«Ευαισθησία» Δημ. παρατάξεων για τους εκλογικούς νόμους κατά το δοκούν, του Αθ. Αποστολόπουλου

«Ευαισθησία» Δημοτικών Παρατάξεων για τους εκλογικούς νόμους κατά το δοκούν.

Η κυβέρνηση έχει καταθέσει σχέδιο νόμου προκειμένου να προωθηθεί στη Βουλή για ψήφιση ώστε να αλλάξει βασικά σημεία του τρόπου εκλογής και αντιπροσώπευσης στη Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Εξυπακούεται ότι ο εκάστοτε εκλογικός νόμος οφείλει να εξασφαλίζει αφ’ ενός κατά το δυνατόν δίκαιη αντιπροσώπευση και αφ’ ετέρου αποτελεσματική διοίκηση.

Δικαίως οι παρατάξεις οφείλουν να διατυπώνουν απόψεις και αντιρρήσεις για ενδεχόμενη αλλοίωση της αντιπροσωπευτικότητας αλλά και οποιεσδήποτε άλλες ατέλειες ή ελλείψεις.

Σε αυτό τον ιστότοπο αναρτήθηκε μακροσκελής καταγγελία πολλών αριστερών και κομμουνιστικών ομάδων και παρατάξεων για την επιχειρούμενη αλλαγή του εκλογικού καθεστώτος με το νέο νομοσχέδιο.

Ταυτόχρονα στη σημερινή (22/3) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπάρχει εισήγηση από τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ προκειμένου να καταγγελθούν οι όποιες ατέλειες του νόμου που ενδέχεται μελλοντικά να αδικήσουν μικρότερες παρατάξεις.

Έως εδώ τα πράγματα θα μπορούσαν να φαίνονται «ειδυλλιακά».

Δεν είδαμε όμως έως τώρα στα 2 χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από τον εν ισχύει εκλογικό νόμο (μεγαλύτερο νόμο-έκτρωμα όλων των εποχών) βάσει του οποίου βολεύτηκαν όλες οι μεγαλύτερες παρατάξεις με εξασφάλιση θέσεων σε όλες τις Επιτροπές, ενώ αποκλείστηκαν τελείως οι μικρότερες από κάθε συμμετοχή και διατύπωση λόγου, να ανοίξει το στοματάκι της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ή και κάθε άλλης βολεμένης από πλευράς συμμετοχής στα αντίστοιχα όργανα παράταξης.

Επιλεκτικές «δημοκρατικές ευαισθησίες» κατά το δοκούν.

Η παράταξη μας ως πραγματική ανεξάρτητη και αδέσμευτη κίνηση θα συνεχίσει να διατυπώνει ευθύ και καθαρό λόγο προς κάθε κατεύθυνση και φορέα εξουσίας.

ΑΘ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοτικός Σύμβουλος με τη παράταξη «ΙΩΝΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟΨΗ – 21ος ΑΙΩΝΑΣ»

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ