Δελτίο τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Νέας Ιωνίας για τα εγκαίνια του “Ιωνικού κέντρου”

Δελτίο τύπου 9/5/2019

Με αφορμή την φιέστα Δήμου – Περιφέρειας – Μητρόπολης – δημοτικών παρατάξεων για τα εγκαίνιά του «Ιωνικού Κέντρου» θα θέλαμε να θυμίσουμε τα εξής:

  • Σε συνθήκες δραματικής έλλειψης χώρων, λίγους μήνες πριν, η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ (Γκότσης), με την ενεργή στήριξη και ψήφο των παρατάξεων «Δημιουργία αλληλεγγύη» (Μανούρης) και «Δύναμη προοπτικής» (Θωμαΐδου), αποφάσισαν να αποχαρακτηρίσουν τον χαρακτηρισμένο με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ως κοινόχρηστο χώρο πρασίνου Ο.Τ. 445 (7.000 τ.μ.) επί της Λεωφόρου Ηρακλείου στον Περισσό και να τον παραδώσουν στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, για 99 χρόνια, για την αξιοποίησή του σε συνεργασία με βιομήχανους και εφοπλιστές.
  • Την ίδια ώρα 250 νήπια θα στεγαστούν σε αίθουσες ΠΡΟΚΑΤ, λόγω έλλειψης υποδομών, ενώ δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια για δημιουργία νέου χώρου πρασίνου και αναψυχής στην ευρύτερη περιοχή.
  • Η Λαϊκή Συσπείρωση, είχε καταψηφίσει την πρόταση της δημοτικής αρχής στο δημοτικό συμβούλιο(2017) εκδίδοντας και την παρακάτω ανακοίνωση εδώ.

Τρανταχτή απόδειξη πως και οι τρεις τους συμφωνούν στα βασικά (βλ. Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής), όσες αντιπολιτευτικές κορώνες κι αν ρίχνουν, ειδικά προεκλογικά.

Στα προγράμματά τους γράφονται παχιά λόγια και μεγαλεπήβολα σχέδια. Όμως, η εποχή της μακέτας πέρασε. Τα ζήσαμε. Στάχτη στα μάτια του λαού και «τόνωση» των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση, διεκδικούμε την παράδοση χώρων στο λαό της Νέας Ιωνίας και τη διαμόρφωσή τους με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του για αναψυχή, άθληση και διασκέδαση. Οι κομμουνιστές δήμαρχοι μπήκαν μπροστά σε αυτή τη μάχη, αψηφώντας το κόστος (ο δήμαρχος Πάτρας, Κ. Πελετίδης, σύρθηκε στα δικαστήρια για το «κακούργημα» της διαμόρφωσης του Νότιου Πάρκου Πάτρας), συμβάλλοντας στην παράδοση εκατοντάδων στρεμμάτων νέων ελεύθερων χώρων – ανάσα ανακούφισης για χιλιάδες κατοίκους.

Τώρα ήρθε η ώρα να αλλάξει ρότα ο δήμος Νέας Ιωνίας. Με δημοτική αρχή που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα του λαού και θα παίρνει αποφάσεις με βάση τις ανάγκες του, χωρίς να τον επιβαρύνει με νέα έξοδα στο σύνολο της ζωής του.

Μπροστά οι ανάγκες του λαού!
Ψηφίζουμε – στηρίζουμε Λαϊκή Συσπείρωση
Εκλέγουμε κομμουνιστή δήμαρχο στη Νέα Ιωνία

 

 

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ