Αρ. Χατζησαββίδης: Αιχμές σε αντιπολίτευση για τα ΜΑΠ των εργαζομένων του δήμου

Με ανακοίνωσή του ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Νέας Ιωνίας κ. Αρ. Χατζησαββίδης αναφέρεται στο θέμα των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) των εργαζομένων του δήμου μας, αφήνοντας αιχμές για παρατάξεις της Αντιπολίτευσης.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αγαπητοί Συμπολίτες

Στις 18/11/2020 λάβαμε την επιστολή της εταιρείας «TREND CONCEPT INTERNATIONAL S.A» που ζητούσε τα έγγραφα (συνημμένο 1), που αρνηθήκαμε να τα δώσουμε γιατί δεν έχει έννομο συμφέρον. Τα ίδια ακριβώς έγγραφα τα ζήτησε και ο κ. Τσομπάνογλου με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στις 1/12/2020 (συνημμένο 2).

ΣΥΜΠΤΩΣΗ; Το συγκεκριμένο θέμα έχει δύο πολιτικές διαστάσεις.

Α) Η πρώτη αφορά ασυνεπείς προμηθευτές που δεν τηρούν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις. Η προαναφερόμενη εταιρεία με την Προκήρυξη διαγωνισμού 06/12/2018, για (Μ.Α.Π.) Μέσα Ατομικής Προστασίας 2017-2018 ανέλαβε την συγκεκριμένη προμήθεια. Η αντισυμβατική συμπεριφορά, της συγκεκριμένης εταιρείας, η ασυνέπεια της, ο εμπαιγμός, μας οδήγησε ως νόμιμο αρμόδιο όργανο της Δημοτικής Αρχής που είναι Οικονομική Επιτροπή (Ο.Ε) να πάρουμε απόφαση και να την κηρύξουμε έκπτωτο. Η απόφασή μας, επικυρώθηκε από τα δικαστήρια που επισυνάπτω τις αποφάσεις (πρωτόδικη 3 και προσφυγή 4).

Η εταιρεία αυτή και από άλλους φορείς βγήκε τα προηγούμενα χρόνια έκπτωτη. Πως δικαιολογείται όμως η ταύτιση των δύο παρατάξεων «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» με την «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» που πολιτικά, προγραμματικά δεν έχουν καμία σχέση; Γιατί οι συγκεκριμένοι εκπρόσωποι των δύο παρατάξεων στην Ο.Ε χρησιμοποιούν κοινά επιχειρήματα με τον εκπρόσωπο της έκπτωτης εταιρίας; Γιατί ο συντονισμός των δύο προσώπων αγκαλιάζει τις συγκεκριμένες παρατάξεις; Απαντήσεις στους πολίτες με επιχειρήματα οφείλουν να δώσουν οι παρατάξεις αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι που αναφέρονται στις επιστολές αφού είναι αυτόνομες ανεξάρτητες προσωπικότητες.

Β) Αγαπητοί συμπολίτες η δεύτερη πολιτική διάσταση αφορά το αίτημα του Σωματείου των εργαζομένων που ζήτησε την εφαρμογή της πρόσφατης νομοθετικής ρύθμισης, για να πάρουν σε χρήμα οι εργαζόμενοι τα Μ.Α.Π. των προηγούμενων ετών. Η Δημοτική Αρχή επέλεξε πολιτικά, όπως και άλλες φορές, να ανταποκριθεί στο αίτημα του Σωματείου. Οι συγκεκριμένες Παρατάξεις αντιδρούν και σας παρουσιάζω τα έγγραφα που εισηγήθηκε ο τότε Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Τσομπάνογλου που έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του για να πάρουνε τα ΜΑΠ σε χρήμα οι εργαζόμενοι για τα έτη 2012, 2013, 2014, 2015 και 2016 (συνημμένο 5) και την πράξη 277 του δημοτικού συμβουλίου έτους 2017, την απόφαση που αναφέρει τα ονόματα που την ψήφισαν (συνημμένο 6 απόφαση Δ.Σ).

Σήμερα τα ίδια πρόσωπα αντιδρούν και λένε τα εντελώς αντίθετα. Πότε λέγανε αλήθεια τα συγκεκριμένα στελέχη τότε ή τώρα; Η παράταξη «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗ» ζητά από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, να φέρει ξανά το θέμα των Μ.Α.Π. και απαιτεί μάλιστα να είναι πρώτο στη σειρά, ενώ το είχε φέρει η «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ως εκτός ημερήσιας διάταξης και το απέσυρε, γιατί με τις χρονοβόρες διαδικασίες που εφαρμόζουν, ΥΠΟΝΟΜΕΎΟΥΝ τον θεσμό του Δ.Σ. Οι Παρατάξεις της αντιπολίτευσης, είχαν αποχωρήσει και ασφαλώς γνωρίζετε πολύ καλά, πως δεν είχε καμία τύχη μία παράνομη απόφαση. Γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Μανούρης και όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ότι αυτή η αρμοδιότητα ανήκει αποκλειστικά στην Ο.Ε. και μόνο με απόφασή της μπορεί η Ο.Ε. να μεταφέρει θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Γιατί παρανομούν; Με τέτοιες πρακτικές θέλει να γίνει Δήμαρχος ο κ. Μανούρης; Θα παίρνει παράνομες αποφάσεις; Αυτό δεν είναι προσωπικό θέμα του κ. Μανούρη. Αφορά και όλους τους δημοτικούς συμβούλους της Παράταξης του. Οφείλουν απαντήσεις τουλάχιστον στους ψηφοφόρους τους.

Γνωρίζετε ότι ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου μας, είμαι και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής (Ο.Ε), και έχω την αρμοδιότητα και ευθύνη της χρηστής διαχείρισης των οικονομικών του Δήμου.

Εξ’ άλλου και προεκλογικά δηλώσαμε και με ευλάβεια τηρούμε την αρχή της ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ. Οι ασυνεπείς προμηθευτές που δεν τηρούν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις δεν έχουν θέση στο Δήμο μας. Οι υπηρεσίες της Ο.Ε. κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους και εξοικονομούμε πόρους για να προσφέρουμε καλύτερες συνθήκες στους εργαζόμενους και Ποιότητα Ζωής στους συμπολίτες μας. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που μειώσαμε κατά 10% τα Ανταποδοτικά Τέλη στον Προϋπολογισμό για το επόμενο έτος 2021.

Διαβάστε επίσης Απόσπασμα από τα Πρακτικά της Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου – Πράξη με αριθ. 277 (2017).

Με εκτίμηση σε όλους τους ΠΟΛΙΤΕΣ

Αριστείδης Χατζησαββίδης         
Αντιδήμαρχος Οικονομικών
Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής

Νέα Ιωνία 3/12/2020

Κάντε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here