Δήλωση Π. Μανούρη για το γλυπτό που τοποθέτησε o Δήμος στον Περισσό

manouris

Δελτίο τύπου

Μόνο η Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας θα μπορούσε να …παλουκώσει με αυτό τον τρόπο την ελπίδα.

Την ώρα που η χώρα ζει την πιο κρίσιμη στιγμή της από την εμφάνιση της πανδημίας, στη Νέα Ιωνία βιώνουμε την απόλυτη υποβάθμιση των θεσμών της Αυτοδιοίκησης, ακριβώς τώρα που οι πολίτες έχουν ανάγκη ισχυρούς Δήμους και δομές που να προστατεύουν την υγεία.

Η Δήμαρχος επιμένει να μην ενημερώνει για τίποτα και να μην λογοδοτεί σε κανένα. Υποβαθμίζει διαρκώς το ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου και πασχίζει να φιμώσει εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους και παρατάξεις, για να εφαρμόσει μία ανούσια ατζέντα υποτιθέμενων αισθητικών οραμάτων. 

Έτσι η Νέα Ιωνία ζει στο ρυθμό της …μπατανόβουρτσας και τα συνεργεία του Δήμου (που θα έπρεπε να απολυμαίνουν νυχθημερόν το Δημόσιο χώρο) βάφουν ακατάπαυστα κολώνες, παγκάκια και πεζοδρόμια σε όποιο χρώμα εμπνέει κατά περίπτωση την …επίδοξη διακοσμήτρια.
Τελευταίο κρεσέντο είναι το γαλανόλευκο, λόγω της εθνικής επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση. Και αυτή τη φορά η Δήμαρχος ξεπέρασε τον εαυτό της. Δεν έφτασαν τα παγκάκια που έβαψε γαλάζια στο Άγαλμα της Μητέρας, ούτε οι στύλοι και τα κράσπεδα αλλά αποφάσισε να μετατρέψει σε καμβά και τα μνημεία της πόλης. Ξέχασε μάλλον πως για να παρέμβει κάποιος σε χώρους, όπως το Αδριάνεια Υδραγωγείο, που βάφτηκε γαλανόλευκο, πρέπει να πάρει τουλάχιστον τη σύμφωνη γνώμη των αρμοδίων Υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού. 

Αλλά δεν ήταν αυτό το μοναδικό ολίσθημα. Οι κάτοικοι στον Περισσό αιφνιδιάστηκαν (ουδείς σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου ή Επιτροπών γνώριζε και αυτή την …πρόθεση της Δημοτικής Αρχής) όταν εμφανίστηκε ξαφνικά  στον σταθμό ΗΣΑΠ ένα γλυπτό, που με τη συνήθη προχειρότητα της Δημοτικής Αρχής υποβαθμίστηκε άμεσα. Οι αρμόδιοι το παλούκωσαν κυριολεκτικά στα απομεινάρια ενός κομμένου δέντρου, τοποθετώντας ένα κακόγουστο πάσσαλο για να στηρίξουν την εικαστική δημιουργία που πρόσφερε στην πόλη μας γνωστός καλλιτέχνης..
Το γλυπτό, που φέρει τον τίτλο “Άγγελος της Ελπίδας” -δυστυχώς- αντικατοπτρίζει το προφανές: Μόνο η Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας θα μπορούσε να …παλουκώσει με αυτό τον τρόπο την ελπίδα.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ