Δήλωση του Κ. Κατιμερτζόγλου, επικεφαλής της δημ. παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας”

Ο κ. Κώστας Κατημερτζόγλου, επικεφαλής της δημ. παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Ιωνίας"

Την επομένη των τριπλών εκλογικών αναμετρήσεων (Δημοτικές, Περιφερειακές, Ευρωεκλογές), κι αφού καταστάλαξαν οι πρώτες εντυπώσεις από τα εκλογικά αποτελέσματα, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση, κ. Κωνσταντίνος Κατιμερτζόγλου, δήλωσε στην εφημερίδα μας πως:

«Εμείς δώσαμε μια μάχη, προκειμένου να αναδείξουμε τον ενιαίο χαρακτήρα των εκλογών. Δηλαδή, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι κυβερνήσεις, οι Περιφέρειες και οι Δήμοι ουσιαστικά συνδέονται με μια πολιτική, η οποία εκφράζεται σε όλα τα επίπεδα, και στην πραγματικότητα προωθεί τα συμφέροντα του μεγάλου Κεφαλαίου και των επιχειρήσεων. Και σε κεντρικό επίπεδο και σε τοπικό επίπεδο. Δεν το κρύψαμε αυτό. Είπαμε ότι η ψήφος μας είναι ενιαία σε όλες τις κάλπες και η απάντησή μας είναι ενιαία, διότι ενιαία είναι και η επίθεση την οποία δέχεται ο λαός είτε σε πανευρωπαϊκό, είτε σε εθνικό, είτε σε τοπικό επίπεδο. Νομίζω ότι συσπειρώσαμε τις δυνάμεις μας αυτό το διάστημα. Μπορούσαμε, ίσως, περισσότερο. Κινητοποιήθηκε ένας κόσμος: τα άτομα του ψηφοδελτίου, οι οργανώσεις κ.τ.λ., ανοίχτηκαν όσο μπορούσαν περισσότερο μέσα στον Ιωνιώτικο λαό, βρήκαν καινούργιους ανθρώπους, ήρθαν σε επαφή με τις γειτονιές, με τους συλλόγους, με τα σωματεία.

Πήραμε αρκετό κόσμο και σε ψήφους, αλλά και σε άτομα τα οποία δραστηριοποιήθηκαν. Και με αυτή τη λογική θα συνεχίσουμε από καλύτερες θέσεις, διότι έχουμε και περισσότερους δημοτικούς συμβούλους. Βέβαια, οι ψήφοι μας και το ποσοστό μας είναι περίπου ίδιο με την προηγούμενη φορά. Όμως, με την πόλωση, η οποία δημιουργήθηκε αυτό το διάστημα, μπορέσαμε και τα καταφέραμε, αντέξαμε και ανταπεξήλθαμε στις καινούργιες συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί. Και με αυτή την προοπτική θα συνεχίσουμε κιόλας την επαφή μας με τον λαό της Νέας Ιωνίας.

Είμαστε στη μάχη συνεχώς, είμαστε μπροστά στα προβλήματα του κόσμου και θα τα προβάλουμε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο με τους περισσότερους δημοτικούς συμβούλους που τώρα έχουμε. Και οπωσδήποτε έχουμε μπροστά μας και τη μάχη των εθνικών εκλογών. Θα συνεχίσουμε με πιο εντατικούς ρυθμούς, με περισσότερη συσπείρωση και ενότητα και αλληλεγγύη μεταξύ μας. Θα αξιοποιήσουμε αυτόν τον καινούργιο κόσμο, που ήρθε σε επαφή μαζί μας, για να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα. Ουσιαστικά το παιχνίδι παίζεται μέσα στην ίδια την κοινωνία, στην ίδια την ταξική πάλη. Θεωρώ ότι οι υπόλοιποι παίξανε στο παιχνίδι με τη λογική ότι οι τοπικές εκλογές δεν έχουν σχέση με τις ευρωεκλογές, είτε με τις περιφερειακές εκλογές κ.λπ.. Κάπου σ’ αυτό το σημείο κερδίσανε κάποιους πόντους, ας πούμε. Αλλά από εκεί και πέρα, όμως, ουσιαστικά δεν είπανε και την αλήθεια στον Ιωνιώτικο λαό σε ό,τι αφορά στην τοπική μας κοινωνία.

Είμαι βέβαιος πως θ’ αποδειχθεί στην πορεία ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα, γιατί ουσιαστικά δεν έχουν διαφορές μεταξύ τους, αλλά κυρίως προβάλουν το ποιος είναι καλύτερος διαχειριστής αυτής της ίδιας πολιτικής άποψης, τοποθέτησης και κατεύθυνσης που έχουν.».

 

Παναγιώτα Σούγια

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ