝΙΑΝΕΤ

Επίσης, η κ. Μιμή Ντενίση, μιλώντας στην «ΙΟΝΙΑΝΕΤ» για τη βράβευσή της και την παρουσία της στη Νέα Ιωνία, δήλωσε πως: «Σήμερα είναι για μένα μία μέρα που έχω διπλή χαρά, γιατί βραβεύτηκα, και είναι μεγάλη μου τιμή γι’ αυτό, αλλά είναι και η Νέα Ιωνία που έζησε ο Στέλιος Καζαντζίδης όλα αυτά τα χρόνια. Και επειδή έχουμε ανεβάσει την παράσταση αυτή, η οποία έχει μεγάλη επιτυχία, αλλά και το γεγονός ότι ο Στέλιος συνδυάζει και το να είναι παιδί προσφύγων, έχουν έρθει όλα μαζί και έχουνε γίνει ένα.».

ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ

Τέλος, οφείλουμε να σημειώσουμε πως ανάμεσα στο πολυπληθές κοινό, που παραβρέθηκε στην εκδήλωση, διακρίναμε μεταξύ άλλων: τον Πρωτοσύγκελο της οικείας Μητρόπολης Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιο Αρβανίτη, τους Προϊσταμένους των Ιερών Ναών Αγίου Στεφάνου Σαφραμπόλεως, Αγίας Αναστασίας Περισσού, Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης και Αγίων Αναργύρων, Πανοσιολογιότατους π. Τιμόθεο Καμπουρίδη, π. Βασίλειο Παλιούρα, π. Θεόκλητο Μέντη και π. Μιχαήλ Βαρδάκη αντίστοιχα, καθώς και άλλους ιερείς, τον Δήμαρχο Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλή Γκότση, τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «Δύναμη προοπτικής» κ.κ. Παναγιώτη Βλασσά και Ελισάβετ Γεωργιάδου, τον Πρόεδρο του ΚΕ.ΒΡΕ.Φ.Ο. Ν. Ιωνίας και δημοτικό σύμβουλο της παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» κ. Βασίλη Καλογερόπουλο, τον εκπρόσωπο του Δημάρχου Ηρακλείου Αττικής κ. Βλαχιώτη, τον πρώην Δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής κ. Σταύρο Γεωργόπουλο, τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη κ. Κώστα Μανιάτη, τον Πρόεδρο της ΔΗΜ. Τ.Ο. Ν.Δ. Ν. Ιωνίας κ. Συμεών Χατζηαγγελή και τον Γραμματέα κ. Ερμόλαο Σεβαστό, την σύζυγο του Στέλιου, κ. Βάσω Καζαντζίδη, αρκετούς πρώην δημοτικούς συμβούλους, καθώς και πολλούς Προέδρους και εκπροσώπους μικρασιατικών, πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων και σωματείων της Ν. Ιωνίας, ενώ χαιρετισμούς απέστειλαν ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κωστής Χατζηδάκης, η Πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης» κ. Φώφη Γεννηματά, η βουλευτής της Β΄ Αθηνών της Ν.Δ. κ. Σοφία Βούλτεψη, ο βουλευτής της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης» κ. Βασίλης Κεγκέρογλου κ.ά..

 

Παναγιώτα Σούγια

 

Η κ. Θωμαΐδου υποδέχεται στον "ΑΣΤΕΡΑ" την κ. Ντενίση

Τον συντονισμό και την παρουσίαση της εκδήλωσης είχε η κ. Χριστίνα Παπαηλιοπούλου

Η κ. Σακαλόγλου από τα βασικά στελέχη της "Δύναμη Προοπτικής"

Η κ. Θωμαΐδου με τον κ. Χριστοδούλου

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδελφείας, Ν. Χαλκηδόνος και Ηρακλείου κ.κ. Γαβριήλ

Η επικεφαλής της «Δύναμη προοπτικής», κ. Θωμαΐδου (φωτό "Δύν. προοπτ.")

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (Ο.Π.Σ.Ε.) και Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Ν. Ιωνίας κ. Λουκάς Χριστοδούλου

Η κ. Μιμή Ντενίση

Βράβευση του κ. Χριστοδούλου

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (Ο.Π.Σ.Ε.) και Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Ν. Ιωνίας κ. Λουκάς Χριστοδούλου ευχαριστεί για την βράβευσή του

Βράβευση της κ. Ντενίση

Η κ. Μιμή Ντενίση ευχαριστεί τους παρευρισκομένους

  Καταχωρήθηκε την: 19/02/2018
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!