Δήλωση της Δ. Θωμαΐδου για τη συμμετοχή Δήμου Νέας Ιωνίας στο πρόγραμμα για τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης

Νέα Ιωνία 24/01/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δήλωση της Δέσποινας Θωμαΐδου για τη συμμετοχή Δήμου Νέας Ιωνίας στο πρόγραμμα για τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης

Την υποβολή συμμετοχής στα προγράμματα Διά Βίου Μάθησης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Έρευνας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) ανακοίνωσε η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κα. Δέσποινα Θωμαΐδου με στόχο την επιμόρφωση και την αναβάθμιση των δεξιοτήτων των Δημοτών της Νέας Ιωνίας.

Συγκεκριμένα, η κα. Δέσποινα Θωμαΐδου για τη σημαντική αυτή εξέλιξη τόνισε τα εξής: «Παρά τις ασφυκτικές ημερομηνίες υποβολής του προγράμματος, καταφέραμε με σύγκλιση Εκτάκτου Δημοτικού Συμβουλίου να λάβουμε απόφαση προκειμένου οι Δημότες μας να επιμορφωθούν σε μια σειρά θεματικών ενοτήτων, έχοντας τη δυνατότητα εκμάθησης ξένων γλωσσών, Βασικών δεξιοτήτων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (Η/Υ), Πολιτιστικών Προγραμμάτων και θεμάτων που αφορούν την Ποιότητα Ζωής και το Περιβάλλον.

Τα προγράμματα αυτά έχουν μεγάλη προστιθέμενη αξία, αφού δίνεται η ευκαιρία και σε ανθρώπους που για διάφορους κοινωνικούς, οικονομικούς λόγους αδυνατούν και απειλούνται με κοινωνικό αποκλεισμό να έχουν ίσες ευκαιρίες στη Ζωή και τη Γνώση.

Οι αντιπαραθέσεις που υπήρξαν από άλλες δημοτικές παρατάξεις ως προς το «επείγον του θέματος» για την άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, πρέπει να αποφεύγονται όταν πρόκειται για ζητήματα μείζονος σημασίας για την Πόλη και τους Δημότες. Προφανώς η ταχύτητα στη λήψη αποφάσεων δεν πρέπει να προσκρούει σε κωλυσιεργίες και στείρες πολιτικές αντιπαραθέσεις, συνέχισε η Δήμαρχος. Το «αυτονόητο» δεν αποτελεί πολιτικό διακύβευμα για καμία παράταξη. Ας είμαστε ρεαλιστές και μεγαλόψυχοι όταν πρόκειται για τη ζωή των Δημοτών μας».

Δέσποινα Θωμαΐδου
Δήμαρχος Νέας Ιωνίας
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Δύναμη Προοπτικής»

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ