Επιτυχής ο 5ος Αγώνας Δρόμου στη Νέα Ιωνία: «Στις γειτονιές των Μικρασιατών Προσφύγων»

Το πρωί της Κυριακής (6/10), με σημείο εκκίνησης και τερματισμού τον πεζόδρομο μπροστά από το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Νέας Ιωνίας, με μεγάλη συμμετοχή μικρών και μεγάλων αθλητών, πραγματοποιήθηκε ο 5ος Αγώνας Δρόμου (10.000 μ. ενηλίκων – 1.000 μ. παίδων), με τίτλο: ««Στις γειτονιές των Μικρασιατών προσφύγων»εκεί που γράφτηκε η Ιστορία τους», που συνδιοργάνωσαν ο Ο.Π.Α.Ν. Νέας Ιωνίας, η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής-Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Νέας Ιωνίας και ο Α.Γ.Σ. «Ανατολή» Νέας Ιωνίας.

Τον αφιερωμένο αγώνα στους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας, οι οποίοι ήρθαν και εγκαταστάθηκαν μετά από τη Μικρασιατική καταστροφή στους συνδιοργανωτές Δήμους, χαιρέτισε ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. κ. Λουκάς Χριστοδούλου και αμέσως μετά ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας κ. Σπύρος Μπερδέσης έδωσε την εκκίνηση των 1000 μ., όπου συμμετείχαν 85 μικροί αθλητές και αθλήτριες.

Λίγη ώρα αργότερα, και αφού ολοκληρώθηκε ο αγώνας των 1000 μ., η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, κ. Δέσποινα Θωμαΐδου απεύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό λέγοντας πως: «Εύχομαι σε όλους να έχετε ευλογία, δύναμη και πραγματικά έχουμε χρέος και καθήκον να θυμόμαστε τις γειτονιές που ξεκίνησαν από την προσφυγιά. Να είσαστε όλοι καλά. Και του χρόνου πάλι εδώ περισσότεροι για να δώσουμε νόημα της ζωής.», και αμέσως μετά έδωσε την εκκίνηση του αγώνα των 10000 μ., στους οποίο συμμετείχαν 326 αθλητές και αθλήτριες κάθε ηλικίας.

Αμέσως μετά από την ολοκλήρωση των αγώνων δρόμου πραγματοποιήθηκαν οι απονομές των μεταλλίων και των κυπέλλων.

Τέλος, οφείλουμε να αναφέρουμε πως την περιγραφή των αγώνων έκανε με επιτυχία ο Πρόεδρος του Α.Γ.Σ. «Ανατολή» κ. Ευάγγελος Βασιλείου, ενώ βοήθησαν στη διεξαγωγή τους μέλη τοπικών συλλόγων.

Παναγιώτα Σούγια

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ