Ανακύκλωση μεταχειρισμένων ελαστικών στον Δήμο Νέας Ιωνίας

Νέα Ιωνία 16/11/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεργασία του Δήμου Νέας Ιωνίας για την ανακύκλωση των μεταχειρισμένων ελαστικών οχημάτων

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας ενημερώνει τους πολίτες ότι ξεκίνησε συνεργασία για την εναλλακτική διαχείριση των μεταχειρισμένων ελαστικών οχημάτων με την εταιρεία ECOELASTIKA Α.Ε., το μοναδικό εγκεκριμένο από τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (Ε.Ο.Α.Ν.) συλλογικό σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης (Σ.Σ.Ε.Δ.) παλαιών ελαστικών οχημάτων του Δήμου.

Οι πολίτες μπορούν να παραδίδουν τα φθαρμένα ελαστικά των οχημάτων τους στη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου (τηλ. 210 275600) προκειμένου στη συνέχεια να ανακυκλωθούν.

Η δράση αυτή αποτελεί μέρος της πολιτικής ανακύκλωσης του Δήμου Νέας Ιωνίας στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης διαχείρισης αποβλήτων εφαρμόζοντας την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία.

Στόχευση της Δημοτικής Αρχής είναι η συμβολή της ώστε από τα νέα υλικά παραγωγής να προκύψουν εφαρμογές όπως ελαστικά δάπεδα για προαύλεια σχολείων, παιδικές χαρές, αθλητικούς χώρους, θερμοπλαστικά ελαστομερή, θερμομονωτικά, ηχομονωτικά, αντικραδασμικά, πάγκους και στοιχεία για αστικό εξοπλισμό, αλλά και πολλά άλλα αντικείμενα της καθημερινότητάς μας.

Κάντε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here