Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ Δ.Δ.Ε. Β΄ ΑΘΗΝΑΣ, ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟΝ «ΑΣΤΕΡΑ», ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» 
Τα νέα της πόλης μας

 

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ Δ.Δ.Ε. Β΄ ΑΘΗΝΑΣ, ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟΝ «ΑΣΤΕΡΑ», ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» 

Το απόγευμα της Τρίτης (12/6), στον Δημοτικό Κινηματογράφο Ν. Ιωνίας «Αστέρας», υλοποιήθηκε η δεύτερη ημέρα παρουσιάσεων των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων των Γυμνασίων και Λυκείων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Δ.Ε.) Β΄ Αθήνας, με τον γενικό χαρακτηριστικό τίτλο: «Το Άλλο Σχολείο».

ΠΡΟΛΟΓΟΣ κ. ΦΡΥΔΑ

Την εξαιρετική αυτή εκδήλωση προλόγισε η εκπαιδευτικός, συντονίστρια και υπεύθυνη των Προγραμμάτων Υγείας της Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας, κ. Ευαγγελία Φρυδά, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Σήμερα είναι η δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων, που διοργανώνει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας σε συνεργασία με τον Δήμο Ν. Ιωνίας. Είναι εκδηλώσεις, οι οποίες παρουσιάζουν τα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων, τα οποία υλοποιούν οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες, και οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων μας εκτός του σχολικού ωραρίου, διαθέτοντας από τον ελεύθερο χρόνο τους, από το κέφι τους, τη δημιουργικότητά τους και τη συνεργασία τους. Θα παρακολουθήσουμε σήμερα τις δουλειές που κάνουν τα παιδιά με τους καθηγητές και τις καθηγήτριές τους στα Προγράμματα Αγωγής Υγείας.».

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ κ. ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ

Ακολούθως, χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυνε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Σχολικών Επιτροπών κ. Χρήστος Χατζηιωάννου, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Είναι χαρά μας να αναδεικνύουμε ότι υπάρχει και ένα άλλο σχολείο πέρα από αυτό που ξέρουμε, που είναι το κλασικό ωρολόγιο πρόγραμμα, όπου άλλοι μαθαίνουν, άλλοι δεν μαθαίνουν κ.τ.λ.. Είναι ένα άλλο σχολείο, που είναι δημιουργικό, που πραγματικά τα παιδιά επί της ουσίας δεν κάνουν απλώς μαθήματα, αλλά γίνονται πολίτες κυριολεκτικά. Και αυτό θέλαμε σαν μια υποχρέωση να το αναδείξουμε. Θέλαμε να αναδείξουμε όλη αυτή την προσπάθεια, που γίνεται όχι στον χρόνο των μαθημάτων, του διαβάσματος κ.τ.λ., αλλά θέλαμε να αναδείξουμε ότι υπάρχει και μια νεολαία που αναζητά, που αποζητά, που προσπαθεί από την ηλικία του σχολείου να πάρει το μέλλον της στα χέρια της. Είναι ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα και για μας, για την υλοποίηση του οποίου έπρεπε να συνδυάσουμε πολλά πράγματα. Και κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε εμείς και πολύ περισσότερο τα παιδιά. Πιστεύουμε ότι βάζουμε την παρακαταθήκη αυτού του είδους, ώστε η προσπάθεια και η προβολή να συνεχιστεί και στο μέλλον, να γίνεται κάθε χρόνο, και σε διαφορετικό ακόμα Δήμο, να μπορεί σε όλη τη Β΄ Αθήνας να μάθει ο κόσμος ότι υπάρχει ένα άλλο σχολείο, που πραγματικά είναι δημιουργικό.».

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Αμέσως μετά, ξεκίνησαν οι παρουσιάσεις των εμπνευσμένων προγραμμάτων των μαθητών και των μαθητριών των σχολείων της Μέσης Εκπαίδευσης της ευρύτερης περιφέρειας της Β΄ Αθήνας, με πρώτο το 5ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας να προβάλλει τη φετινή προσπάθειά του, με τίτλο: «…φτωχή μου Νέα Ιωνία, στα μάτια σου είδα το φως…», με υπεύθυνες τις εκπαιδευτικούς κ.κ. Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, Βασιλική Αρσενοπούλου και Ελένη Αλεξοπούλου.

Στη συνέχεια, και πάλι μαθητές και μαθήτριες του 5ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας παρουσίασαν το πρόγραμμα με τίτλο: «Προλαμβάνω, δεν φοβάμαι», με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους κ.κ. Κωνσταντίνα Κοεμτζίδου, Ελένη Χαβέλα και Νεκτάριο Μαργέτη, ενώ ακολούθησαν κατά σειρά τα προγράμματα:

Του 2ου Γυμνασίου Πεύκης, με τίτλο: «Ποιος θα με καθ-οδηγήσει», με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους κ.κ. Γεώργιο Τσίτα, Αγγελική Μαλλιαρίδη και Λευκοθέα Μπινιάρη, καθώς και ενός ακόμη προγράμματος με τίτλο: «Η ασθένεια ως παράγοντας σύσφιξης των ενδοοικογενειακών σχέσεων», με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς τους κ.κ. Κωνσταντίνα Τσιτούμη και Γεώργιο Τσίτα∙

Του 1ου ΓΕ.Λ. Παπάγου, με τίτλο: «Ρητορική του μίσους στον Δημόσιο Λόγο – Δημιουργική σκέψη και ασκήσεις λόγου για την αντιμετώπισή της», με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς τις κ.κ. Κατερίνα Καρακώτσου και Κατερίνα Αναγνωστοπούλου∙

Του 6ου Γυμνασίου Νέου Ηρακλείου Αττικής, με τίτλο: «Να ζεις, να αγαπάς, να μαθαίνεις», με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους κ.κ. Νεόφυτο Χαριλάου και Εύα Δαγκλή∙

Του 4ου ΓΕ.Λ. Νέου Ηρακλείου Αττικής, με τίτλο: «Δημοκρατία και ελευθερία: Προάγοντας υγιείς κοινωνικές σχέσεις μέσα από το θέατρο» (1ο μέρος): «Όρνιθες», με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς τις κ.κ. Νάγια Μποέμη και Κατερίνα Αντωνάκη, και το 2ο μέρος, με υπότιτλο: «Έχω ένα όνειρο», με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς τις κ.κ. Κατερίνα Αντωνάκου, Ηρώ Σφενδουράκη και Νάγια Μποέμη»∙

Του 1ου ΓΕ.Λ. Ν. Ιωνίας, με τίτλο: ««Εφηβεία και διαπροσωπικές σχέσεις.»: «Το Μαλλί».», με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους κ.κ. Ασπασία Παπαδάτου και Γεράσιμο Περδικομάτη, και οι παρουσιάσεις ολοκληρώθηκαν με το πρόγραμμα του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αμαρουσίου, με τίτλο: «5+1 παραμύθια για να νικάς τον φόβο», με υπεύθυνη την εκπαιδευτικό κ. Ελευθερία Παλούση.

Επίσης, οφείλουμε να αναφέρουμε πως στο φουαγιέ του Δημοτικού Κινηματογράφου «Αστέρας» λειτουργούσαν οι ευρηματικές εκθέσεις: ζωγραφικής, του 8ου Γυμνασίου-Λ.Τ. Χαλανδρίου με τίτλο: «Αφουγκράζομαι-Δρω/Αντιδρώ-Αντιστέκομαι. Boys and girls+.», με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς τις κ.κ. Ευαγγελία Μανώλογλου, Ευαγγελία Κορρέ και Αθανασία Λιβανοπούλου∙ φωτογραφίας, του ΓΕ.Λ. Νέας Ερυθραίας, με τίτλο: «Φωτο-συναισθήματα. Η έκφραση των συναισθημάτων μέσα από τη φωτογραφία.», με υπεύθυνες εκπαιδευτικές τις κ.κ. Νικολέττα Φώτη και Δάφνη Σκαραμαγκά∙ καθώς και η εξαιρετική και ιδιαίτερα πρωτότυπη έκθεση βιβλίου, με καλαίσθητους τόμους, που δημιούργησαν μαθητές και μαθήτριες του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Νέου Ηρακλείου Αττικής, με τον γενικό τίτλο: «Σιωπηλά βιβλία» και τις υποενότητες: «Σιωπηλά βιβλία», με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους κ.κ. Κωνσταντίνα Σιελούλη, Ελένη Γρηγορίου και Εμμανουήλ Πατεριανάκη, «Ανακαλύπτω αγγίζοντας», με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους κ.κ. Σωτηρία Κονίδα, Ελένη Κωνσταντοπούλου και Μαρία Θεοχάρη, «Έτσι μαθαίνω εγώ», με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους κ.κ. Αικατερίνη Χατζηαντωνίου, Νικόλαο Νταφόπουλο και Δροσούλα Μαστρογιάννη, «Ένα βιβλίο για μένα», με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους κ.κ. Ευαγγελία Κουρκούλη, Παναγιώτη Δρόσο και Ευαγγελία-Εσπεράντζα Ντίκου, και «Μαθαίνω-Δρω-Δημιουργώ» με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς τις κ.κ. Σεβαστή Τσιγκούλη, Ελισάβετ Γερούλη και Κασσιανή Ζουμπουρλή.

Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από τους εκπαιδευτικούς, μαθητές και τους γονείς τους, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων: ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Σχολικών Μονάδων Ν. Ιωνίας κ. Παναγιώτης Τσεκούρας.

Η εφημερίδα μας ΙΟΝΙΑΝΕΤ είναι χορηγός επικοινωνίας των εκδηλώσεων και καθημερινά θα σας ενημερώνει για τις παρουσιάσεις.

 

Απόστολος Σαλονικίδης

 

Η εκπαιδευτικός, συντονίστρια και υπεύθυνη των Προγραμμάτων Υγείας της Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας, κ. Ευαγγελία Φρυδά

 

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Σχολικών Επιτροπών κ. Χρήστος Χατζηιωάννου

 

 



Καταχωρήθηκε την: 14/06/2018
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!