Επείγουσα ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 4ου Δημ. Σχολείου Νέας Ιωνίας

Στοιχεία Επικοινωνίας Συλλόγου Γονέων:
e-mail: 4odimotikosxoleioneasionias@gmail.com
facebook: Σύλλογος γονέων & κηδεμόνων 4ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας Αττικής

Νέα Ιωνία 17/10/2019

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ / ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Σύλλογος μας ενημερώνει όλους τους γονείς, ότι εξαιτίας της έλλειψης μέτρων ασφαλείας στο εργοτάξιο που εφάπτεται στο σχολείο μας δημιουργείται κίνδυνος για την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών μας.

Συγκεκριμένα
(α) Υπάρχει διασπορά μεγάλης ποσότητας σκόνης την οποία εισπνέουν τα παιδιά μας κατά τη διάρκεια του μαθήματος αλλά και του διαλείμματος.
(β) Δημιουργείται ηχορύπανση η οποία εμποδίζει την ομαλή λειτουργία του σχολείου μας.
(γ) Εγείρεται θέμα ασφάλειας εξαιτίας του παλαιού και σαθρού τοίχου που χωρίζει το προαύλιο του σχολείου μας με το εργοτάξιο. Ο τοίχος είναι επικίνδυνος και επισφαλής.

Η σκόνη είναι ανυπόφορη για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς καθώς βρίσκεται παντού, ακόμα και μέσα στις αίθουσες. Οι μαθητές αναγκάζονται να πηγαίνουν στις τουαλέτες σηκώνοντας την μπλούζα για να καλύψουν στόμα και μύτη. Στο κάτω προαύλιο δεν μπορεί να σταθεί άνθρωπος. Η δε μάντρα από καθαρή τύχη δεν έχει καταρρεύσει μέχρι στιγμής, αν και πέφτουν καθημερινά σοφάδες. Δασκάλα του σχολείου ανέφερε ότι στο διάλειμμα πέρασε πάνω από τη μάντρα του σχολείου, κατά την περιστροφή του, ο κάδος της μπουλντόζας που χρησιμοποιείται για την εκσκαφή, προκαλώντας αναστάτωση. Ενδέχεται δε να έχει επηρεαστεί και το ίδιο το σχολείο καθώς μια ρωγμή φάνηκε στον χώρο του καυστήρα, η οποία δεν υπήρχε κατά τον στατικό έλεγχο του κτιρίου.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση η Δημοτική Αρχή έχει αδιαφορήσει, υποτιμώντας το θέμα.

Συγκεκριμένα
(α) Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 30/9/19 ερωτήθηκε η δημοτική αρχή και απάντησε ότι «θα το δει η τεχνική υπηρεσία»
(β) Ο Σύλλογός μας κατέθεσε σχετικό έγγραφο προς την κα Δήμαρχο και κα Αντιδήμαρχο, στις 8/10/19 με αριθμό πρωτοκόλλου 28531, ζητώντας να ληφθούν μέτρα. Καμία απάντηση δεν εδόθη.
(γ) Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, ερωτήθηκε για ακόμη μία φορά η Δημοτική Αρχή, τι μέτρα προτίθεται να λάβει και η απάντηση ήταν «Θα το δούμε»
(δ) Ο Σύλλογός μας, φυσικά, αναμένει ενέργειες και από τη διεύθυνση του σχολείου μας.

Καλούμε όλους τους Γονείς και τους Εκπαιδευτικούς σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα 21/10/19 – ώρα 7.00μμ.
ΩΣΤΕ NA ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ