ΔΑΣ ΟΤΑ Νέας Ιωνίας: Εργατικό ατύχημα στον Δήμο

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες:

Άλλο ένα εργατικό ατύχημα σε συνάδελφο μας εργάτη σε απορριμματοφόρο του Δήμου μας ήρθε να προστεθεί στα εργατικά ατυχήματα, πολλά από αυτά σοβαρά, που γίνονται συστηματικά πλέον στους Δήμους όλης της χώρας.

Ο συνάδελφος μας στην φιλότιμη προσπάθεια του να μεταφέρει ένα μεγάλο τζάμι στον κάδο ανακύκλωσης τραυματίστηκε σοβαρά όταν το τζάμι έσπασε και του προκάλεσε βαθύ τραύμα στο χέρι. Ευχόμαστε περαστικά στον συνάδελφο και γρήγορα να αποκατασταθεί η υγεία του.

Συνάδελφοι όσο δεν εξασφαλίζεται επαρκές προσωπικό με σταθερή και μόνιμη δουλειά, αλλά αντίθετα επιμένουν στην απόλυση των συμβασιούχων, όσο δεν λαμβάνονται μέτρα υγιεινής και ασφάλειας κατά την εργασία, θα πληθαίνει καθημερινά η λίστα με τα εργατικά ατυχήματα. Στον Δήμο μας έχει μείνει μετέωρη εδώ και τρία χρόνια η προμήθεια των ΜΑΠ

Να γίνει άμεσα διερεύνηση των αιτιών του εργατικού ατυχήματος και ότι μέτρα προστασίας κριθούν αναγκαία να υλοποιηθούν άμεσα.

Συνάδελφοι σας καλούμε να διεκδικήσουμε μέτρα για την προστασία της ζωής μας.  Να τους δείξουμε ότι είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς, όπως με το νομοσχέδια για τις συγκεντρώσεις επιδιώκουν .

 Όλοι στην στάση εργασίας την Τετάρτη 8 Ιούλη από τις 11:00 έως την λήξη της βάρδιας και μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 11:30 που καλούν τα σωματεία και ομοσπονδίες του δημοσίου.

Συνεχίζουμε τον αγώνα, συμμετέχοντας μαζικά στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 9 Ιούλη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, στις 8 το απόγευμα στο Σύνταγμα.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ

ΙΟΥΛΗΣ 2020

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ