ΔΑΣ ΟΤΑ Νέας Ιωνίας: Βολές σε Κυβέρνηση και Δημοτική Αρχή

Σε ανακοίνωσή της, η ΔΑΣ ΟΤΑ Νέας Ιωνίας υποστηρίζει πως με αφορμή τον κορονοϊό, τόσο η κυβέρνηση όσο και η δημοτική αρχή της Νέας Ιωνίας, αυθαιρετούν σε βάρος των εργαζομένων.

ΔΑΣ ΟΤΑ Ν. ΙΩΝΙΑΣ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Σε μια περίοδο, που Κυβέρνηση και Δημοτική Αρχή με αφορμή τον Κορονοϊό, χτυπούν βάναυσα τα δικαιώματά μας, στην εργασία, στην υγεία, στην ασφάλιση, στην παιδεία, τώρα που το σωματείο μας έπρεπε να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα η πλειοψηφία του είναι εξαφανισμένη.

Στον ενάμιση χρόνο της θητείας τους ο πρόεδρος του σωματείου (ΑΣΚ -ΣΥΡΙΖΑ), μαζί με τον γραμματέα (ΑΝΤΑΡΣΥΑ), είναι ζήτημα να έχουν συγκαλέσει 5-6 Διοικητικά Συμβούλια, κι αυτά μετά από πίεση και απαίτηση της ΔΑΣ, ενώ οι συνεδριάσεις γίνονται κυρίως μέσω τηλεφωνικών επαφών, αν και όποτε το κρίνει ο πρόεδρος. Έτσι αφήνουν ελεύθερο το πεδίο όχι μόνο στην Κυβέρνηση αλλά και στη Δημοτική Αρχή να αλωνίζει και να αυθαιρετεί σε βάρος εργαζομένων οι οποίοι δέχονται ακόμη και απειλές από διάφορους καλοθελητές, την ώρα που τα προβλήματα μας συνεχώς οξύνονται, μέσα και έξω από το χώρο της  δουλειάς μας βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία μας και την υγεία των παιδιών μας,

Αυτός είναι ο λόγος που τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, δεν έχει καν αντιμετωπιστεί και πολύ περισσότερο επιλυθεί κανένα από τα προβλήματά μας.

 1. Για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας. Η σημερινή πλειοψηφία που συνδιοικεί στο σωματείο, αντί να κατηγορήσει την προηγούμενη Δημοτική Αρχή Γκότση που έβαζε χίλια μύρια εμπόδια για μην χορηγηθούν τα ΜΑΠ, κατηγορούσε την (ΔΑΣ) που συγκρούονταν  μαζί της και μάλιστα το προσωποποιούσε!! ότι φταίει αυτή που δεν έχουν πάρει οι εργαζόμενοι τα μέσα προστασίας.
  Ενάμιση χρόνο μετά την εκλογή, του νέου προεδρείου του σωματείου, (ΑΣΚ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ) φαίνεται  ότι αυτό που τους απασχολεί δεν είναι η ασφάλεια των εργαζομένων με την προμήθεια των ΜΑΠ, αλλά πως  θα τα έχουν καλά και με τη νέα Δημοτική Αρχή της κ. Θωμαϊδου. Εξ ου και η σιγή ιχθύος την οποία τηρούν. Εξ ου και η αντικατάσταση των αγώνων με ευχές που ίσως εισακουστούν!!! Και τα πάρουν οι εργαζόμενοι.
  Όσο για τις ενθουσιώδεις φωνές που ακούγονται και υποστηρίζουν ότι με το νέο νομοσχέδιο, οι εργαζόμενοι θα πάρουν τα ΜΑΠ σε χρήμα, η απάντησή μας πρέπει να είναι μία και κάθετη. Η ασφάλειά μας και η ζωή μας είναι ανυπολόγιστη και δεν μετριέται  με την κοστολόγηση της κυβερνητικής πολιτικής που μας προτείνουν οι πλασιέ της. Να δοθούν τα ΜΑΠ εδώ και τώρα. Πάντα μέσα στο χρόνο τους και χωρίς άλλες καθυστερήσεις.
 2. Στο χώρο του γκαράζ, που η Δημοτική Αρχή Θωμαϊδου συνεχίζει να χρησιμοποιεί ως σταθμό μεταφόρτωσης, το σκουπίδι συσσωρεύεται εκεί και διογκώνεται καθημερινά. Τα ανθυγιεινά όμως επιδόματα για τους διοικητικούς υπαλλήλους έσπευσε να τα κόψει την ίδια στιγμή. Απαιτούμε οι διοικητικοί υπάλληλοι να πάρουν το ανθυγιεινό, αλλιώς να εξαφανιστούν τα σκουπίδια ΤΩΡΑ!!
 3. Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα μετά από χρόνια σκληρής δουλειάς και αφού τους ξεζούμισαν απολύονται. Η παρουσία Δημάρχων στα Δικαστήρια όπως της κ. Θωμαϊδου που εφαρμόζουν κατά γράμμα την αντεργατική-αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική και οι όποιες θετικές αποφάσεις αυτών των δικαστηρίων, είναι πριν απ’ όλα, αποτέλεσμα της μακροχρόνιας πάλης και της δυναμικής του εργατικού κινήματος, που επιδρά καταλυτικά στις αποφάσεις τους.  
 4. Οι εργαζόμενοι από την κοινωφελή εργασία δουλεύουν για μια ακόμη φορά χωρίς να παίρνουν το γάλα που δικαιούνται. Η δημοτική αρχή όταν ζήτησε από τον ΟΑΕΔ εργαζόμενους, ενώ ήξερε ότι υποχρεούται να τους παρέχει γάλα, κλασικά όπως κάνει πάντα το αγνόησε και συνεχίζει να το αγνοεί. Να δοθεί άμεσα.
 5. Οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία και στους παιδικούς σταθμούς δούλευαν χωρίς γάλα από τον Ιούνιο του 2019 μέχρι πρότινος. Η δημοτική αρχή έχει ευθύνη για αυτό και πρέπει να δώσει στους εργαζόμενους ό,τι τους χρωστάει .
 6. Η απεργία – αποχή από την αξιολόγηση συνεχίζεται. Προϊστάμενοι και διευθυντές όμως πιέζουν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην αξιολόγηση. Δεν δεχόμαστε κανέναν εκφοβισμό. Η απεργία είναι δικαίωμά μας και το ασκούμε.
 7. Οι εργαζόμενοι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και δικαιούνται άδεια, κάθε τέσσερις μέρες, όταν τελειώσει η κανονική, τότε η 4η μέρα θα είναι άνευ αποδοχών. Καμία μέρα χωρίς αποδοχές για τις ευπαθείς ομάδες!!!
 8. Οι συνάδελφοι που έχουν συμπτώματα κορονοϊού αναγκάζονται να πληρώνουν το τεστ covid-19, για να διαπιστώσουν αν είναι φορείς του ιού, ή να τρέχουν δεξιά -αριστερά, όντας άρρωστοι, για να βρουν δημόσια δομή υγείας , ώστε να γλιτώσουν το κόστος της εξέτασης. Τα τεστ κορονοϊού να διεξάγονται με επιβάρυνση της υπηρεσίας ή του κράτους
 9. Τα υγειονομικά πρωτόκολλα καταστρατηγούνται καθημερινά. Σε σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς, τα τμήματα λειτουργούν υπέρ πλήρη, με σαφώς πάνω από 22 παιδιά. Για κανένα λόγο δεν μπορούν να δημιουργηθούν μικρότερες υποομάδες (οδηγίες ΕΟΔΥ για την προσχολική αγωγή, για αποφυγή συγχρωτισμού), λόγω ανεπάρκειας χώρων καθώς και προσωπικού.
  Στους παιδικούς σταθμούς παιδιά 2 και 3 τμημάτων συγχρωτίζονται στο ίδιο δωμάτιο ύπνου, σε μια περίοδο που ο συγχρωτισμός απαγορεύεται, ως μέτρο πρόληψης της διασποράς του κορονοϊού. Στα σχολεία εμφανίζονται κρούσματα και οι μονάδες του ΕΟΔΥ είναι απούσες για διενέργεια τεστ στον υπόλοιπο μαθητικό και εκπαιδευτικό πληθυσμό.
  Οι σχολικές καθαρίστριες δεν επαρκούν, ώστε να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων σε καθαριότητα και απολύμανση. Ζητάμε να εφαρμόζονται τα πρωτόκολλα, να μειωθούν τα παιδιά στις τάξεις, να ληφθούν μέτρα για αποφυγή συγχρωτισμού, να γίνονται οι απαραίτητες απολυμάνσεις, να προσληφθεί προσωπικό καθαριότητας.
 10. Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων φτύνουν αίμα για έναν μισθό 240 ευρώ μηνιαίως για ημιαπασχόληση. Να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε πλήρους απασχόλησης!! Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
 11. Οι εργαζόμενοι στο ωδείο, οι συνάδελφοι μουσικοί, περιμένουν ακόμα να ξεκινήσει η σύμβαση τους, τη στιγμή που ο ΟΠΑΝ, έχει ήδη εισπράξει τα χρήματα των νέων εγγραφών από τους μαθητές. Μόνιμες προσλήψεις κι εκεί!! Αρκετά δεν θα δεχτούμε να πληρώσουμε ξανά την κρίση του συστήματος.
 12. Η Δημοτική Αρχή καλεί συναδέλφους σε απολογία, φορτώνοντας της δικές της ανεπάρκειες σε εργαζόμενους για ελλείψεις προσωπικού που ευθύνεται η Κυβέρνηση και η ίδια.
  Να αποσυρθούν άμεσα οι ΕΔΕ και να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό παντού!!
 13. Στους συναδέλφους έχουν έρθει τα ενημερωτικά για το πόθεν έσχες και δεν ξέρουν αν θα πληρώσουν από την τσέπη τους ή θα τα αναλάβει συνάδελφος στο δήμο. Έχουν ενημερωθεί όλοι, ή θα υπάρξουν πρόστιμα όπως πέρυσι??? Έγκαιρη ενημέρωση των συναδέλφων και κάλυψη των εξόδων και των προστίμων από την υπηρεσία αν προκύψουν γιατί η υπηρεσία τους υποχρεώνει να συμμετέχουν σε διάφορες επιτροπές.

Για όλα αυτά τα προβλήματα, η πλειοψηφία του προεδρείου δεν ασχολείται. Είναι άφαντη!!! Ούτε ενημερώσεις, ούτε ανακοινώσεις, ούτε έστω μια καταγγελία. Τίποτα απολύτως!!

Χωρίς συνεδριάσεις, χωρίς ενημέρωση των μελών, χωρίς λήψη αποφάσεων, χωρίς πίεση στη δημοτική αρχή,

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Μόνο η ΔΑΣ με τον ταξικό χαρακτήρα που έχει η δράση της , συνεχίζει να αναδεικνύει τα προβλήματα και να πιέζει για λύσεις!! Μόνο η ΔΑΣ αναδεικνύει τον εργοδοτικό συνδικαλισμό και τους τακτικισμούς του, αναδεικνύει την ανάγκη να στοχεύουμε στον κοινό εχθρό, την εργοδοσία, τις κυβερνήσεις, που θέλουν να τσακίσουν ότι με αγώνες και αίμα έχουμε κατακτήσει!!!
Γυρίστε την πλάτη σε όλους αυτούς – συνδικαλιστές ή εργοδότες- που εμφανίζονται ως Μεσσίες.

Οι κατακτήσεις που είχαμε έγιναν με μαζικούς ταξικούς αγώνες και όχι από κάποιους εκλεκτούς!!

ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΜΕ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΠΕΙΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΑΣ

ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΑΛΛΑΞΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ

ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2020

Κάντε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here