Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ.Δ.Ε. Β΄ ΑΘΗΝΑΣ, ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΤΙΤΛΟ: «ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» 
Τα νέα της πόλης μας

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ.Δ.Ε. Β΄ ΑΘΗΝΑΣ, ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΤΙΤΛΟ: «ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας (11/6), στο κατάμεστο από εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας, το εβδομαδιαίας διάρκειας αφιέρωμα στα Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων, που υλοποιήθηκαν κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά, με εκδηλώσεις που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Ν. Ιωνίας και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Δ.Ε.) Β΄ Αθήνας, υπό τον γενικό τίτλο: «Το άλλο σχολείο».Πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία που δείχνει τον πλούτο δράσεων των μαθητών και των εκπαιδευτικών των σχολείων μας που εκπλήσσουν με το εύρος της θεματολογίας τους.Οι παρουσιάσεις πραγματοποιούνται στο Συνεδριακό κέντρο και στον δημοτικό κινηματογράφο ΑΣΤΕΡΑΣ και παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ κ.ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ

Χαιρετίζοντας την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων, που ήταν αφιερωμένη στα Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Σχολικών Επιτροπών, κ. Χρήστος Χατζηιωάννου, ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Στο πλαίσιο της συνεργασίας των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αποφασίσαμε να αναδείξουμε μέσω της σειράς των εκδηλώσεων (που ξεκινάνε σήμερα και καιρού επιτρέποντος θα τελειώσουν την Κυριακή με συναυλία από νεανικά συγκροτήματα), που ονομάσαμε: «Το άλλο σχολείο», και να παρουσιάσουμε τις διαφορετικές δραστηριότητες, που πραγματοποιούνται στα σχολεία, παράλληλα με την παροχή γενικής Παιδείας. Και οι δραστηριότητες αυτές συμβάλλουν στην αναβάθμιση της σχολικής ζωής και στη σύνδεσή της με την κοινωνική πραγματικότητα.».

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ κ. ΓΚΟΤΣΗ

Αμέσως μετά, την εκδήλωση χαιρέτησε και ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας, κ. Ηρακλής Γκότσης, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων πως: «Θέλω να ξέρετε ότι ο Δήμος μας φροντίζει όσο μπορεί περισσότερο να βοηθάει και την Πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Είχαμε και πέρυσι μια ανάλογη εκδήλωση, που είχε επιτυχία. Και φέτος, με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είπαμε να κάνουμε μια ευρεία εκδήλωση, για να μπορέσουμε να καλύψουμε όλες τις παράλληλες δραστηριότητες των σχολείων. Να συγχαρώ τα παιδιά και τους καθηγητές για τις πρωτοβουλίες που έχουνε πάρει και εύχομαι καλή επιτυχία.».

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ κ. ΦΑΛΟΥΚΑ

Ακολούθως, χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυνε και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, κ. Αθανάσιος Φαλούκας, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Η περσινή συνεργασία μας με τον Δήμο Ν. Ιωνίας, στο πλαίσιο των «Ιωνικών Ημερών», απετέλεσε την αφορμή για «Το Άλλο Σχολείο», η παρουσίαση του οποίου ξεκινά σήμερα. Πρόκειται για ένα αφιέρωμα προβολής των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων, που εκπονήθηκαν κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά στα σχολεία αρμοδιότητας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας. Τη σημασία αυτών των δράσεων, που πραγματοποιούνται στα σχολεία, παράλληλα με τα μαθήματα γενικής Παιδείας, ήρθε να τονίσει και το θέμα σχετικά με τον μορφωτικό ρόλο του σχολείου του 21ου αιώνα, που ζητήθηκε από τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου να αναπτύξουν στο μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις. Ήμασταν και «προφητικοί» κ. Χατζηιωάννου, γιατί σκοπός του εκπαιδευτικού συστήματος δεν είναι απλώς η απόκτηση γνώσεων από τους μαθητές, αλλά η διαμόρφωσή τους σε υπεύθυνους πολίτες. Έτσι, σε όλα τα σχολεία, Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, παράλληλα με την οργάνωση της διδακτέας ύλης κάθε γνωστικού αντικειμένου, με τρόπο που να εξασφαλίζεται η επεξεργασία θεμάτων από πολλές οπτικές γωνίες, ώστε αυτά να φωτίζονται πολυπρισματικά, και να αναδεικνύεται η γνώση και η σχέση της με την πραγματικότητα, οργανώνονται και υλοποιούνται διαθεματικές δραστηριότητες μέσω των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων, Αγωγής Σταδιοδρομίας, Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού, Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων είτε πρωτοβουλιών, όπως το δίκτυο: «Σημερινός μαθητής, αυριανός ενεργός πολίτης».».

Επίσης, ο κ. Φαλούκας επισήμανε μεταξύ άλλων πως: «Τα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων συμβάλλουν στην αναβάθμιση της μαθητικής ζωής και στη σύνδεση του σχολείου με την κοινωνική πραγματικότητα, καλλιεργούν κοινωνικές δεξιότητες, απαραίτητες για τον μελλοντικό πολίτη, αφού η ομαδοσυνεργατικότητα αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό εργασίας των μαθητών. Επιπλέον, εκπαιδεύονται να είναι συνεπείς και υπεύθυνοι, καθώς αναλαμβάνουν συγκεκριμένους ρόλους και καθήκοντα. Επειδή αυτές οι δράσεις του σχολείου προωθούν τον παιδευτικό χαρακτήρα του, θεωρούμε ότι πρέπει να ενισχυθούν και γι’ αυτό τα αναδεικνύουμε παρουσιάζοντάς τα στην κοινωνία.», προσθέτοντας πως: «Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμαρχο Νέας Ιωνίας, που διέθεσε χώρους, ανθρώπους και οικονομικά μέσα, για να γνωρίσουν όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας και της ευρύτερης κοινωνίας το «άλλο σχολείο».», και ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό του αναφέροντας πως: «Θα έχετε την ευκαιρία κάθε μέρα να παρακολουθήσετε τον προβληματισμό των μαθητών και τον κόπο που καταβάλλει για τα προβλήματά του, τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους, το πνεύμα και το ταλέντο τους. Σήμερα, θα παρουσιαστούν τα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, που στόχο έχουν να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές τη σχέση του ανθρώπου με το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον του, να ευαισθητοποιηθούν για τα προβλήματα που συνδέονται μ’ αυτό, ώστε να συμβάλουν στη γενικότερη προσπάθεια αντιμετώπισής τους.».

ΟΜΙΛΙΑ κ. ΠΕΤΡΙΔΟΥ

Κατόπιν, τον λόγο έλαβε η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, κ. Βαρβάρα Πετρίδου, η οποία είχε και την ευθύνη συντονισμού των παρουσιάσεων, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Στη σημερινή εκδήλωση θα παρουσιάσουμε ένα δείγμα της δουλειάς των σχολείων της Διεύθυνσής μας, από το σύνολο των 117 προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, που υλοποιήθηκαν αυτή τη χρονιά. Οι καθηγητές που ανέλαβαν αυτά τα προγράμματα εργάστηκαν εθελοντικά, όπως άλλωστε και οι μαθητές τους σε αυτά. Το δείγμα της δουλειάς των σχολείων, όπως ανέφερα παραπάνω, δεν αρκεί για να περιγράψει το τι έχουν καταφέρει οι μαθητές μαζί με τους καθηγητές τους. Γιατί γνωρίζω πάρα πολύ καλά τι έχει υλοποιηθεί μέσω των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Γνωρίζω τους ανθρώπους πίσω από το έργο. Τους μάχιμους εκπαιδευτικούς, τους συνοδοιπόρους μου σ’ αυτό το ταξίδι που ξεκινήσαμε με μερικούς από όλους εσάς μαζί, από την αρχή της θητείας μου ως υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, το 2012. Τα χρόνια πέρασαν, όμως, και ο θεσμός αυτός από τη φετινή χρονιά αλλάζει. Θα ήθελα πάρα πολύ να σας ευχαριστήσω όλους για τη συνεργασία σας και για την αγάπη σας. Ελπίζω να ανταποκρίθηκα στις προσδοκίες σας. Αγαπητοί μαθητές, αγαπητές μαθήτριες, μέσα από τα προγράμματα αυτά αλλάξατε, ίσως, κάποιες από τις στάσεις σας, κάποιες από τις αξίες σας. Προχωρήστε, λοιπόν, στη ζωή σας με τα εφόδια που πήρατε από αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους: τους καθηγητές και τις καθηγήτριές σας. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.».

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Αμέσως μετά ξεκίνησαν οι επιδείξεις των προγραμμάτων, με το 1ο ΓΕ.Λ. Βριλησσίων να παρουσιάζει το θέμα: «Το πείραμα και οι ιστορίες του», με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους κ.κ. Φλώρα Πάπαρου, Δημήτρη Κυριάκου και Ελένη Τσιγκούνη.

Ακολούθησε η παρουσίαση του θέματος: «Λιμναία οικοσυστήματα και αλληλεπίδραση με τον άνθρωπο», από μαθητές του ΓΕ.Λ. Νέας Πεντέλης, με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους κ.κ. Μαρία Βλάχου, Ιωάννα Κυριάκου και Αθανάσιο Τσέλιο.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ κ. ΦΑΜΕΛΛΟΥ

Μετά από την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου προγράμματος, απεύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση και ο Αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης, κ. Σωκράτης Φάμελλος, λέγοντας πως: «Είναι για εμένα μεγάλη χαρά που είμαι σήμερα εδώ. Θέλω πρώτα απ’ όλα να επικροτήσω την πρωτοβουλία αυτή του Δήμου, που παρουσιάζει «το άλλο σχολείο», γιατί είδα με πολύ ενδιαφέρον την πρόσκληση που μου εστάλη στο υπουργείο, όπου είδα όλη αυτή την ποικιλία δημιουργίας, την οποία αποφασίσατε να παρουσιάσετε και να βγάλετε το σχολείο στην κοινωνία. Γνωρίζοντας εδώ και χρόνια τη λειτουργία της Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, ξέρω ότι υπάρχουνε πάρα πολύ σημαντικές προσπάθειες, που κάνουνε οι εκπαιδευτικοί, αλλά και τα παιδιά δημιουργούν πολλές φορές καινούργιες στιγμές περιβάλλοντος. Γιατί εμείς οι επιστήμονες του περιβάλλοντος, και όχι οι πολιτικοί, δεν τα ξέρουμε όλα για το περιβάλλον. Πολλά πράγματα στο περιβάλλον τα ανακαλύπτεις κάθε μέρα.».

Συνεχίζοντας, ο κ. Φάμελλος επισήμανε πως: «Τα λόγια για το περιβάλλον είναι εύκολα. Αυτό που είναι δύσκολο στο περιβάλλον είναι τα έργα. Αν κάνει κάποιος μια καμπάνια στους πολίτες της Ελλάδας, θα δείτε ότι περίπου το 95% είναι υπέρ της ανακύκλωσης. Αν, όμως, σας πω εγώ ποια είναι τα αποτελέσματα της ανακύκλωσης στην Ελλάδα, θα στεναχωρηθείτε. Γιατί το ποσοστό ανακύκλωσης που έρχεται από τους Δήμους είναι μόνο 5%. Και δεν το λέω αυτό ως κριτική στους Δήμους. Το λέω γιατί κι εγώ ήμουν Αντιδήμαρχος τρεις τετραετίες και είχα τους τομείς αυτούς στη δική μου ευθύνη. Είναι πολύ χαμηλά τα αποτελέσματα. Και δεν είναι των Δήμων θέμα. Είναι της κοινωνίας μας. Είναι του καθένα από μας. Κάνουμε μαθήματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Μαθαίνουμε στα παιδιά πολύ ωραία πράγματα. Εγώ, τουλάχιστον, δέκα χρόνια έκανα προγράμματα ανακύκλωσης. Μετά, λοιπόν, παίρνουμε το παιδί μας για να πάμε στο σπίτι. Τώρα, θα μου πείτε αν τα έχετε ζήσει ποτέ αυτά εσείς στη ζωή σας σαν παιδιά. Πηγαίνοντας για το σπίτι, λοιπόν, έχετε δει ποτέ κάποιον ενήλικο, να ανοίγει το παράθυρο και να πετάει ένα πακέτο τσιγάρων στον δρόμο; Πάει το θέμα της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Χάθηκε. Και μετά πάτε σπίτι. Στο σπίτι όταν πηγαίνετε πάλι για φαγητό, το μεσημέρι, έχετε δει ποτέ τους γονείς σας να πετάνε φαγητό στα σκουπίδια γιατί δεν το φάγατε το υπόλοιπο του πιάτου ή της κατσαρόλας; Όλοι το έχουμε κάνει. Έτσι, τελειώνει το υπόλοιπο μάθημα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, γιατί μένει μόνο στο μάθημα στο σχολείο. Η εκπαίδευση η περιβαλλοντική και η στάση περιβαλλοντικής ζωής είναι κάθε δευτερόλεπτο, 365 μέρες. Εμείς γιορτάζουμε τη Μέρα του Περιβάλλοντος μόνο στις 5 Ιουνίου. Κι εδώ είναι το πρόβλημα. Ότι το ευχόμαστε μια μέρα. Και το περιβάλλον το χάνουμε, αλλά δεν κάνουμε τίποτα γι’ αυτό. Όπως βλέπετε, στο παγκόσμιο επίπεδο, οι παγκόσμιοι ηγέτες διαφωνούν για το αν θα κάνουν κάτι για την κλιματική αλλαγή. Αλλά στη Μάνδρα φέτος θρηνήσαμε ανθρώπους. Στη Σαμοθράκη ξεριζώθηκε μια πόλη ολόκληρη. Το κεντρικό χωριό. Γιατί ένα ρέμα πήρε μέσα του τη βροχή 100 ετών. Αυτή είναι η κλιματική αλλαγή. Αλλά ο κ. Τραμπ θεωρεί ότι δεν πρέπει να έχουμε συμφωνία παγκόσμια. Εδώ, λοιπόν, προκύπτει και ένα ζήτημα: Το περιβάλλον το θυμόμαστε όταν ψηφίζουμε; Γιατί η επιλογή, η στάση ζωής που έχουμε για θέματα της ζωής μας, της ύπαρξής μας, πρέπει να μας χαρακτηρίζει συνέχεια, πολύ περισσότερο τη μέρα που επιλέγουμε ποιος θα μας εκπροσωπήσει στον Δήμο, στην Κυβέρνηση, παγκόσμια, παντού. Αυτό, όμως, που αξίζει να πούμε, ότι η νέα γενιά, που μαθαίνει τα πράγματα καλύτερα και περισσότερο, εμείς θέλουμε να πιέζει περισσότερο για το καλό του περιβάλλοντος. Αφού τα μαθαίνει με άξιους καθηγητές, με εθελοντές μέσα στα σχολεία, ας διεκδικήσουμε αυτή η νεολαία να παίζει και τον ρόλο του ενεργού πολίτη έξω από το σχολείο. Να συνεχίζει να πιέζει γι’ αυτό που μαθαίνει.» και ολοκλήρωσε λέγοντας πως: «Αυτό που εγώ θέλω να σας πω είναι ότι αυτή την πρωτοβουλία (μπράβο στον Δήμο και στους εκπαιδευτικούς της Μέσης Εκπαίδευσης), που την κάνετε σήμερα, κρατείστε την κάθε μέρα από τη ζωή σας. Και εμείς απ’ τη μεριά μας είναι σίγουρο ότι μπορούμε και θα κάνουμε πολλά περισσότερα πράγματα για να αλλάξει αυτή η κατάσταση στο περιβάλλον. Η χώρα πριν από τρία χρόνια είχε 290 χωματερές. Και πληρώναμε γύρω στα 50 εκ. Ευρώ πρόστιμο γι’ αυτές. Τώρα έχει 35. Ο στόχος είναι του χρόνου να μην έχει καμία. Γι’ αυτό το πράγμα, όμως, ή για την ανακύκλωση που θα γίνει, θέλω να προτείνουμε στα παιδιά να γίνουν οι ενεργοί πολίτες, που θα μας ελέγχουν αν τα καταφέραμε. Γιατί αυτό θα τροποποιήσει τον πλανήτη, που θα τους δώσουμε ως κληρονομιά. Κι αυτή είναι η μεγαλύτερη ευθύνη που έχουμε.».

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ

Οι παρουσιάσεις συνεχίστηκαν και πάλι με μαθητές του ΓΕ.Λ. Νέας Πεντέλης, οι οποίοι ανέπτυξαν το θέμα: «Νερό: Η ζωή μας όλη», έχοντας ως υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους κ.κ. Ανέστη Πιλισσά και Ευάγγελο Σκορδά.

Ακολούθησαν κατά σειρά οι παρουσιάσεις των προγραμμάτων: «Παράγω, καταναλώνω, ανακυκλώνω» και «Χρώματα και αρώματα – γεύομαι – θεραπεύομαι», από το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αγίας Παρασκευής και για κωφούς και βαρήκοοους μαθητές, με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους κ.κ. Ελένη Πιστολά, Ματίνα Ζαροκώστα, Μαρία Χαϊκάλη και Χριστίνα Τετριμελή∙

«Μαθαίνω πώς να πετώ, αν τη ζωή αγαπώ», από μαθητές του Γυμνασίου Λυκόβρυσης, με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Παναγιώτα Σούπου∙

«Χτίζοντας με χαμηλό αποτύπωμα», από μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ. Χαλανδρίου, με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους κ.κ. Βασιλική Ρίζου, Γεώργιο Μποχτανίδη και Βασιλική Παύλου∙

«Μπροστά στην κλιματική αλλαγή», από μαθητές του 3ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας, με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους κ.κ. Γεώργιο Ρογδάκη, Αδαμάντιο Χαβιάρα και Προκόπιο Σοφρά∙

«Ένα δέντρο στην αυλή μας…», από μαθητές του 1ου Γυμνασίου Χαλανδρίου, με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους κ.κ. Ευφροσύνη Μιλτιάδου και Γεώργιο Δημητρόπουλο, καθώς και του προγράμματος με τίτλο: «Η περιβαλλοντική διάσταση στην καθημερινότητα του σχολείου», με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς τις κ.κ. Ελένη Μήλιου, Ευαγγελία Σύρμα και Αγγελική Αναστασάτου∙

«Το 5ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής και τα περιαστικά δάση Τσακού και Συγγρού, η πολιτιστική και περιβαλλοντική διάσταση της εκπαίδευσης» με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους κ.κ. Δέσποινα Κατεβαίνη, Χρήστο Αγναντή και Ηλία Σκαλτσά∙

«Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα… Πόσα μπορεί να δει όμως;», από μαθητές του 8ου Γυμνασίου-Λ.Τ. Χαλανδρίου, με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους κ.κ. Κωνσταντίνα Χρυσανθακοπούλου, Αλεξάνδρα Νικάκη και Φώτιο Δανάσκο∙

«Βιώσιμη αστική κινητικότητα στον Δήμο Βριλησσίων-Οικολογική μετακίνηση», από μαθητές του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων «Καντά», με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Μαρία Τζώρτζη∙

«Οι εποχές στην πόλη μας και οι πόλεις της εποχής μας. Από το φυσικό στο αστικό περιβάλλον με αφορμή τη λογοτεχνία», από μαθητές του 6ου Γυμνασίου Χαλανδρίου, με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς τις κ.κ. Γεωργία Ηλία και Μαρία Ρήγκου∙

«Η ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, χθες και σήμερα», και «Το γεώπαρκο του απολιθωμένου δάσους της Λέσβου. Η γη θυμάται. Εμείς; Το αποτύπωμα της κλιματικής αλλαγής», από μαθητές του 4ου ΓΕ.Λ. Αγίας Παρασκευής, με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς: τον κ. Τίκα Βάιο και τους Γεωργία Τζοβαρίδου και Μάριο Τάνταλο αντίστοιχα σε κάθε θέμα.

Ακολούθησε η παρουσίαση του προγράμματος με τίτλο: «Από τον παππού στον εγγονό», από μαθητές του 1ου ΓΕ.Λ. Ν. Ιωνίας, με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους κ.κ. Αφροδίτη Κωστελέτου, Δημήτριο Κώτσο και Ναταλία Κουρεμένου, και οι παρουσιάσεις ολοκληρώθηκαν με το πρόγραμμα: «Έδαφος (βιολογικές καλλιέργειες-οφέλη-κομποστοποίηση-ανακύκλωση)», από τους μαθητές του 4ου Γυμνασίου Αμαρουσίου, με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς τις κ.κ. Θεοδώρα Σαμίου, Βασιλεία Αλεξανδροπούλου και Ουρανία Πριτσούλη.

ΕΚΘΕΣΗ

Επίσης, στον χώρο του Αίθριου του Δημοτικού Συνεδριακού Κέντρου Ν. Ιωνίας λειτουργούσε και μία ενδιαφέρουσα μικρή έκθεση, με φωτογραφικά και άλλα εκθέματα, μαθητών του Πρότυπου Γυμνασίου Αναβρύτων (29 φωτογραφίες, με τίτλο: «Η λέσχη φωτογραφίας του Προτύπου Γυμνασίου Αναβρύτων για την αειφορία». Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί οι κ.κ. Αριστέα Μπουλουξή και Χρύσανθος Καρούζος.), του 1ου Γυμνασίου Αμαρουσίου (20 φωτογραφίες, με τίτλο: «Επιχειρούμε πράσινα: με τη φωτογραφική μηχανή ανά χείρας». Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί οι κ.κ. Κατερίνα Ρουμπή και Γεωργία Φέλλιου.), του 1ου Γυμνασίου Ηρακλείου Αττικής («πόστερ»/αφίσα, φυλλάδιο, με τίτλο: «Διεκδικώντας τον επαναπροσδιορισμό της έννοιας ΣΧΟΛΕΙΟ». Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί οι κ.κ. Χρυσή Λάτα και Μαρία Κουμεντάκου.), του ΓΕ.Λ. Νέας Πεντέλης (ζωγραφική, φωτογραφίες και κολάζ, με τίτλο: «Λιμναία οικοσυστήματα και αλληλεπίδραση με τον άνθρωπο». Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί οι κ.κ. Μαρία Βλάχου, Ιωάννα Κυριάκου, Αθανάσιος Τσέλιος.), του Ειδικού επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Αγίας Παρασκευής και για κωφούς και βαρήκοοους μαθητές (φωτογραφίες, μακέτα, κόμικς, με τίτλους: «Παράγω, καταναλώνω, ανακυκλώνω» και «Χρώματα και αρώματα – γεύομαι-θεραπεύομαι». Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί οι κ.κ. Ελένη Πιστολά, Ματίνα Ζαρόκωστα, Μαρία Χαϊκάλη και Χριστίνα Τετριμέλη.), του 1ου Γυμνασίου Βριλησσίων (αφίσα, με τίτλο: «Γεωλογικά μνημεία της Ανατολικής Αττικής, σημασία, προστασία και ανάδειξή τους». Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί οι κ.κ. Ελένη Μήλιου, Ευαγγελία Σύρμα και Αγγελική Αναστασάτου.), του 3ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας (3 μακέτες, με τίτλο: «Μπροστά στην κλιματική αλλαγή». Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί οι κ.κ. Γεώργιος Ρογδάκης, Αδαμάντιος Χαβιάρας και Προκόπιος Σοφράς.), του 5ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής (αφίσες/«πόστερ», με τίτλο: «Το 5ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής και τα περιαστικά δάση Τσακού και Συγγρού, η πολιτιστική και περιβαλλοντική διάσταση της εκπαίδευσης.». Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί οι κ.κ. Δέσποινα Κατεβαίνη, Χρήστος Αγναντής και Ηλίας Σκαλτσάς.), του 4ου ΓΕ.Λ. Αγίας Παρασκευής (αφίσα, μακέτα, με τίτλο: «Το Γεωπάρκο του απολιθωμένου δάσους της Λέσβου. Η γη θυμάται. Εμείς; Το αποτύπωμα της κλιματικής αλλαγής.». Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί οι κ.κ Γεωργία Τζοβαρίδου και Μάριος Τάνταλος.) και του 2ου ΓΕ.Λ. Χαλανδρίου (αφίσες, κατασκευές, με τίτλο: «Το γεωπάρκο του απολιθωμένου δάσους της Λέσβου.». Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί οι κ.κ. Μιχάλης Ανδρεαδέλλης, Παύλος Αρβανίτης και Δέσποινα Αρζουμανίδου.).

Επίσης, προβλήθηκε το βίντεο του 1ου ΓΕ.Λ. Μεταμόρφωσης, με τίτλο: «Τα σιγανά ποταμάκια… Ποτάμια σε φυσικό περιβάλλον – ζωή στο ύπαιθρο» & «Για να μην κατεβάσει… ό,τι βρέξει. Ποτάμια σε αστικό περιβάλλον – Ζώντας δίπλα σε ποτάμι.», με υπεύθυνες τις εκπαιδευτικούς κ.κ. Άννα Τρίγκατζη, Σταυρούλα Βλάχου, Στυλιανή Κεραμιδά και Αλεξάνδρα Ηλία.

Ακόμη, οφείλουμε να αναφέρουμε πως μεταξύ άλλων διακρίναμε στην εκδήλωση τον Εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας π. Κωνσταντίνο, την Προϊσταμένη Διοικητικών Θεμάτων της Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας κ. Μαρία Σαραντοπούλου, τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Μιλτιάδη Καναβό, καθώς και την κ. Γκέλλυ Σακκαλόγλου, η οποία παρίστατο ως εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης «Δύναμη προοπτικής».

Η εφημερίδα μας ΙΟΝΙΑΝΕΤ είναι χορηγός επικοινωνίας των εκδηλώσεων και καθημερινά θα σας ενημερώνει για τις παρουσιάσεις

 

Παναγιώτα Σούγια

 

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Σχολικών Επιτροπών, κ. Χρήστος Χατζηιωάννου

 

Ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας, κ. Ηρακλής Γκότσης

 

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, κ. Αθανάσιος Φαλούκας

 

Η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, κ. Βαρβάρα Πετρίδου

 

Ο Αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης, κ. Σωκράτης Φάμελλος

 

 Καταχωρήθηκε την: 14/06/2018
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!