Επιτυχής η σύσκεψη φορέων της Νέας Ιωνίας για την υγεία

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Γ.Σεφέρης τιμά την εργατική Πρωτομαγιά

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»
N. Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης
Μουταλάσκη 64 – 14234 Ν. Ιωνία
6906059765        
mail: segseferis@gmail.comgseferis.edu@gmail.com
site: www.syllogos-seferis.gr

Με  επιτυχία πραγματοποιήθηκε την  Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020 η σύσκεψη  φορέων της Νέας Ιωνίας  με τηλεδιάσκεψη ύστερα από  κάλεσμα  του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ», με θέμα την προστασία της υγείας εργαζομένων και μαθητών, των μορφωτικών – εργασιακών δικαιωμάτων και του λαϊκού εισοδήματος.

Στη  σύσκεψη  συμμετείχαν εκπρόσωποι από τους φορείς.

Οι  ομιλητές επισήμαναν τις ευθύνες της Κυβέρνησης για την έλλειψη  μέτρων ως προς την προστασία της υγείας  σε όλους  τους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα νοσοκομεία  και στα σχολεία, την έλλειψη μόνιμου και επαρκούς υγειονομικού – εκπαιδευτικού προσωπικού – καθαριστών/στριών ,  καθώς και τα τεράστια οικονομικά προβλήματα  που αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι σε αναστολή – άνεργοι – μικροί επαγγελματίες – αυτοαπασχολούμενοι.  

Κοινή διαπίστωση όλων είναι η ανάγκη συντονισμού,  αλληλεγγύης,  πρωτοβουλιών  για κοινές δράσεις  και κινητοποιήσεις, εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς ,  στις διοικήσεις των δημόσιων οργανισμών Υγείας – Παιδείας – ΜΜΜ,  συνεντεύξεις  σε  τοπικά  ΜΜΕ.  ενάντια σε μια πολιτική που δε σέβεται την ίδια τη ζωή των ανθρώπων του μόχθου και των παιδιών του, για χάρη των μεγάλων επιχειρήσεων, με πρώτη συμμετοχή στην απεργία της 26/11, προβάλλοντας  το παρακάτω κοινό Διεκδικητικό  πλαίσιο απαιτώντας:

ΓΙΑ  ΤΗ  ΔΗΜΟΣΙΑ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 • Να αξιοποιηθούν και να εξασφαλιστούν νέες αίθουσες ώστε καμία τάξη να μην ξεπερνάει τους 15 μαθητές με ανοικτά, καθαρά και ασφαλή σχολεία.
 • Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών.
 • Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων.
 • Να παρθούν όλα τα μέτρα προστασίας στα σχολεία: Δωρεάν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και λοιπό προσωπικό, τακτικές απολυμάνσεις, σχολικός γιατρός ή σχολικός νοσηλευτής σε κάθε σχολείο γιατί δεν είναι δυνατόν τον  ρόλο αυτό να τον παίζουν οι εκπαιδευτικοί.
 • Να διαμορφωθούν με ευθύνη του Δήμου και της Κυβέρνησης οι κατάλληλες υποδομέςκαι να προσληφθεί το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής και την ίδρυση ειδικού νηπιαγωγείου.
 • Δωρεάν παροχή όλου του απαραίτητου τεχνολογικού εξοπλισμού, γρήγορου και  ασφαλούς διαδικτύου σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, με ευθύνη του κράτους και του ΥΠΑΙΘ.

ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΟΙ ΔΟΜΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

 • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών όλων των ειδικοτήτων και νοσηλευτών στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα» για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών που υπάρχουν, βοηθητικού και προσωπικού καθαριότητας.
 •  Προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στο Κέντρο Υγείας Νέας Ιωνίας ώστε να λειτουργεί σε 24ωρη βάση καλύπτοντας την ανάγκη πρωτοβάθμιας φροντίδας του Ιωνιώτικου λαού και να αποσυμφορείται το νοσοκομείο.
 • Να μονιμοποιηθούν τώρα όλοι οι επικουρικοί και συμβασιούχοι. 
 • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την υγεία για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών σε υλικά και μέσα.
 • Να επιταχθούν οι ιδιωτικές δομές υγείας της περιοχής για να γίνονται μαζικά δωρεάν ιατρικοί έλεγχοι. Να καταγραφούν οι ιδιώτες γιατροί που βρίσκονται στην περιοχή και ανάλογα με την ειδικότητά τους να ενταχθούν σε ένα ενιαίο σχέδιο παροχής δωρεάν πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
 • Δωρεάν, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ κορωνοϊού για τους κατοίκους και τους εργαζόμενους της Ν. Ιωνίας.

ΝΑ ΠΥΚΝΩΣΟΥΝ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΜΜΜ

 • Πιο τακτικά και ασφαλή δρομολόγια στις αστικές συγκοινωνίες (ΗΣΑΠ και λεωφορεία).
 • Να δοθεί έκτακτη κρατική χρηματοδότηση για την πρόσληψη προσωπικού, την επισκευή και την αγορά συρμών και οχημάτων.
 • Να επιταχθούν και να αξιοποιηθούν μέσα του ιδιωτικού τομέα (πούλμαν, λεωφορεία κ. λ. π).

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ! ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Στους μεγάλους χώρους δουλειάς που υπάρχουν στην περιοχή να γίνονται συχνοί έλεγχοι από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες για την τήρηση των μέτρων από την εργοδοσία και να τηρούνται όλα τα απαραίτητα αν υπάρξει κρούσμα. 

 • Να παρθεί πίσω ο απαράδεκτος νόμος της κυβέρνησης που αναγκάζει τον εργαζόμενο, αν νοσήσει, να αναπληρώσει τις ώρες που έχασε με απλήρωτες υπερωρίες.
 • Μέτρα στήριξης των μικρών επαγγελματιών με απαλλαγή από δημοτικά τέλη, με αναστολή όλων των δανειακών υποχρεώσεων χωρίς τόκους και προσαυξήσεις, με αναστολή όλων των ρυθμίσεων για οφειλές προς τη ΔΕΗ (ή άλλους ιδιώτες παρόχους) και προς άλλες πρώην ΔΕΚΟ. 
 • Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους για όσο διαρκεί η ανεργία.
 • Να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, καμιά διακοπή σε λαϊκή κατοικία για χρέη σε νερό, ρεύμα, τηλέφωνο.
 • Όχι στο νέο αντεργατικό – αντισυνδικαλιστικό έκτρωμα
 • ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ  ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ  ΣΤΙΣ  26 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

Η  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ  ΤΗΣ  ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ  ΚΑΙ  ΤΗΣ  ΖΩΗΣ  ΜΑΣ  ΑΠΕΝΑΝΤΙ  ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

          ΤΑ  ΣΩΜΑΤΕΙΑ  ΚΑΙ ΟΙ  ΜΑΖΙΚΟΙ  ΦΟΡΕΙΣ  ΤΗΣ  ΝΕΑΣ  ΙΩΝΙΑΣ

   Νέα Ιωνία 18 Νοεμβρίου 2020

Κάντε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here