5ος στο Μαραθώνιο του Reykjiavik ο αθλητής του Α.Γ.Σ. “Ανατολή Νέας Ιωνίας” Γιώργος Τσιγερίδης

Γιώργος Τσιγερίδης, αθλητής του Α.Γ.Σ
Πρώτος νικητής του Μπλόκου Καλογρέζας 2019

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
5ος στο Μαραθώνιο του Reykjiavik ο αθλητής της ΑΝΑΤΟΛΗΣ Γιώργος Τσιγερίδης.

Το Σάββατο 24 Αυγούστου διεξήχθη στο όμορφο Reykjiavik της Ισλανδίας ο 36ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος. Ο αθλητής μας, ο Μαραθωνοδρόμος Γιώργος Τσιγερίδης επέλεξε, αντί θερινών διακοπών, να λάβει μέρος σ’ αυτό το Μαραθώνιο, προετοιμασμένος για μια καλή επίδοση. Κατέλαβε την 5η θέση του γενικού τερματισμού, με χρόνο 2:47.07, ο οποίος όμως δεν τον ικανοποίησε απόλυτα. «Η διαδρομή είχε πάρα πολλές στροφές και αναστροφές και εναλλαγή πολλών εδαφών τρεξίματος (δρόμος, πεζογέφυρες, πεζοδρόμια, ποδηλατόδρομοι, πάρκα, πλακόστρωτα)», όπως μας διηγήθηκε ο ίδιος, «χωρίς τις ιδανικές καιρικές συνθήκες, αφού όλες τις ημέρες πριν τον αγώνα ήταν κακός (πολύ δυνατός αέρας, βροχή και κρύο), την ημέρα του αγώνα είχε συννεφιά με θερμοκρασία 10 – 11 βαθμούς C και κατά μικρές περιόδους εναλλαγές με ψιλόβροχο και ήλιο, αλλά σχετικά υψηλή υγρασία».

Στο Μαραθώνιο Δρόμο έλαβε μέρος και τερμάτισε ένας ακόμη Έλληνας ο Κώστας Αργύρης Βερόγκος σε χρόνο 3:07.57. Συνολικά τερμάτισαν 1.170 αθλητές και αθλήτριες.

Στην πρώτη εξάδα είχαμε τα ακόλουθα αποτελέσματα: 1. Arnar Peturson (ISL), 2:23.07, 2. Brian Petrocelli (USA) 2:38.16, 3) Drake Vidrine (USA) 2:44.11, 4) Sigurjon Ernie Sturluson (ISL) 2:45.38, 5) Τσιγερίδης Γιώργος 2:27.07, 6) Jonathan Moore (GRB) 2:47.13.

Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Τσέχα Barbora Novakova σε χρόνο 3:00.38.

Επόμενος στόχος του αθλητή μας, αφού για λίγο ξεκουραστεί, είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του Μαραθωνίου της Αθήνας, που θα γίνει 10 Νοεμβρίου 2019, στην Κλασική ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ διαδρομή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συγχαίρει και ευχαριστεί τον Αθλητή ΓΙΩΡΓΟ ΤΣΙΓΕΡΙΔΗ για την επιτυχία του καθώς και για την προβολή της πατρίδας μας και του Συλλόγου μας στο μακρινό «νησί των πάγων και της φωτιάς» την Ισλανδία, όπως πολύ χαρακτηριστικά μας περιγράφει στο αναλυτικό ρεπορτάζ ο γνωστός αθλητικογράφος Ηρακλής Αθανασόπουλος, ο οποίος πρώτος δημοσιοποίησε και μας μετέφερε την είδηση, από την οποία αντλούμε τα πιο πάνω στοιχεία.

Το Δ.Σ. ευχαριστεί πολύ τον φίλο του Στίβου και του Συλλόγου κ. Αθανασόπουλο.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ