21η Συνεδρίαση Δημ. Συμβουλίου Νέας Ιωνίας: Ερωτήσεις, θέματα

Ερωτήσεις συμβούλων

Ο κ. Μπράτιμος
Κατά τη διαδικασία υποβολής ερωτήσεων προς τη Δημοτική Αρχή κατά τη διάρκεια της 21ης Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (30/9), ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Νέα Ιωνία, Νέα Άποψη-21ος Αιώνας», κ. Νικόλαος Μπράτιμος, κατ’ εξαίρεση έλαβε πρώτος τον λόγο και αφού άσκησε κριτική στην μέχρι εκείνη την ώρα παρουσία του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Κωνσταντίνου Κουλούρη, καθώς και της Δημάρχου Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινας Θωμαΐδου, ζήτησε από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Αριστείδη Χατζησαββίδη: «Μία κατάσταση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, πόσοι είναι, τι έχουμε εισπράξει ως 30/9 και τι υπόλοιπο υπάρχει;» και ρώτησε την Αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής, Περιβάλλοντος και Δημοτικής Συγκοινωνίας κ. Αγγελική Σακκαλόγλου και την κ. Δήμαρχο ως υπεύθυνη «Πρασίνου»: «Πόσα ρεπό υπάρχουν έως τις 30/9/19, πόσα χρωστάμε σήμερα.».

Απαντώντας στον κ. Μπράτιμο, ο κ. Χατζησαββίδης είπε πως: «Θα σου απαντήσω σε εύλογο χρονικό διάστημα.», ενώ η κ. Σακκαλόγλου δεσμεύτηκε πως: «Θα το ερευνήσω και θα απαντήσω γραπτώς την επόμενη φορά.». 

Ο κ. Μανούρης
Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», κ. Παναγιώτης Μανούρης ρώτησε πως: «Γιατί δεν ενημερώθηκε το Σώμα για την εκδήλωση που έγινε στον Δήμο Τρικκαίων, στα Τρίκαλα, σχετικά με ζητήματα που αφορούνε τεχνολογίες αιχμής, το γνωστό θέμα των «έξυπνων» πόλεων; Από όμορους Δήμους υπήρχε εκπροσώπηση. Θα μπορούσαμε να έχουμε κι εμείς. Ήταν αρκετά ενδιαφέρον, τουλάχιστον από ό,τι διαβάσαμε και στον Τύπο.».

Συνεχίζοντας, ο κ. Μανούρης ανέφερε πως: «Η δεύτερη ερώτηση έχει να κάνει με τις εξαγγελίες για το Δημαρχείο. Νομίζουμε ότι ένα τόσο σοβαρό ζήτημα και στο πλαίσιο της ευρύτερης συναίνεσης απασχολεί τουλάχιστον σε δύο επίπεδα. Το ένα είναι, νομίζω, σε επίπεδο αρχηγών παρατάξεων και αν υπάρχει τέτοια πρόθεση. Το δεύτερο είναι σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου τουλάχιστον. Και δεν κάνουμε εξαγγελίες, εδώ εκφράζω την άποψή μου και την άποψη της παράταξης, οι οποίες τουλάχιστον, εγώ δεν θα χρησιμοποιήσω άλλες εκφράσεις, δημιουργούν τεράστια προβλήματα όσον αφορά αυτό που ήδη έχουμε αποφασίσει.», προσθέτοντας τα ερωτήματα πως: «Αν αυτό που ειπώθηκε, ειπώθηκε για τον χώρο πάνω από το γκαράζ ή για το κομμάτι εκείνο, το οποίο όλοι γνωρίζουμε ποιες είναι οι διαδικασίες και ποιες είναι οι συνθήκες, αυτές που ψηφίσαμε, προκειμένου να γίνει το γκαράζ;». 

Ο κ. Γκότσης
Στα ερωτήματα του κ. Μανούρη σχετικά με την «πρόθεση ανέγερσης νέου Δημαρχείου», ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία», κ. Ηρακλής Γκότσης συμπλήρωσε πως: «Κατ’ αρχήν, δεν ξέρω πραγματικά ποια είναι η σκοπιμότητα μιας τέτοιας εξαγγελίας, την θεωρώ πολύ πρόχειρη, και, μάλιστα, η Αντιπεριφερειάρχης δέχτηκε, τέλος πάντων έδειξε καλή διάθεση να χρηματοδοτήσει ένα έργο τέτοιο, το οποίο δεν έχει απασχολήσει καθόλου τον Δήμο μας.», επισήμανε μεταξύ άλλων πως: «Δεν προβλέπεται αυτό το πράγμα. Υπάρχει μια απόφαση διαχρονική του Δ.Σ., που καθορίζει τι θα γίνει εκεί πέρα.» και πως: «Και, βέβαια, επειδή το θέμα έχει γενικό ενδιαφέρον -και κοινωνικό και οικονομικό- για την πόλη μας, δεν μπορεί κανείς έτσι εύκολα και απλά να το λέει.», και εν κατακλείδι ρώτησε πως: «Γιατί ειπώθηκε αυτό το πράγμα;». 

Η κ. Βάσιλα
Επίσης, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «εκτός σχεδίου», κ. Αγγελική Βάσιλα, ρώτησε με τη σειρά της πως: «Υπάρχουν κάποια κονδύλια τα οποία έχουν αποφασιστεί ότι είναι ξεχωριστά, για τα οποία μίλησε η κ. Αντιπεριφερειάρχης;». 

Η κ. Θωμαϊδου
Απαντώντας στα παραπάνω ερωτήματα, η Δήμαρχος κ. Θωμαΐδου είπε μεταξύ άλλων πως (Βλ. σχετικό βίντεο): «Έπρεπε να είχαμε ενημέρωση για την πορεία των έργων, που έχει χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια και γιατί τα έργα δεν ήταν σε εξέλιξη. Τα έργα είχαν σταματήσει. Γι’ αυτόν τον λόγο έκρινα απαραίτητο και σκόπιμο να καλέσω την Αντιπεριφερειάρχη για να δούμε πού βρίσκεται η όλη ιστορία της διαδικασίας και της εξέλιξης των έργων που έχουνε μέχρι σήμερα χρηματοδοτήσει. Έτσι, λοιπόν, σ’ αυτή την κατεύθυνση, ήρθε και επισκεφτήκαμε το έργο το αντιπλημμυρικό.».

Στη συνέχεια, η κ. Θωμαΐδου διευκρίνισε μεταξύ άλλων πως: «Εγώ δεν έκανα καμία δήλωση γι’ αυτό. Γιατί επισκεφτήκαμε και το Ο.Τ. 150, γιατί έτσι έπρεπε να δούμε όλα τα έργα, τα οποία είναι σε εξέλιξη. Επισκεφτήκαμε το συγκεκριμένο και, φυσικά, ειπώθηκαν και διατυπώθηκαν κάποιες προτάσεις, τις οποίες εγώ δεν έκανα καμία εξαγγελία και δεν είπα απολύτως ότι θα χτίσουμε εκεί Δημαρχείο. Φυσικά, δική της πρόταση και δική της, έτσι, εξαγγελία ήτανε το ότι είχε μάθει ότι σε εκείνο το σημείο θα γινότανε Δημαρχιακό Μέγαρο. Εμένα δεν με ενδιέφερε αν θα κάνουμε Δημαρχείο. Εμένα με ενδιέφερε η πορεία της εξέλιξης του έργου του Ο.Τ. του 150. Από κει και πέρα, οποιεσδήποτε εξαγγελίες υπήρξαν όσον αφορά κάποιους παρευρισκόμενους εκεί, μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι θέλει. Εγώ είμαι σε διαρκή επικοινωνία με την Αντιπεριφερειάρχη και το μόνο μέλημά μου ήτανε να δούμε γιατί δεν συνεχίζονται τα έργα και πρόταξα αυτό.».

Ακολούθως, η κ. Θωμαΐδου ενημέρωσε για την πορεία των έργων, και λίγο αργότερα επανήλθε στο προηγούμενο ζήτημα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Όλες οι παρατάξεις και εμείς έχουμε πει ότι καλό θα ‘τανε να κάνουμε ένα Δημαρχείο. Όπως κι εσείς, και προηγουμένως ανέφερα, ότι ζητάμε χώρους για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε και τις Υπηρεσίες, γιατί είμαστε ένας πολύ μεγάλος Δήμος και έχουμε πολλές Υπηρεσίες, οι οποίες, δυστυχώς, δεν έχουνε την ευρυχωρία. Όντως, στις δηλώσεις μου τις προγραμματικές, του προγράμματός μας σαν «Δύναμη προοπτικής», σαν παράταξη, έχουμε πει ότι: Ναι, σκεφτόμαστε να κάνουμε Δημαρχείο. Κάποια στιγμή, όταν και όποτε μπορέσουμε, να το κάνουμε. Πάντως, δεν έκανα καμία δήλωση.».

Στο δε εμβόλιμο ερώτημα του κ. Τσομπάνογλου πως: «Θα βγάλετε διάψευση με Δελτίο Τύπου ότι δεν είπατε εσείς αυτά τα πράγματα;», η κ. Θωμαΐδου απάντησε πως: «Γιατί να βγάλουμε;», ενώ τη διαπίστωση της κ. Κατιμερτζή («Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» πως: «Άρα, δεν υπάρχει θέμα Δημαρχείου στο Ο.Τ. 150.», η κ. Θωμαΐδου σχολίασε πως: «Δεν υπάρχει θέμα Δημαρχείου.».

Ο κ. Κατιμερτζόγλου
Αμέσως μετά, τον λόγο έλαβε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Κωνσταντίνος Κατιμερτζόγλου, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Όπως είναι ήδη γνωστό, από τις 10 Οκτωβρίου και έπειτα λήγουν οι συμβάσεις των εργαζομένων στα κοινωφελή προγράμματα του Ο.Α.Ε.Δ., οι οποίοι καλύπτουν, βέβαια, κενά σε μόνιμο προσωπικό σε διάφορες δημόσιες υπηρεσίες, με συνέπεια δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι να βρίσκονται μπροστά στον κίνδυνο της ανεργίας. Είναι ευνόητο πως με την αποχώρησή τους θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία βασικών υπηρεσιών του Δήμου, καθώς καλύπτουν βασικές ανάγκες. Σημειωτέον, ότι οι εργαζόμενοι αυτοί, σε περίπτωση λήξης της σύμβασής τους, δεν δικαιούνται ούτε καν το επίδομα ανεργίας.», θέτοντας μεταξύ άλλων τα ερωτήματα πως: «Τι μέτρα θα πάρει η Δημοτική Αρχή, ώστε οι εργαζόμενοι της κοινωφελούς εργασίας να παραμείνουν στις θέσεις τους και μετά τις 10 Οκτωβρίου, που λήγει το πρόγραμμα; Θα στηρίξει τους εργαζόμενους στη δικαστική τους προσφυγή; Θα απαιτήσει παράλληλα τη μετατροπή των συμβάσεων εργασίας σε συμβάσεις αορίστου χρόνου;».

Επίσης, ο κ. Κατιμερτζόγλου ρώτησε μεταξύ άλλων: «Αν θα καταργηθούν τμήματα του νυχτερινού ΕΠΑ.Λ. και τι μέτρα προτίθεται να πάρει η Δημοτική Αρχή;», καταθέτοντας και ένα σχετικό ψήφισμα.

Κατόπιν, ο κ. Κατιμερτζόγλου αναφέρθηκε στην «επιχείρηση ανανέωσης και ενίσχυσης της συμφωνίας που δημιούργησε η προηγούμενη κυβέρνηση αναβαθμίζοντας τη βάση της Σούδας, προσθέτοντας τις βάσεις της Λάρισας, του Στεφανοβίκιου, καθώς και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.» θέτοντας και το ερώτημα: «Αν το Σώμα θα πάρει θέση απέναντι σε αυτή τη συμφωνία;», καταθέτοντας και πάλι σχετικό υπόδειγμα ψηφίσματος. 

Η κ. Θωμαϊδου
Απαντώντας στα ερωτήματα του κ. Κατιμερτζόγλου, η κ. Θωμαΐδου είπε μεταξύ άλλων πως: «Όσον αφορά για το ΕΠΑ.Λ.. Συμφωνώ απόλυτα να καταθέσουμε όλοι μαζί το ψήφισμα, να το ψηφίσουμε.», και πως: «Όσον αφορά τους εργαζόμενους σε κοινωφελή: Όντως, έχουμε έρθει σε επικοινωνία, έχουμε μιλήσει με τον δικηγόρο, θα τους εκπροσωπήσουμε, θα είμαστε κοντά τους, θα αγωνιστούμε κοντά τους στο δικαστήριο, για να μπορέσουμε, αν μπορέσουμε, να τακτοποιήσουμε  και να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε συμβάσεις αορίστου.».

Η κ. Βάσιλα
Κατόπιν, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «εκτός σχεδίου», κ. Αγγελική Βάσιλα ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Η προηγούμενη διοίκηση είχε βάλει αρχικά κάποιο συμβολικό, θεωρητικά, αντίτιμο σε μια σειρά δραστηριότητες που έκανε ο Ο.Π.Α.Ν.. Κοιτώντας κάποιες από αυτές, κάποιες δεν έχουν καθόλου συμβολικό αντίτιμο. Ίσα-ίσα είναι αρκετά υψηλό, π.χ.: σύγχρονος χορός, 30 Ευρώ τον μήνα. Μαθήματα ζωγραφικής 20 Ευρώ τον μήνα.» και έθεσε το ερώτημα πως: «Θέλω να ρωτήσω αν αυτή η διοίκηση έχει στο μυαλό της να συνεχίσει αυτή την πολιτική της ανταποδοτικότητας ή αν θα κινηθεί σε μια λογική να καταργηθεί αυτή η ανταποδοτικότητα σε υπηρεσίες τέτοιου τύπου του Δήμου.», λαμβάνοντας την απάντηση της κ. Θωμαϊδου πως: «Όπως ξέρετε κ. Βάσιλα, το Νομικό Πρόσωπο δεν έχει συσταθεί ακόμα. Θα συσταθεί από την επόμενη εβδομάδα, που θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Οπότε, εκεί θα τα συζητήσουμε όλα.»  

Ο κ. Τσομπάνογλου
Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Φώτης Τσομπάνογλου, ο οποίος έθεσε αρκετά ερωτήματα, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως: «Εγώ, θα ήθελα παρακαλώ και για να μην καταστρατηγήσω τον χρόνο των δύο λεπτών θέλω τις απαντήσεις γραπτώς. Και ξεκινάω με εσένα Πρόεδρε, που θα μας ταράξεις στην «κανονικότητα», δεν είναι μόνο θέμα της Δημάρχου, επειδή είναι και προσωπικό: Δεν ζήτησε η παράταξή μας (γραφεία)μόνο για την παράταξή. Ζήτησε για όλες τις παρατάξεις, όπως υποχρεούται από τον νόμο. Και είναι και θέμα του Προέδρου του Δ.Σ. για την εύρυθμη λειτουργία. Γιατί κάποια από τα προβλήματα, ότι δεν ήρθε σωστά το θέμα της παράταξής μας, ή ήρθε τελευταία στιγμή το θέμα, ας πούμε, της παράταξης του Κ.Κ.Ε. ή οτιδήποτε άλλο, θα μπορούσε να είχε λυθεί αν υπήρχε γραφείο παρατάξεων κ.τ.λ.. Δεν είναι θέμα της Δημάρχου. Η Δήμαρχος καλά κάνει και ξεκίνησε την ανακαίνιση της πόλης από το γραφείο της. Ξεκινάμε, λοιπόν, από αυτό, για να πάμε παρακάτω. Επειδή, λοιπόν, πολλές παρεξηγήσεις γίνονται όσον αφορά εκείνη τη συνέντευξή σας Δήμαρχε. Θα ήθελα παρακαλώ πολύ, και επειδή υπήρχανε και διάφορα πρόσωπα μαζί σας, που βγαίνανε μετά με Δελτία Τύπου από κάτι «Ομίλους» και λέγανε ότι: «Εμείς κλείσαμε το ραντεβού στη Δήμαρχο με την Αντιπεριφερειάρχη» κ.τ.λ., ο εν λόγω κύριος, χρωστάει κ. Αντιδήμαρχε, και σε εσάς το ερώτημα, γραπτώς παρακαλώ, πάνω από 80.000 Ευρώ, αυτός και οι εταιρείες του. Κατηγορήθηκε από την προηγούμενη Διοίκηση ότι πλημμύριζε η Αλατσάτων λόγω των κακοτεχνιών εκεί. Έχουνε σταματήσει. Δεν λειτουργεί η επιχείρησή του. Παρακαλώ πολύ να μου πείτε τι γίνεται με το χρέος του κυρίου και των εταιρειών του, οι οποίες όταν έφυγα εγώ από Αντιδήμαρχος ήταν πάνω από 80.000 Ευρώ, αν αναζητούνται, σε ποιο σημείο βρίσκονται και τι σκέπτεται η Διοίκηση να κάνει από δω και πέρα για το χρέος, να διασφαλίσει τα συμφέροντα του Δήμου;».

Απαντώντας στον κ. Τσομπάνογλου, η κ. Δήμαρχος ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Όσον αφορά την ανακαίνιση του γραφείου μου, προσωπικά, δεν είναι ανακαίνιση του γραφείου μου. Σε συνεννόηση με τους υπαλλήλους είπαμε να βάψουμε όλο το Δημαρχιακό κτήριο, γιατί πραγματικά είχε πολλά χρόνια να βαφτεί και υπήρχε και από το υγειονομικό, το δηλώνω εδώ, υπήρχε καταγγελία από το υγειονομικό ότι δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Δεν συνεχίζω.». Μάλιστα, η τελευταία φράση προκάλεσε την αντίδραση του κ. Χρήστου Αναμουρλόγλου («Δημιουργία Αλληλεγγύη», ο οποίος ρώτησε πως: «Το υγειονομικό τι σχέση έχει με τη στατικότητα;», αλλά και του κ. Γκότση, ο οποίος ρώτησε πως: «Σε ποια υπηρεσία έγινε η καταγγελία;», με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ένας έντονος διάλογος, μέρος του οποίου σας μεταφέρουμε παρακάτω:

Δέσποινα Θωμαΐδου: «Κύριε Δήμαρχε, εκτός μικροφώνου, όσον αφορά για το υγειονομικό, γιατί το είπα. Προεκλογικά είχε έρθει το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο κατήγγειλε και έφερε το Υγειονομικό εδώ, στην Υπηρεσία του Δήμου. Και, φυσικά, υπήρξαν διάφορα προβλήματα. Τα ξέρετε.».

Ηρακλής Γκότσης: «Δεν τα ξέρουμε.».
Δέσποινα Θωμαΐδου: «Το Υγειονομικό ξαναήρθε την επόμενη φορά.».
Ηρακλής Γκότσης: «Σε ποια Υπηρεσία, ρωτάω. Δεν ξέρω. Σε μένα δεν ήρθε, ας πούμε.».
Δέσποινα Θωμαίδου: «Σε σας.».
Ηρακλής Γκότσης: «Όχι. Για το τσιγάρο ήρθε.».
Δέσποινα Θωμαΐδου: «Για το τσιγάρο.».
Ηρακλής Γκότσης: «Έκανε έλεγχο στο κτήριο για το τσιγάρο. Ε, λοιπόν; Τι σχέση έχει τώρα ότι το Δημαρχείο έπρεπε να βαφτεί, γιατί ήρθε το Υγειονομικό και δεν είδε τις πινακίδες: «Απαγορεύεται το τσιγάρο.».».
Δέσποινα Θωμαΐδου: «Δυστυχώς…».
Ηρακλής Γκότσης: «Κυκλοφορούνε στη Νέα Ιωνία και λένε γιατί γκρεμίζετε το Δημαρχείο. Δηλαδή, ήρθε το Υγειονομικό και φτιάχνετε το Δημαρχείο; Ακούστε να δείτε. Ή θα είμαστε συγκεκριμένοι, γιατί μιλάτε συνέχεια για «επικοινωνιακά» και τέτοια. Δεν ξεκινάτε καλά.».
Κωνσταντίνος Κουλούρης: Κύριε Γκότση, έκανε ένα ερώτημα ο συνάδελφος ο Τσομπάνογλου. Ένα, δύο, τρία, τέσσερα, πέντε, δεν έχει σημασία πόσα. Θα απαντήσει η Δήμαρχος. Τώρα, τα υπόλοιπα που κάνετε τι είναι; Όποιος απαντάει κρίνεται.».

Επίσης, ερωτήσεις υπέβαλλαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Αλέξανδρος Ματθαίου («Λαϊκή Συσπείρωση») και Βασίλειος Χριστοδούλου («Δημιουργία Αλληλεγγύη»).

Ψήφισμα
Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με το υποβληθέν ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης», «ενάντια στο κατάπτυστο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τίτλο: «Για τη σημασία της ευρωπαϊκής μνήμης».», το οποίο ανέγνωσε ο κ. Κουλούρης (δείτε εδώ).

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» το συγκεκριμένο ψήφισμα προτάθηκε «σαν ελάχιστον φόρος τιμής σε αυτούς που έπεσαν στη Νέα Ιωνία και σε όλη τη χώρα από τις ναζιστικές θηριωδίες», και το σκεπτικό υποβολής του αναφέρει μεταξύ άλλων πως: «Θεωρώντας ότι το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με αφορμή την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, που εξισώνει τον φασισμό-ναζισμό με τον σοσιαλισμό-κομμουνισμό, προσβάλλει βάναυσα τη μνήμη των χιλιάδων αγωνιστών, που έδωσαν τη ζωή τους, βασανίστηκαν, εκτελέστηκαν και στάλθηκαν στα ναζιστικά κρεματόρια. Για να τσακιστεί το τέρας του φασισμού, η Νέα Ιωνία του «Μπλόκου της Καλογρέζας», που πλήρωσε γιατί αντιστάθηκε, πρέπει να πάρει θέση και να μην επιτρέψει την επιχείρηση της διαστρέβλωσης και του βιασμού της Ιστορίας, που ανοίγει τον δρόμο να ξανασηκώσει κεφάλι ο φασισμός.».

Κατόπιν, σχετικά με αυτό το ψήφισμα τοποθετήθηκαν οι επικεφαλής των παρατάξεων, και, τελικά, 36 δημοτικοί σύμβουλοι συμφώνησαν με την ψήφισή του, πλην της παράταξης «Νέα Ιωνία, Νέα Άποψη-21ος Αιώνας», με τον δημοτικό της σύμβουλο κ. Αθανάσιο Αποστολόπουλο να δηλώνει πως: «Θα ήθελα, όσον αφορά τη δική μας παράταξη, ως προς την πρόταση ψηφίσματος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και χάριν ακριβούς απόδοσης, θα διαβάσω ακριβώς την άποψή μας. Η δική μας, λοιπόν, άποψη είναι ότι με το συγκεκριμένο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επιχειρήθηκε να διατυπωθούν διαχρονικά οι ομολογημένες και καταγεγραμμένες ιστορικά, μαζικές ή μη, δολοφονίες, εκτοπίσεις και εκκαθαρίσεις όσων αντιστάθηκαν απέναντι στα δύο αυτά συστήματα. Και, μάλιστα, όταν το ψήφισμα έτυχε αποδοχής και από τα ευρωπαϊκά κράτη, που έτυχε να βιώσουν, λιγότερο ή περισσότερο, και τα δύο αυτά συστήματα. Δεν έχει τόση σημασία εάν το ένα ή το άλλο σύστημα εκκαθάρισαν αντιπάλους, είτε εν καιρώ πολέμου, είτε εν καιρώ ειρήνης. Εμείς πιστεύουμε ότι με την απόφαση αυτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ούτε κανένας φασισμός αναβιώνει, ούτε διακυβεύεται απώλεια καίριων δικαιωμάτων και ελευθεριών από καθεστώτα κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κατά συνέπεια, εμείς καταψηφίζουμε την πρόταση αυτού του ψηφίσματος.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως αντίστοιχο εναλλακτικό ψήφισμα, που κατέθεσε η Δημοτική Αρχή, αποσύρθηκε μετά από πολύωρη σχετική συζήτηση.

Θέματα ημερήσιας διάταξης
Ακολούθησαν τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης, από τα οποία ξεχώρισαν οι εγκρίσεις τριμηνιαίων εκθέσεων του προϋπολογισμού Εσόδων-Δαπανών 2ου τριμήνου 2019 των Νομικών Προσώπων: ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Νέας Ιωνίας (31 ψήφοι υπέρ και 6 κατά (Κατιμερτζόγλου, Τσουκαλάς, Χαμαλίδης, Ματθαίου, Μποτζιολή, Βάσιλα)), Ο.Π.Α.Ν. Νέας Ιωνίας (17 ψήφοι υπέρ (οι σύμβουλοι των παρατάξεων: «Δύναμη προοπτικής», «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία», «Νέα Ιωνία, Νέα Άποψη-21ος Αιώνας») και 20 κατά (οι σύμβουλοι των παρατάξεων: «Δημιουργία Αλληλεγγύη», «Λαϊκή Συσπείρωση», «εκτός σχεδίου»), και ΚΕ.ΒΡΕ.Φ.Ο. Νέας Ιωνίας (17 ψήφοι υπέρ («Δύναμη προοπτικής», «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία») και 6 κατά («Λαϊκή Συσπείρωση», «εκτός σχεδίου»), ενώ υπήρξαν και 14 λευκές ψήφοι («Δημιουργία Αλληλεγγύη»).

Απόστολος Σαλονικίδης

Διαβάστε ακόμα: Τα προβλήματα της προσχολικής αγωγής κυριάρχησαν στην 21η συνεδρίαση του δημ. συμβουλίου Ν. Ιωνίας

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ