Γιόρτασαν οι Κρήτες Νέας Ιωνίας την 78η επέτειο της μάχης της Κρήτης

Με πολύ μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση του Συλλόγου Κρητών Νέας Ιωνίας για την 78η επέτειο της «Μάχης της Κρήτης», που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο κατάμεστο από κόσμο προαύλιο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας, στην Ελευθερούπολη.

Ο κ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ – Ο κ. ΤΡΥΓΩΝΑΚΗΣ
Η όμορφη αυτή εκδήλωση ξεκίνησε με μία εμπεριστατωμένη και ενδιαφέρουσα ομιλία για τη «Μάχη της Κρήτης» από τον ε.α. Ανώτατο Αξιωματικό κ. Βασίλη Αποστολάκη, και στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Νέας Ιωνίας, κ. Βασίλης Τρυγωνάκης, απεύθυνε έναν χαιρετισμό, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Αναλογιζόμενος την ιστορία αυτού εδώ του σωματείου, του Συλλόγου των Κρητών της Νέας Ιωνίας, όλα αυτά τα χρόνια και σκεφτόμενος τους σπουδαίους ανθρώπους, που ήταν κοντά του και διαδραμάτισαν ρόλο, δεν είναι καθόλου υπερβολή να πω ότι αισθάνομαι υπερηφάνεια, δέος και τρομερά μεγάλη ευθύνη. Από τη θέση του Προέδρου, αυτό που θέλω να πω είναι ότι θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια να παράξουμε ένα πολιτιστικό έργο για την Κρήτη μας, για το οποίο να καμαρώνουν οι άνθρωποί μας. Δεν σας κρύβω ότι αισθάνομαι τυχερός για δύο λόγους: Πρώτον, γιατί περιστοιχίζομαι από σπουδαίους φίλους, συνεργάτες, με τους οποίους έχουμε φτιάξει μία ωραία ομάδα και νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά. Και, δεύτερον, γιατί διαδέχτηκα στο τιμόνι του συλλόγου μας έναν ευπατρίδη Πρόεδρο, τον Μανώλη τον Στρατή, τον επί 8 σχεδόν χρόνια Πρόεδρο του σωματείου, που μας στηρίζει, μας αγαπά και που βάνει πλάτη στα δύσκολα. Σε ό,τι αφορά στο πνεύμα της αποψινής εκδήλωσης θέλω να πω δύο λόγια, να μου επιτρέψετε: Εάν υπάρχει μία έννοια, που χαρακτηρίζει τις συλλογικές μας στιγμές ως κοινωνία και ως έθνος, αυτή είναι η έννοια της υπέρβασης. Και την υπερβατική φύση του Κρητικού την καταδεικνύει όλη του η ιστορική διαδρομή. Δρόμος τραχύς και ανήφορος η διαδρομή και η ιστορία των ανθρώπων του ιερού αυτού τόπου, πνεύμα τραχύ και ατίθασο ο Κρητικός ο ίδιος.». 

ΧΟΡΟΙ
Αμέσως μετά, τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου (παιδικό και ενηλίκων) χόρεψαν με εντυπωσιακό τρόπο κρητικούς χορούς με τη συνοδεία του μουσικού συγκροτήματος του κ. Πέτρου Σαριδάκη, και ακολούθησε ένα τρικούβερτο κρητικό γλέντι, με άφθονο φαγητό και ποτό, αλλά και πολύ χορό από όλες και όλους, που διήρκησε με αμείωτο κέφι μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.

Επίσης, αξίζει να επισημάνουμε πως στον χώρο της εκδήλωσης λειτουργούσε παράλληλα και μία ενδιαφέρουσα Έκθεση Μουσικών Οργάνων. 

ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ
Τέλος, οφείλουμε να αναφέρουμε πως στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ πολλών άλλων: ο π. Μιχαήλ Χατζηαντωνίου ως εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδελφείας, Ν. Χαλκηδόνος και Ηρακλείου κ.κ. Γαβριήλ, η βουλευτής Β΄ Αθηνών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Ελένη Αυλωνίτου, ο Διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Κώστας Ζαχαριάδης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φιλίππα Αθυμαρίτου, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ξενοφών Κυριακόπουλος (Οικονομικών) και Χρήστος Χατζηιωάννου (Παιδείας, Πολιτισμού και Σχολικών Επιτροπών), η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμη προοπτικής» και επόμενη Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, ο δημοτικός σύμβουλος της ίδιας παράταξης κ. Αριστείδης Χατζησαββίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ.κ. Μιλτιάδης Καναβός και Γιάννης Λαζαρίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ.κ. Κωνσταντίνος Κατιμερτζόγλου (επικεφαλής) και Παναγιώτης Τσουκαλάς, καθώς και ο νεοεκλεγέντας δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «ΝΕΑ Ιωνία, ΝΕΑ Άποψη – 21ος Αιώνας» κ. Αθανάσιος Αποστολόπουλος.

Παναγιώτα Σούγια, Απόστολος Σαλονικίδης

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ