Ενότητα για τη Νέα Ιωνία: Καταγγελία για σύλληψη συνδικαλιστών

Η θέση της ΕΝΟΤΗΤΑΣ για την κατάργηση του ΟΠΑΝ

 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ “ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ”

Νέα Ιωνία, 17 Δεκεμβρίου 2020

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ

Η δημοτική μας παράταξη “ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ” καταγγέλει και καταδικάζει την πολιτική καταστολής της κυβέρνησης που κορυφώθηκε από τα μέσα του Νοεμβρίου και δίνει καθημερινά δείγματα γραφής.

Το δόγμα νόμος και τάξη που εφαρμόζει η κυβέρνηση επιβάλλεται σε κάθε φωνή που προσπαθεί να αρθρώσει λόγο στην κατεύθυνση της υπεράσπισης των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Τα κέντρα εξουσίας δεν δίστασαν να παραπέμψουν στην εισαγγελία τους τρεις ηγέτες της αντιπολίτευσης πόσο μάλλον να συλλάβουν πολίτες στην πόλη μας  που πραγματοποιούσαν ενημέρωση για την Πανεργατική Απεργία στις 26 Νοέμβρη.

Στο ίδιο μήκος κύματος επιβολής του νόμου της  σιωπής, την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου,  50 αστυνομικοί περικύκλωσαν τρεις, εκλεγμένους, συνδικαλιστές οι οποίοι τόλμησαν και ανάρτησαν πανό στο οποίο έγραφαν “ΠΕΙΝΑΜΕ” έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.  

Ο Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Ιωνίας, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα της Ομοσπονδίας Επισιτισμού -Τουρισμού, προσπάθησαν να αναδείξουν την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει χιλιάδες εργαζόμενοι και να ζητήσουν τη στήριξή τους από την Κυβέρνηση. Αντί αυτού βίωσαν φίμωση και καταστολή  που φανερώνει το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται η κυβέρνηση μετά την αποτυχία να προστατεύσει την δημόσια υγεία και την οικονομία της χώρας.

Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι η αυτονόητη και επιβεβλημένη  υπεράσπιση της δημόσιας υγείας  χρησιμοποιείται σαν πρόσχημα για την κατάργηση των εργατικών κατακτήσεων που οδηγεί στην οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Δημοτική Παράταξη “ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ”
email: enotita2019@hotmail.com

Κάντε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here