Ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες

Βαρύ τίμημα πληρώνουν με τη ζωή τους συμβασιούχοι και μόνιμοι εργαζόμενοι στους δήμους της χώρας, απόρροια των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό – ειδικά στο χώρο της καθαριότητας – των ευκαιριακών ελαστικών εργασιακών σχέσεων, που πάνε κι έρχονται, της επιβολής της 24ωρης λειτουργίας αυτών των υπηρεσιών, που έχει κάνει καθεστώς τη νυχτερινή εργασία, την εντατικοποίηση, τη λογική της εργολαβίας.

Συνένοχοι σε αυτό το διαχρονικό έγκλημα είναι οι κυβερνήσεις και η μεγάλη πλειοψηφία των δημοτικών αρχών, που έχουν παραμερίσει “ως κόστος” τα αναγκαία μέτρα και μέσα υγιεινής και ασφάλειας, έχουν κάνει καθεστώς την 6ήμερη και 7ήμερη εργασία στις αντίστοιχες υπηρεσίες και έχουν στείλει στα αζήτητα των εργατικών δικαιωμάτων τις μέρες και ώρες ανάπαυσης.

Η κατάσταση αυτή δεν είναι άγνωστη και στον δικό μας δήμο
Η προμήθεια των ΜΑΠ των ετών 2017 – 2018 ακόμη να ολοκληρωθεί ώστε να έχουμε τα αναγκαία μέσα προστασίας κατά την εργασία μας. Το θέμα δεν πήγε ακόμα στην Οικονομική Επιτροπή για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της προμήθειας των ΜΑΠ.

Φεύγουν και οι συνάδελφοι οκταμηνίτες και δεν τους δόθηκαν τα μέσα προστασίας. Χρωστάνε τα μαπ του 2017, 2018, ακόμη δεν ξεκίνησε η διαδικασία για το 2019. χρωστάνε το γάλα του 2015.!!!! Συνάδελφοι μην το ανεχτούμε άλλο αυτό!!! τα οκτάμηνα που σε λίγες μέρες φεύγουν αγόραζαν παπούτσια και φόρμες Απαιτούμε από την νέα δημοτική αρχή που δηλώνει ότι στηρίζεται σε μας… να παίξει τον ρόλο της και

  • Στην πρώτη οικονομική επιτροπή να είναι έτοιμη η εισήγηση και να συζητηθεί το θέμα για τα μ.α.π..
  • Να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία για να γίνουν όλες οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις σύμφωνα με τις υποδείξεις του γιατρού εργασίας μας.
  • Να γίνει άμεσα η πληρωμή των σχολικών καθαριστριών!!. Δεν είναι εγκληματικό να καθαρίζουν τα σχολειά του δήμου μας και να καθυστερεί η μισθοδοσία τους? Δεν θα επιτρέψουμε την καθυστέρηση του μισθού μας!! θα κινηθούμε ακόμη και νομικά!!
  • Η δαπάνη για το πόθεν έσχες να βαρύνει τον δήμο, να γίνει πίεση για την διαγραφή των προστίμων σε συναδέλφους για το πόθεν έσχες, δεν είναι δική τους ευθύνη που δεν ενημερώθηκαν έγκαιρα.

Οι εργαζόμενοι ήδη έχουν καταλάβει… ποιοι ευθύνονται για την καθυστέρηση των μα.π. Δεν θα παίξουν άλλο με την ζωή μας και θα συνεχίσουμε σαν ΔΑΣ να έχουμε τη δράση μας μαζί με τους εργαζόμενους για όλα τα προβλήματα!!!

Νάμαστε συνάδελφοι σε αγωνιστική ετοιμότητα για κλιμάκωση της πάλης απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης δημάρχων και συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών. Η ΔΑΣ θα είναι στην πρώτη γραμμή των αγώνων, όποια θέση και αν έχει στη Διοίκηση του Σωματείου.

ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2019

 

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ