Απαλλαγή από τα Δημοτικά τέλη για επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή

Η οικονομική κρίση πλήττει την Αγορά με αποτέλεσμα λουκέτα και ανεργία. Το δεύτερο lockdown αναμένεται να επηρεάσει επιβαρυντικά την ήδη ταλαιπωρημένη αγορά της Νέας Ιωνίας και ο εμπορικός κόσμος προσπαθεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του με κάθε θυσία. Ένα θετικό μέτρο που ανακοινώθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών είναι ότι όλες οι επιχειρήσεις, μαγαζιά, εταιρείες και γραφεία, ανά τη χώρα, που έκλεισαν με κρατική εντολή λόγω lockdown, απαλλάσσονται από τα δημοτικά τέλη για όσο διαρκέσει η καραντίνα.

Ακόμα, για να ισοσκελιστούν οι απώλειες των Δήμων από τα δημοτικά τέλη που δεν θα εισπραχθούν, το Υπουργείο επιχορήγησε, σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκο, 60 εκατομμύρια έκτακτη στήριξη στην Αυτοδιοίκηση, σε όλη την χώρα.

«Βοήθεια στο Σπίτι»

Ο κ. Θεοδωρικάκος κάλεσε και πάλι τους Δήμους της χώρας, να μετακινήσουν το προσωπικό των υπηρεσιών που δεν λειτουργούν λόγω των περιοριστικών μέτρων στις κοινωνικές δομές των Δήμων τους και ιδιαίτερα «στην ενίσχυση και τον εμπλουτισμό τους εμβληματικού προγράμματος ‘’Βοήθεια στο Σπίτι’’. Υπάρχουν 80.000 μοναχικοί συμπολίτες μας σε όλη τη χώρα, τρίτης ηλικίας, που έχουν ανάγκη τη στήριξη και τη βοήθειά μας», είπε χαρακτηριστικά.

Κάντε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here