Έκτακτο Δημ. συμβούλιο ζητάει η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας

Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κ.Κουλούρη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
– Δήμαρχο Ν. Ιωνίας κ. Δ. Θωμαϊδου
– Δημοτικούς Συμβούλους Νέας Ιωνίας
– Προέδρους Σχολικών Επιτροπών Α’ βάθμιας και Β’ βάθιας Εκπαίδευσης.

ΘΕΜΑ: Σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου.

Κυρία Δήμαρχε, Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,

Η Λαϊκή Συσπείρωση από τις 6/2/2020, με αφορμή την καταγγελία του Συλλόγου Γονέων του 4ου Δημοτικού Σχολείου για το εκρηκτικό πρόβλημα της καθαριότητας  και την αποστολή της εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας για την εποχική γρίπη (εκτός του σχετικού ερωτήματος που είχαμε υποβάλλει προς τη δήμαρχο), λόγω της οξυμένης και επικίνδυνης κατάστασης που υπάρχει στα σχολεία, κατέθεσε ως θέμα συζήτησης για να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία της υγείας των μαθητών από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Δυστυχώς, αν και μιλάμε για ένα πρόβλημα που σχετίζεται με την υγεία εκατοντάδων παιδιών, το πρόβλημα δε φαίνεται να σας απασχόλησε. Διαφορετικά θα είχατε φροντίσει εφόσον δεν προτίθεστε να συγκαλέσετε τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο, παρά το γεγονός ότι αυτό έχει να συγκληθεί από τις 9/1/2020, δηλαδή πάνω από ένα μήνα, τουλάχιστον να έχετε συγκαλέσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα του προβλήματος, τις υποχρεώσεις σας και την ευθύνη που έχετε απέναντι σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Πιστεύαμε ότι μετά από ένα μήνα τη Δευτέρα 17/2/2020 θα συγκαλούσατε τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο. Φαίνεται, όμως, ότι για κάποιους λόγους το αποφεύγετε. Η ευαισθησία σας εξαντλείται σε κάποια θέματα που άλλα είναι σοβαρά και άλλα όχι, ΚΑΝΕΝΑ όμως δεν είναι πιο σοβαρό και πιο ΑΜΕΣΑ αναγκαίο να αντιμετωπισθεί από την προστασία της υγείας των μαθητών.

Έτσι αν και στις 16/1/2020 συγκαλείτε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για το Θέμα της Διά Βίου Μάθησης, στις 22/1/2020 για το έκτακτο ψήφισμα που αφορούσε το δημόσιο χαρακτήρα του Κωνσταντοπούλειου Νοσοκομείου «Αγ. Όλγα», στις 23/1/2020 για το θάνατο του πρώην Μητροπολίτη και στις 5/2/2020 για τη μεταφορά του καζίνου της Πάρνηθας, το θέμα όμως της υγείας των μαθητών δε φαίνεται να σας απασχόλησε, ώστε να συγκαλέσετε έκτακτο Δημοτικό συμβούλιο παρά της καταγγελίες και τις διαμαρτυρίες του συλλόγου γονέων.

Ίσως γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν έχετε να αντιμετωπίσετε ψηφίσματα, αλλά μια πραγματικότητα που απαιτεί διεκδίκηση από την κυβέρνηση και άμεσες λύσεις που πρέπει να δώσετε.

Γι’ αυτό το λόγο σας καλούμε να συγκαλέσετε επειγόντως έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, τη Δευτέρα 17/2/2020, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα της καθαριότητας των σχολείων. Το ζήτημα αυτό δεν επιδέχεται καμία απολύτως παράταση.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Κ. Κατιμερτζόγλου, Π. Τσουκαλάς, Θ. Χαμαλίδης, Αλ. Ματθαίου, Ελ. Μποτζιολή

Ν. ΙΩΝΙΑ 14/2/2020

Επισυνάπτουμε και το θέμα που ζητήσαμε να εισαχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Προς
Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Ιωνίας κ. Κ. Κουλούρη
Τη Δήμαρχο Ν. Ιωνίας κα Θωμαΐδου.

Κοινοποίηση: Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων και Δημοτικούς Συμβούλους Νέας Ιωνίας.

Με αφορμή την καταγγελία του συλλόγου γονέων του 4ου δημοτικού σχολείου για το εκρηκτικό πρόβλημα της καθαριότητας και την αποστολή της εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας για την εποχική γρίπη η Λαϊκή Συσπείρωση (εκτός του σχετικού ερωτήματος προς τη δήμαρχο) καταθέτει ως θέμα συζήτησης για απόφαση τα παρακάτω.

Η έξαρση της γρίπης βρίσκει τη σχολική κοινότητα για άλλη μια φορά απροετοίμαστη και εκτεθειμένη! Ήδη πολλά σχολεία στον δήμο μαςαντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα και πολλοί μαθητές μετρούν απουσίες.

Ταυτόχρονα με έγγραφο που απέστειλε το υπουργείο Παιδείας σε όλες τις σχολικές μονάδες αναθέτει την ευθύνη για την αποφυγή εξάπλωσης της εποχικής γρίπης για μια ακόμα φορά σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, αποφεύγοντας οποιαδήποτε αναφορά σε προληπτικά μέτρα μαζικού χαρακτήρα.

Η εγκύκλιος του υπουργείου είναι μακριά από την πραγματικότητα της σχολικής ζωής που βιώνουν μαθητές και γονείς σήμερα, την οποία κάνει πως δεν γνωρίζει αφού πολλά σχολεία λόγω των πολιτικών των συνεχών περικοπών από την κρατικό προϋπολογισμό για την Παιδεία:

  • Δεν διαθέτουν επαρκή μέσα ατομικής υγιεινής για τους μαθητές (υγρό σαπούνι, αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα)
  • Δεν διαθέτουν επαρκές μόνιμο προσωπικό καθαριότητας και μάλιστα της ώρας λειτουργίας πρωινού σχολικού προγράμματος
  • Δεν έχουν ελεύθερες αίθουσες για τους μαθητές που αρρωσταίνουν, όταν δεν φθάνουν οι αίθουσες για μάθημα ή για Ειδική Αγωγή;
  • Λειτουργούν με άθλιες συνθήκες Υγιεινής. Τάξεις που στάζουν από υγρασία, χωρίς επαρκή φωτισμό και αερισμό, πρώην αποθήκες διαμορφωμένες σε τάξεις, με θρανία πολύ κοντά το ένα στο άλλο.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν πως το υπουργείο προτείνει μέτρα όχι με σκοπό την αποφυγή της εξάπλωσης του ιού της γρίπης, αλλά απλά και μόνο για να αποφύγει των καταλογισμό ευθυνών την πολιτική που εφαρμόζει μετακυλίοντας τις ευθύνες στις πλάτες των εκπαιδευτικών, των γονιών και των ίδιων των μαθητών.

Επειδή το πρόβλημα της καθαριότητας των σχολείων είναι τεράστιο μόνιμο και δεν έχει να κάνει μόνο με την περίοδο έξαρσης της γρίπης αλλά συνολικότερα με την υγεία των μαθητών καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους και επειδή το σοβαρό αυτό θέμα δεν αντιμετωπίζεται με εγκυκλίους και οδηγίες ούτε είναι ατομική υπόθεση του καθενός.

Καλούμε το Δημοτικό συμβούλιογια την εξασφάλιση της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών του δήμου μας να αποφασίζει να διεκδικήσει:

  1. Άμεση κρατική χρηματοδότηση των σχολείων για αγορά φαρμακευτικού (αντιπυρετικά φάρμακα) και προληπτικού υλικού (χαρτομάντιλα, σαπούνια, αντισηπτικά).Μέχρι τότε να διατεθεί συγκεκριμένο Κοντύλι από τον προϋπολογισμό του Δήμου για την κάλυψη αυτών των αναγκών.
  2. Άμεσα μόνιμο, επαρκές και πλήρους ωραρίου προσωπικό καθαριότητας των σχολείωνμε πλήρη εργασιακά δικαιώματα ώστε να διατηρούνται καθαρά τα σχολεία κατά τη διάρκεια λειτουργίας τους.Ειδικά αυτήν την περίοδο να δοθεί άμεση λύση για κάλυψη ορισμένων οξυμένων καταστάσεων όπως π.χ του 4ου Δημοτικού Σχολείου και όχι μόνο με πρωτοβουλίες και μέτρα που οφείλει να πάρει η Δημοτική Αρχή.
  3. Άμεσο σχεδιασμό για τη δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας στο πλαίσιο του ΕΣΥ που θα έχει την αποκλειστική ευθύνη για την παρακολούθηση της σωστής ανάπτυξης και της υγείας όλων των μαθητών, την πρόληψη, τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική περίθαλψη.
  4. Χωρίς καθυστέρηση να γίνουν άμεσα μαζικές προσλήψεις γιατρών, να στελεχωθούν και να λειτουργήσουν τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ, να εφοδιαστούν οι δημόσιες μονάδες Υγείας με επαρκή αριθμό εμβολίων, κατάλληλων διαγνωστικών μέσων, αντιικών φαρμάκων και να παρέχονται δωρεάν σε όλο τον πληθυσμό χωρίς “πλαφόν” και περικοπές.
  5. Πλήρης και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και προληπτικό έλεγχο για τους ανασφάλιστους, ανέργους και τις οικογένειές τους. Δωρεάν και πλήρη εμβολιασμό και ιατρικό έλεγχο όλων των μαθητών, μέσω κρατικών δομών και κινητών μονάδων Υγείας, με ευθύνη των υπουργείων Παιδείας και Υγείας, ανεξάρτητα από τον φορέα ασφάλισης του γονέα.
  6. ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΙΚΗ ΓΡΙΠΗ.

Για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Ν. ΙΩΝΙΑΣ
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Κατιμερτζόγλου Κ., Τσουκαλάς Π., Χαμαλίδης Θ., Ματθαίου Αλ., Μποτζιολή Ελ.

Ν. Ιωνία 6/2/2020

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ