Δήμος Νέας Ιωνίας: Ρίγη συγκίνησης για τα Θεοφάνεια στην ιστορική προκυμαία της Σμύρνης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Αγ. Γεωργίου 40 & Αντλιοστασίου
142 34 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Τηλ. 213 2000434, 457
Fax. 210 2792500
e-mail: dimsxeseis@neaionia.gr
Website: www.neaionia.gr

Νέα Ιωνία 7/1/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ρίγη συγκίνησης για τα Θεοφάνεια στην ιστορική προκυμαία της Σμύρνης

Με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην ιστορική προκυμαία της Σμύρνης, για πέμπτη χρονιά μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922, μπροστά από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας παρουσία της Γενικού Πρόξενου της Ελλάδος στη Σμύρνη, κας Αργυρώς Παπούλια και του εκπροσώπου του Δήμου Νέας Ιωνίας, Προέδρου του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. κ. Λουκά Χριστοδούλου.

Στην ιστορική τελετή του αγιασμού των υδάτων και κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού συμμετείχε και η ομάδα πόλο του Απόλλωνα Σμύρνης με τον προπονητή κ. Γιάννη Κατρουζανάκη να αναδύεται με τον Τίμιο Σταυρό από τα παγωμένα νερά της Σμύρνης.

Πριν την τελετή του Καθαγιασμού των Υδάτων και της Κατάδυσης του Τίμιου Σταυρού, είχε τελεστεί η Αρχιερατική θεία λειτουργία στο Ναό του Αγίου Βουκόλου της Σμύρνης, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σμύρνης Βαρθολομαίου.

Ο εκπρόσωπος του Δήμου Νέας Ιωνίας, κ. Λουκάς Χριστοδούλου, αφού μετέφερε τις εγκάρδιες ευχαριστίες στη Γενική Πρόξενο για την φιλοξενία στη Σμύρνη, της απένειμε τιμητική διάκριση για την διαδικτυακή συμμετοχή της στο 9ο Συμπόσιο του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ., ενώ επίσης της δώρισε έναν πίνακα με την ιστορική προκυμαία παρουσία και του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Διπλωματίας, Θρησκευτικών και Προξενικών Υποθέσεων, Κωνσταντίνου Αλεξανδρή.

*Φωτογραφίες από την αποστολή του Απόλλωνα Σμύρνης

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ