Ερωτήσεις & ψηφίσματα της “Λαϊκής Συσπείρωσης Νέας Ιωνίας”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νέας Ιωνίας, της 30ης του Σεπτέμβρη 2019, η «Λαϊκή Συσπείρωση» κατέθεσε (εκτός από το ψήφισμα ενάντια στο κατάπτυστο, αντικομμουνιστικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που εξισώνει τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό με τον φασισμό – ναζισμό) την παρακάτω ερώτηση και δύο επιπλέον ψηφίσματα. Την ερώτησή μας όπως και το πρώτο ψήφισμα η δήμαρχος τα αντιμετώπισε θετικά ενώ για το ψήφισμα ενάντια στη νέα συμφωνία για την παραμονή και επέκταση των βάσεων δεν έκανε κανένα σχολιασμό. Τα ψηφίσματα δεν μπήκαν εκτός ημερήσιας διάταξης για έγκριση ή όχι από το δημοτικό συμβούλιο.


Όπως είναι ήδη γνωστό, από τις 10 Οκτωβρίου και έπειτα λήγουν οι συμβάσεις των εργαζόμενων στα ”κοινωφελή προγράμματα εργασίας” του ΟΑΕΔ, οι οποίοι καλύπτουν τα κενά σε μόνιμο προσωπικό σε διάφορες δημόσιες υπηρεσίες ανά τη χώρα. Με συνέπεια δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι να βρίσκονται μπροστά στον κίνδυνο της ανεργίας και να ζουν αυτοί και οι οικογένειές τους με την αγωνία για το αν θα χάσουν τη δουλειά τους.

Είναι ευνόητο πως με την αποχώρησή τους θα δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου καθώς καλύπτουν βασικές ανάγκες.

Σημειωτέον, οι εργαζόμενοι αυτοί, σε περίπτωση λήξης της σύμβασής τους, δεν δικαιούνται ούτε καν το επίδομα ανεργίας, αφού μετά από την 11μηνη εργασία τους δεν πληρούν τις υπέρμετρες προϋποθέσεις που θέτει ο ΟΑΕΔ για την καταβολή του επιδόματος.

τι μέτρα θα πάρει η δημοτική αρχή ώστε:

 • Οι εργαζόμενοι της “κοινωφελούς εργασίας” να παραμείνουν στις θέσεις τους και μετά τις 10 Οκτώβρη που λήγει το πρόγραμμα;
 • Θα στηρίξει τους εργαζόμενους στη δικαστική τους προσφυγή;
 • Θα απαιτήσει παράλληλα τη μετατροπή των συμβάσεων εργασίας τους σε συμβάσεις αορίστου χρόνου;

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΣΤΑ ΕΠΑΛ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Η κυβέρνηση της ΝΔ και το υπουργείο Παιδείας στα πλαίσια των περικοπών και του εξορθολογισμού του κόστους προς τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες προχωρά και φέτος, όπως η προηγούμενη κυβέρνηση ΖΥΡΙΖΑ, στο κλείσιμο των λεγόμενων ολιγομελών τμημάτων. Με το κλείσιμο των λεγόμενων ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ αποκλείονται μαθητές κυρίως παιδιά λαϊκών, εργατικών οικογενειών να σπουδάσουν το αντικείμενο που επιθυμούν, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις η δυνατότητα μετακίνησης σε άλλο σχολείο είναι πολύ περιορισμένη.

Το Υπουργείο Παιδείας στα πλαίσια της κανονικότητας και της λεγόμενης αναβάθμισης της ΤΕΕ κάνει ό,τι μπορεί για να κρύψει τον αριθμό αυτών των μαθητών που πετιούνται έξω από το αντικείμενο φοίτησης που επιθυμούν στα ΕΠΑΛ

Το Υπουργείο προχωράει στο κλείσιμο ενός ακόμα «ολιγομελούς» τμήματος αυτό της ειδικότητας των ψυκτικών στο νυχτερινό ΕΠΑΛ της Νέας Ιωνίας .

Δεν κάνουμε πίσω από το δικαίωμα των μαθητών να ακολουθήσουν απρόσκοπτα την ειδικότητα που έχουν επιλέξει.

Δεν μπορούμε να μην αγωνιστούμε ενάντια στην εργασιακή περιπλάνηση και ανασφάλεια που οδηγεί αυτή η πολιτική και τους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς στα ΕΠΑΛ

Διεκδικούμε:

 • Τα τμήματα, οι τομείς και οι ειδικότητες των ΕΠΑΛ να διαμορφωθούν με βάση τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών κι όχι με βάση τις αναδιαρθρώσεις και τους κόφτες για την περικοπή δαπανών.
 • Να εγκριθούν όλα τα ολιγομελή τμήματα τομέων και ειδικοτήτων.

 ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ

Η ΛΑΪΚΉ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ καλεί τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην ανανέωση της συμφωνίας για την παραμονή και επέκταση των αμερικάνικων βάσεων στην πατρίδα μας ψηφίζοντας το παρακάτω κείμενο:

Το δημοτικό συμβούλιο της Νέας Ιωνίας εκφράζει την ανησυχία του και την έντονη καταδίκη του για την νέα ΕλληνοΑμερικανική “Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας”, που επιχειρεί να ανανεώσει, να ενισχύσει και να επεκτείνει η κυβέρνηση της ΝΔ, μια συμφωνία που δημιούργησε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ,.αναβαθμίζοντας τη βάση της Σούδας, προσθέτοντας τις βάσεις της Λάρισας και του Στεφανοβίκειου καθώς και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης,

Πρόκειται για πολύ επικίνδυνη εξέλιξη που εμπλέκει βαθύτερα τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, στους ανταγωνισμούς και στους πολεμικούς σχεδιασμούς στην περιοχή μας, θέτοντας το λαό και την νεολαία σε μεγάλους κινδύνους.

Διατρανώνουμε τη θέλησή μας για συνέχιση της πάλης ενάντια στις ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 • Να μην ανανεωθεί, να καταγγελθεί η Ελληνο – Αμερικανική “Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας”
 • Να κλείσει η βάση της Σούδας και οι άλλες ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις
 • Καμιά συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό
 • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ
 • Σύλλογος ΠΕ Αν. Αττικής Ο Σωκράτης
 • Σύλλογος ΠΕ ο Σωκράτης

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ