Επισκέψεις σχολείων στα Μουσεία του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Δήμου Νέας Ιωνίας

9ο Λύκειο Αμαρουσίου

ΔΗΜΟΣ Ν. ΙΩΝΙΑΣ
ΚΕΝΤΡΟ ΣΠΟΥΔΗΣ και ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.)

27 Φεβρουαρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επισκέψεις στα Μουσεία του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.

  1. Την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020, στις 10 το πρωί, επισκέφθηκαν τα Μουσεία του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. οι μαθητές του 9ου  Λυκείου Αμαρουσίου συνοδευόμενοι από τον διευθυντή τους Νικόλαο Δαμιανό  και τους καθηγητές Σταυρούλα Παπανικολάου, Μάριο Αγγελίδη, Δημήτρη Περράκη, Γιώτα Βρυώνη, Άννα Οικονομίδου, Νέλλη Ακτύπη και Θανάση Ραφτόπουλο.
  2. Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020, στις 9 το πρωί, επισκέφθηκαν τα Μουσεία του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. οι μαθητές του 5ου Λυκείου Ν. Ιωνίας, συνοδευόμενοι από την διευθύντρια Κλεοπάτρα Βρέκου και τους καθηγητές Γιώργο Κούρτη, Παναγιώτη Ανδριόπουλο και Σμαράγδα Καρωνίδου.

Στο πρώτο μέρος της ξενάγησής τους, ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Λουκάς Χριστοδούλου καλωσόρισε  τους μαθητές και τους καθηγητές στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Ν. Ιωνίας, και έκανε μια ιστορική αναδρομή στη τριετία 1919-1922 που σημάδεψε τον Μικρασιατικό Ελληνισμό, ενώ συμπληρωματικά το μέλος του Δ.Σ. Μάκης Λυκούδης αναφέρθηκε στην εγκατάσταση των προσφύγων στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Ν. Ιωνία.

Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα – υπήρχε κέρασμα και αναψυκτικά – οι μαθητές κατευθύνθηκαν στα Μουσεία Ταπητουργίας-Υφαντουργίας και Λαογραφικό όπου τα μέλη του Δ.Σ. Μάκης Λυκούδης και Χρήστος Χατζηϊωάννου τους ξενάγησαν στα εκθέματα των Μουσείων απαντώντας ταυτοχρόνως σε διάφορα ερωτήματα των μαθητών.

Φεύγοντας οι μαθητές έλαβαν ως αναμνηστικό ένα στυλό, ενώ στους καθηγητές προσφέρθηκε  το βιβλίο: «Πρακτικά 8ου Συμποσίου: Λίγο πριν την 100/ετία: Πώς και γιατί οι Έλληνες υπέστησαν την μεγαλύτερη καταστροφή της Ιστορίας τους».

Θα περιμένουμε όσους θέλουν να επισκεφθούν τα μουσεία μας, να επικοινωνούν στο τηλ. 210 27 95 012 (9.00΄-13.00) από Δευτέρα έως Παρασκευή ή μέσω της ιστοσελίδας μας.

Πατρ. Ιωακείμ 4 – 142 34 Ν. Ιωνία – Τηλ. 210 27 95 012 – Fax 210 27 90 775
E-mail: kemipo@otenet.grurl:https://kemipo-neaionia.gr

Κάντε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here