Δελτίο τύπου Συλλόγων Γονέων για τη συνάντηση με τη Δήμαρχο Νέας Ιωνίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (τριών Συλλόγων Γονέων) για τη συνάντηση με τη Δήμαρχο Νέας Ιωνίας

Tη Δευτέρα 24-2-20, στο φόντο του συμβολικού κλεισίματος της πόρτας του Δημαρχείου από γονείς, επιτροπή από τους Συλλόγους Γονέων του 4ου, 7ου και 8ου Δημοτικού σχολείου, παρουσία μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου του 10ου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη Δήμαρχο της Νέας Ιωνίας, για το φλέγον θέμα της καθαριότητας των σχολείων.

Οι γονείς, με βάση τη συζήτηση δε θεωρούν ότι υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα. Πιο συγκεκριμένα:

  1. Η Δήμαρχος υποστήριξε ότι η Δημοτική Αρχή έχει στείλει τα απαραίτητα έγγραφα και ζητάει την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας από τα κοινωφελή προγράμματα του ΟΑΕΔ. Παραδέχτηκε βέβαια ότι η δεύτερη φάση του διαγωνισμού ακόμα δεν έχει ξεκινήσει και ότι από τη στιγμή που θα ξεκινήσει, χρειάζονται δύο μήνες, για να βγουν τα αποτελέσματα. Οι Σύλλογοι ζητήσαμε να μας αποσταλούν άμεσα όλα τα γραπτά που έχουν γίνει από το Δήμο προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.
  2. Προσπάθησε να υποβαθμίσει το πρόβλημα λέγοντας ότι «δεν είναι τόσο τραγικά, όσο τα λέτε» για να εισπράξει την αντίδραση των γονέων που της αναφέρανε συγκεκριμένα στοιχεία (πχ ακαθαρσιών, μυρωδιάς, εμετός ενός παιδιού κλπ)
  3. Ισχυρίστηκε ότι συνάντησε την Υφιπουργό για το θέμα της καθαριότητας των σχολείων και η τελευταία της απάντησε ότι «δεν μπορεί να κάνει τίποτα» και ότι θα προσπαθήσει να «τρέξει τα κοινωφελή του ΟΑΕΔ». Οι γονείς δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι το Υπουργείο δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μάλλον δε θέλουν, που αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να πάρουμε εμείς πιο δραστικά μέτρα.
  4. Η Δήμαρχος, για να δικαιολογηθεί, επικαλούταν συνεχώς ότι και τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε η ίδια κατάσταση. Οι γονείς απάντησαν ότι προφανώς διεκδίκησε τη Διοίκηση του Δήμου για να διορθώσει τα σοβαρά προβλήματα των πολιτών και όχι απλά το κτίριο του Δημαρχείου.
  5. Μετακινούσε συνεχώς την ευθύνη στους γονείς, λέγοντας «εσείς τι προτείνετε». Οι γονείς απάντησαν ότι η Δημοτική Αρχή έχει την ευθύνη αλλά και τη δύναμη να δημιουργήσει εξελίξεις.
  6. Η Δήμαρχος πρότεινε τη λύση του εθελοντισμού!! Οι γονείς αντέδρασαν πρώτ’ απ’ όλα γιατί είναι παράνομο και δεύτερον διότι αρκετά αναλαμβάνουν οι Σύλλογοι για το κατά τα άλλα Δημόσιο Σχολείο!

Καταλήξαμε διαπιστώνοντας ότι οι ενέργειες που έχει κάνει, δεν είναι τελικά αρκετές και προτείναμε στη Δήμαρχο να πάρει πιο δραστικά μέτρα, πχ ο συντονισμός πολλών Δήμων μεταξύ τους και η από κοινού πίεση προς τους αρμόδιους φορείς.

Εμείς, οι γονείς, συνεχίζουμε να διεκδικούμε από τη Δημοτική Αρχή και την Κυβέρνηση, να βρούν άμεση λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα που αφορά στην υγεία των παιδιών μας και στην αξιοπρέπεια του Δημόσιου Σχολείου!

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ!

ΠΡΩΙΝΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ!

Διαβάστε ακόμα: Σύλλογοι γονέων δημ. σχολείων έκλεισαν την είσοδο του Δημαρχείου Ν. Ιωνίας

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ