Μπλόκο Καλογρέζας: Πρόταση ψηφίσματος για το δημ. συμβούλιο από την “Ενότητα για τη Νέα Ιωνία”

Νέα Ιωνία,  3 Μαρτίου 2021,

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

Στις 15 Μαρτίου 1944 οι Δυνάμεις Κατοχής με συμμετοχή δυνάμεων της Χωροφυλακής, της Ειδικής Ασφάλειας και των Ταγμάτων Ασφαλείας συνέλαβαν σε μπλόκο και εκτέλεσαν 21 Έλληνες πατριώτες, κομμουνιστές, αντιφασίστες και έναν Ιταλό αντιφασίστα.

Το 1982 στο σημείο της εκτέλεσης τοποθετήθηκε μαρμάρινο Μνημείο και το 1983 το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Ιωνίας καθιέρωσε ομόφωνα, τη συγκεκριμένη ημέρα ως τοπική εθνική εορτή.

Στις 6 Μαρτίου 2017, με πρόταση της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφασίζεται να φυτευτούν  στο χώρο του Μνημείου Ηρώων, συμβολικά 22 κυπαρίσσια, στο πλαίσιο τελετής μνήμης και τιμής των 22 εκτελεσθέντων. Σε κάθε δέντρο τοποθετήθηκε ταμπέλα με το όνομα του κάθε αγωνιστή, παρουσία των οικογενειών τους και των επικεφαλής των παρατάξεων και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γαβριήλ.

Η Δημοτική Αρχή της κ. Θωμαίδου, επτά μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της προχώρησε σε  μία βέβηλη πράξη προσπαθώντας να σβήσει την ιστορική μνήμη. Αφαίρεσε όλα τα δέντρα, όπου τα σκόρπισε σε διάφορες θέσης χωρίς τις πινακίδες που τα χαρακτήριζαν.

Αυτή η πράξη έγινε αυθαίρετα, χωρίς απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, με το πρόσχημα της ξήρανσης κάποιων δένδρων τα οποία θα μπορούσε απλώς να τα αντικαταστήσει και δεν το έχει κάνει ακόμα.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Ιωνίας να πάρει απόφαση όπου:

η δημοτική αρχή θα επαναφέρει τον χώρο του Μνημείου του μπλόκου της Καλογρέζας στην προηγούμενη μορφή του, φυτεύοντας  εκ νέου 22 κυπαρίσσια, στη μνήμη των 22 εκτελεσθέντων όπου στο κάθε δέντρο θα επανατοποθετηθούν τα ονόματα τους.

Για την Δημοτική Παράταξη “ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ

Ο επικεφαλής
Χρήστος Κανλής

Ο Δημοτικοί Σύμβουλοι
Γκότσης Ηρακλής – Χατζηκωνσταντίνου Σάββας –  Αθυμαρίτου Φιλίππα –  Καλογερόπουλος Βασίλειος –  Βανδώρος Σπυρίδων – Κατημερτζή Όλγα – Ακιανίδου Όλγα

email: enotita2019@hotmail.com

Κάντε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here