Ενότητα για τη Νέα Ιωνία: Ενημέρωση για τη 30η Συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου

Η θέση της ΕΝΟΤΗΤΑΣ για την κατάργηση του ΟΠΑΝ

Νέα Ιωνία, 10 Δεκεμβρίου 2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 30η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Η 30η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας διεξήχθη τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου.

Στα εκτός ημερησίας διάταξης θέματα υπήρξαν τα δύο παρακάτω, τα οποία υπερψηφίσαμε με επιχειρήματα.

Το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης είχε ως περιεχόμενο δύο επιστολές παρατάξεων της αντιπολίτευσης (ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ) που αφορούσαν τη διαδικασία προμήθειας των Μέσων Ατομικής Προστασίας των εργαζομένων. 

Η Δήμαρχος και η δημοτική αρχή επέλεξαν σε αυτό θέμα να απέχουν από τη συζήτηση. Είναι δικαίωμα κάθε δημοτικού συμβούλου να επιλέξει τη στάση του και την ψήφο του στα θέματα που εισέρχονται για συζήτηση στο Δ.Σ.. 

Είναι, όμως, απορίας άξιο ότι διεξήχθη μία συζήτηση με παράθεση γεγονότων και ερωτημάτων από τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης και δεν υπήρχε καμία απάντηση ή προσπάθεια επιχειρηματολογίας από τη δημοτική αρχή. 

Στέκονταν βουβοί και παρακολουθούσαν την διαδικασία ενώ η αντιπολίτευση άθροιζε επιχειρήματα και ερωτήματα,

Ιδιαίτερα η Δήμαρχος έκανε την ιστορική δήλωση “απέχουμε από το θέμα” ξεχνώντας πως η παρουσία της στο Δ.Σ. είναι θεσμική σαν Δήμαρχος της Νέας Ιωνίας και όχι σαν επικεφαλής Παράταξης. 

Για πρώτη φορά στη ιστορία του Δ.Σ. ο Δήμαρχος της πόλης μας και προϊστάμενος όλων των υπηρεσιών  απείχε με την παρουσία του αφήνωντας αναπάντητα τα ερωτήματα και τις ενστάσεις της αντιπολίτευσης.

Η στάση αυτή της Δημάρχου ερμηνεύεται ως ειρωνική προς την αντιπολίτευση και προσβλητική προς το θεσμό του Δ.Σ. 

Το σημαντικότερο όμως είναι πως η προσβολή στους θεσμούς κρύβει έλλειψη σεβασμού ως οφείλει σε όλους τους κατοίκους και δημότες της πόλης μας που βιώνουν δύσκολες καταστάσεις.

Το επόμενο Δ.Σ. είναι προγραμματισμένο για την Παρασκευή 11/12/2020 με θέμα τον προϋπολογισμό του 2021.

Ένας προϋπολογισμός που δεν έχει άξονες ανάπτυξης για την πόλη, που στηρίζεται στη συνέχιση των έργων που θεμελίωσε η προηγούμενη δημοτική αρχή και δεν έχει για κατεύθυνση την επίλυση των προβλημάτων που δημιουργεί η πανδημία.

Το πιθανότερο είναι πως θα ψηφιστεί μόνο από την δημοτική αρχή με 9 θετικούς ψήφους και 32 αρνητικούς την ίδια στιγμή που η Δήμαρχος θα ειρωνεύεται τους δημότες στο πρόσωπο των εκλεγμένων  αντιπροσώπων τους με την απούσα παρουσία της.

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ
ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Δημοτική Παράταξη “ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ”
email: enotita2019@hotmail.com

Κάντε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here