Εκδήλωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στη Νέα Ιωνία για τις Ευρωεκλογές

Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση με θέμα: «Για την Ελλάδα των πολλών, για την Ευρώπη των λαών», συνδιοργάνωσαν οι Ο.Μ. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Νέας Ιωνίας και η Ο.Μ. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ηρακλείου Αττικής, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (21/5), στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας, με κεντρικούς ομιλητές τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία κ.κ.: Δημήτρη Παπαδημούλη (Ευρωβουλευτή, Αντιπρόεδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου), Βλάσση Αγτζίδη (Ιστορικός του Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού), Πάνο Λάμπρου (Δημοσιογράφος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.), Ραλλία Χρηστίδου (Μουσικός, τραγουδίστρια) και Μιχάλη Σπουρδαλάκη (Καθηγητής και Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών).

Την εκδήλωση προλόγισε το μέλος του Συντονιστικού της Ο.Μ. Ηρακλείου Αττικής κ. Λεωνίδας Καρύγιαννης, κι αμέσως μετά απεύθυνε έναν χαιρετισμό το μέλος του Συντονιστικού της Ο.Μ. Νέας Ιωνίας κ. Νίκος Παπαδόπουλος.

Ο κ. ΣΠΟΥΡΔΑΛΑΚΗΣ
Πρώτος ομιλητής της βραδιάς ήταν ο κ. Μιχάλης Σπουρδαλάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στους λόγους που κατά τη γνώμη του ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία θα έχει καλά εκλογικά αποτελέσματα, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: Δεν είναι η αίσθηση που έχουμε όλοι μας τον τελευταίο καιρό ότι το κλίμα αλλάζει κι ότι παίρνουμε κεφάλι, ότι κλείνει η ψαλίδα κ.τ.λ., αλλά έχω τη βεβαιότητα ότι η δεξιά στην Ελλάδα και στην Ευρώπη θα ηττηθεί την Κυριακή. Θα υποστεί μια πολύ μεγάλη υποχώρηση.».

Η κ. ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ
Ακολούθως, τον λόγο έλαβε η κ. Ραλλία Χρηστίδου, η οποία ανέφερε τους λόγους που την οδήγησαν να θέσει για δεύτερη φορά στη ζωή της υποψηφιότητα, τη φορά αυτή για την Ευρωβουλή, μίλησε για τις αναμνήσεις της από την πρώτη υποψηφιότητά της, που ήταν στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, και ακόμη αναφέρθηκε στις σημερινές οικονομικές δυνατότητες της χώρας λόγω των πολιτικών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. ΑΓΤΖΙΔΗΣ
Κατόπιν, τον λόγο έλαβε ο κ. Βλάσης Αγτζίδης, ο οποίος επιχείρησε μια πολιτική ερμηνεία όλων όσων έχουν γίνει το στη χώρα μας σε σχέση με τον Μικρασιατικό Ελληνισμό, αναφέρθηκε στο πολύ καλό, κατά τη γνώμη του, ψηφοδέλτιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για την Ευρωβουλή, και ακόμη ανέπτυξε το σκεπτικό του σχετικά με το πώς συνδέεται η τοπική ιστορία της Νέας Ιωνίας με την ευρύτερη πολιτική αντίληψη και την αντιαυταρχική Αριστερά, στην οποία συγκαταλέγει τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α..

Ο κ. ΛΑΜΠΡΟΥ
Αμέσως μετά απεύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό η υποψήφια ευρωβουλευτής και Συντονίστρια του Δικτύου Νεολαιών του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς κ. Ελευθερία Αγγέλη, την οποία διαδέχθηκε στο βήμα ο κ. Πάνος Λάμπρου, ο οποίος επισήμανε μεταξύ άλλων «τη συσπείρωση ευρύτερου χώρου του κόμματος όσο πλησιάζουν οι εκλογές», μίλησε για τις επιθέσεις που δέχτηκε ο ίδιος από την ημέρα που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του, γνωστοποίησε λεπτομέρειες από μια «ανακριτική», κατά κάποιον τρόπο, τηλεοπτική συνέντευξη που του ζητήθηκε και έδωσε, έκανε λόγο για φασιστικές μεθόδους που χρησιμοποιούν αντίπαλες πολιτικές ομάδες, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως: «Όλα αυτά δεν είναι τυχαία αλλά έχουν σχέση με την απέχθειά τους στα δικαιώματα και τις ελευθερίες, και γι’ αυτό προσπαθούν να γυρίσουν τον χρόνο πίσω.».

Ο κ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ
Τέλος, τον λόγο έλαβε ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Κάθε μέρα που περνάει το κλίμα αλλάζει. Και το βλέπετε όχι μόνο στις συγκεντρώσεις που κάνουμε, και στον παλμό και στο μέγεθος, το βλέπετε και στις δημοσκοπήσεις, όπου όλοι σπεύδουν και μαζεύουν τις διαφορές, το βλέπετε στις δηλώσεις των ηγετικών στελεχών της Ν.Δ., που έφτασαν να μιλούν ακόμη και για νοθεία γιατί φοβούνται την ήττα.».

Επίσης, ο κ. Παπαδημούλης επισήμανε μεταξύ άλλων πως: «Κι εμείς καμιά φορά δεν έχομε συνειδητοποιήσει το τι πετύχαμε», εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα πάρει κριτική ψήφο υποστήριξης και από πολίτες που βρίσκονται στα Αριστερά μας», κι ακόμη ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Αυτή την Προοδευτική Συμμαχία, που οικοδομήσαμε στην Ευρώπη, και μας βοήθησε σπάζοντας την απομόνωση και δημιουργώντας στηρίγματα, τη δημιουργήσαμε ως ένα κόμμα που ήταν, είναι και θα παραμείνει ένα κόμμα της Αριστεράς, ένα κόμμα που θέλει να παραμείνει την οικογένεια της Αριστεράς και δεν μας απασχολεί καθόλου η μεταγραφή σε άλλες πολιτικές συμμαχίες. Η προστιθέμενη αξία του ΣΥΡΙΖΑ και στην Ευρώπη είναι ότι ως Αριστερά καταφέρνουμε να ενώνουμε τις δυνάμεις για το σήμερα, διατηρώντας τον στρατηγικό μας στόχο για το αύριο, που δεν το κρύβουμε είναι ο σοσιαλισμός, η δημοκρατία και η ελευθερία.».

ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ
Επίσης, οφείλουμε να αναφέρουμε πως ανάμεσα στους πολυπληθείς παρευρισκόμενους στην πολιτική αυτή εκδήλωση διακρίναμε: την βουλευτή Β΄ Αθηνών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Ανέττα Καββαδία, τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Ιούλιο Συναδινό, τον Δήμαρχο Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλή Γκότση, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φιλίππα Αθυμαρίτου, τους Αντιδημάρχους κ.κ. Όλγα Ακιανίδου (Κοινωνικής Πρόνοιας), Χρήστο Χατζηιωάννου (Παιδείας, Πολιτισμού και Σχολικών Επιτροπών), Σάββα Χατζηκωνσταντίνου (Τεχνικών Υπηρεσιών), Χρήστο Κανλή (Καθαριότητας και Ποιότητας Ζωής), τους δημοτικούς συμβούλους και ξανά υποψήφιους της παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» κ.κ. Γιώργο Καρυπίδη και Σπύρο Βανδώρο, τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Βόρειου Τομέα Αθηνών με την παράταξη «Δύναμη Ζωής» κ.κ. Παναγιώτη Κωστάκη, Ιωάννα Λάμπρου, Φώτη Χρυσικό, Θανάση Λιάκο, Πέτρο Δαμιανό, Μάριο Αθανασίου, Κατερίνα Μαλακού, Ελένη Μαριόλη, καθώς και τον Πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας στην Ελλάδα κ. Τζαβέντ Ασλάμ.

Παναγιώτα Σούγια

 

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ