ΔΑΣ Δήμου Νέας Ιωνίας: Αιτία πολέμου η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του δήμου μας

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

Αιτία πολέμου η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του δήμου μας!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Αμέσως μετά την ψήφιση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου από την κυβέρνηση της Ν.Δ. και του άρθρου 178, με το οποίο διευρύνθηκε η δυνατότητα ιδιωτικοποιήσεων υπηρεσιών των Δήμων, η Δημοτική Αρχή έσπευσε να υλοποιήσει τις διευκολύνσεις που ο νέο νόμος δίνει. Ο λόγος για την ανάθεση σε ιδιωτική εταιρία, της μεταφοράς ογκωδών αποβλήτων οικοδομών (μπάζα και στρώματα).

Δεν της πέρασε!
Μόλις έγιναν γνωστά τα θέματα του δημοτικού συμβουλίου, η ΔΑΣ αντέδρασε άμεσα και ζήτησε την έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του σωματείου μας, η οποία και πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 18/11/2019, οπότε και αποφασίστηκε:

  • Να ζητήσουμε από τη Δήμαρχο να αποσύρει το θέμα από το δημοτικό συμβούλιο
  • Να πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση, προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι εργαζόμενοι για τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής και να αποφασίσουμε συλλογικά την αγωνιστική μας απάντηση.

Η απόφαση αυτή διαμορφώθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Δ.Σ., όπου αναδείχθηκε ότι η Δημοτική Αρχή ιδιωτικοποιεί τα ογκώδη και οι εργαζόμενοι πρέπει να λάβουμε μέτρα για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης. Η ΑΣΚ μειοψήφησε υιοθετώντας τα επιχειρήματα της Δημοτικής αρχής για «προσωρινή λύση» για να κρύψουνε κάτω από το χαλί τις ευθύνες αυτής και της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής που εφαρμόζοντας τις πολιτικές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ έφεραν την κατάσταση σε αυτό το σημείο.

Στη συνάντηση με τη Δήμαρχο αναδείξαμε αυτές τις ευθύνες επιμένοντας ότι μοναδική λύση είναι η στελέχωση των υπηρεσιών του δήμου με το απαραίτητο προσωπικό και εξοπλισμό και όχι η ανάθεση σε ιδιώτες. Και αυτό αφορά τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους δημότες που θα αναγκαστούν να πληρώσουν ακόμα μεγαλύτερα δημοτικά τέλη, προκειμένου να εξασφαλιστεί το κέρδος κάθε ιδιώτη που αναλαμβάνει υπηρεσίες του δήμου. Με τη ν αγωνιστική παρέμβαση του σωματείου μας η πρόταση της Δημοτικής Αρχής δεν πέρασε στο δημοτικό Συμβούλιο, καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία.

Συνεχίζουμε αποφασιστικά να αντιστεκόμαστε δυναμικά σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης και να υπερασπιζόμαστε το δίκιο εργαζομένων και δημοτών.

Νοέμβρης 2019

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ