Αναστολή πλειστηριασμών α’ κατοικίας και ρύθμιση 75 ημερών για τις επιταγές

Φωτό: krs.gr

Αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και πρόσθετη οικονομική ενίσχυση των ευάλωτων νοικοκυριών τα Χριστούγεννα ανακοίνωσε από τη Βουλή ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τις επόμενες ημέρες θα ληφθούν τα εξής μέτρα για την ενίσχυση τον πολιτών:

  • Αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας με σχετική ρύθμιση που θα φέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης, ‘‘θα υπάρξει αναστολή πλειστηριασμών. Είναι αυτονόητο, σωστό, επισημαίνεται, καταγράφεται, θα γίνει’’ διαβεβαίωσε.
  • Οικονομική ενίσχυση των πιο αδύναμων πολιτών εν όψει των Χριστουγέννων. ‘‘Θα υπάρξει οικονομική ενίσχυση. Το πόσα θα δώσουμε, το πού και το πώς είναι κάτι που θα εξειδικευτεί από το οικονομικό επιτελείο’’ ανέφερε ο πρωθυπουργός, αποδεχόμενος την αναφορά του κ. Τσίπρα ότι υπάρχει ταμειακή δυνατότητα για στήριξη των πιο ευάλωτων νοικοκυριών και έκανε λόγο για ‘‘απτή στήριξη’’ των πολιτών που έχουν ανάγκη.
  • Στήριξη περισσότερων οικογενειών με tablets και ηλεκτρονικούς υπολογιστές προκειμένου να μπορούν να ενταχθούν στην τηλεκπαίδευση.

Η ρύθμιση για τις επιταγές

Σχέδιο παράτασης 75 ημερών για την εξόφληση επιταγών που έχουν εκδοθεί από πληττόμενες επιχειρήσεις και επαγγελματίες και θα έπρεπε να πληρωθούν στο διάστημα από 6 Νοεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

Εκδότες των επιταγών οι οποίες θα ‘‘παγώσουν’’ είναι:

  • όλες οι επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή
  •  όσες εμφανίζουν πτώση τζίρου πάνω από -50% στο διάστημα Απριλίου-Σεπτεμβρίου.

Για τους κομιστές των επιταγών (δηλαδή γι’ αυτούς που περιμένουν να εισπράξουν τις επιταγές) θα ανακοινωθεί  αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων».

ΠΗΓΗ

Κάντε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here