Η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας για τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η  ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΘΩΜΑΪΔΟΥ

Με αφορμή τη συγκρότηση των νομικών προσώπων του δήμου μας (σχολικές επιτροπές, ΚΕΒΡΕΦΟ, ΟΠΑΝ κ.λπ.), η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κα Θωμαϊδου στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (Δευτέρα, 21/10/2019) σε ένα νέο κρεσέντο υποκρισίας και συγκάλυψης των αντιδραστικών αντιλήψεων από τις οποίες διακατέχεται, αρνήθηκε τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων στα Διοικητικά Συμβούλια των ΝΠΔΔ  (βλ. αντιπροσωπευτικότητα), επικαλούμενη και κάνοντας χρήση των αντιδραστικών νομοθετικών ρυθμίσεων  της  ΝΔ, που δίνει εννέα (9) θέσεις στην παράταξη της δημάρχου και μόλις δύο (2) σε όλες στις υπόλοιπες παρατάξεις!

Το γεγονός αυτό, δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό στη σύντομη διαδρομή της ως Δήμαρχος. Έχουν ήδη μαζευτεί αρκετά περιστατικά αυταρχικής και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς απέναντι σε εργαζόμενους, που αποδεικνύουν την αποφασιστικότητά της στην υλοποίηση όλων των αντιδραστικών σχεδιασμών της κυβέρνησης, σε βάρος των λαϊκών διεκδικήσεων και συμφερόντων.

 

Ο κ. Κώστας Κατιμερτζόγλου, επικεφαλής της δημ. παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Ιωνίας”

Παραθέτουμε ενδεικτικά:

  • Στο συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 21/10/2019, πριν συζητηθεί το θέμα της στελέχωσης των Νομικών Προσώπων και πάρει όλους τους εκπροσώπους για λογαριασμό της, αρνήθηκε – παραμένοντας αδιάλλακτη μέχρι τέλους – στο Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας, τους δεκάδες γονείς και τη Λαϊκή Συσπείρωση, που ζητούσαν επίμονα να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες για την κατασκευή του γκαράζ δίπλα ακριβώς από το σχολείο, να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα ασφάλειας για την προστασία των παιδιών και των εκπαιδευτικών από τους τόνους σκόνης και τη λειτουργία των εκσκαφέων για να ξαναρχίσουν οι εργασίες. Η πρόταση αυτή ψηφίστηκε από την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων, με εξαίρεση την παράταξη της κας Θωμαΐδου και του – όπως δείχνουν τα πράγματα – συνοδοιπόρου της, κ. Κουκουλάρη, ο οποίος με κάθε ευκαιρία τη στηρίζει.
  • Άλλο κρούσμα αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς ήταν πριν μερικές μέρες η άρνησή της να μπει στο γραφείο της η αντιπρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων του Δήμου (!!!), η οποία συνόδευε τις απλήρωτες επί δύο μήνες καθαρίστριες, που διεκδικούσαν να πληρωθούν, χωρίς όμως να της περάσει, όπως και το γεγονός ότι πέταξε κυριολεκτικά, λες και ήταν σκουπίδια, τους δημοσιογράφους, που για δεκαετίες είχαν τις θέσεις τους στα έδρανα του συμβουλίου χωρίς να υπάρχει κανείς απολύτως λόγος.
  • Κρούσμα με προφανή στόχο να στείλει μήνυμα ότι έχει πλάτες στη ΝΔ αποτελεί και η απόκρυψη της επίσκεψης της υπουργού Παιδείας, κας Κεραμέως από τους γονείς και τον σύλλογό τους, μετά την «ήττα» που υπέστη στο Δημοτικό Συμβούλιο το προηγούμενο βράδυ, τους οποίους συνάντησε λίγη ώρα πριν την επίσκεψη και δεν τους είπε τίποτα. Το δελτίο τύπου που έδωσε η Δήμαρχος στη δημοσιότητα, εκτός από τις δεκάδες φωτογραφίες και τις κολακείες προς την υπουργό, αναφέρει ότι συζήτησαν εκτεταμένα τα ζητήματα που αφορούν την εκπαιδευτική κοινότητα (άγνωστο τι συζήτησαν). Δεν κάνει, όμως, την παραμικρή αναφορά στο πρόβλημα της ασφάλειας των μαθητών από τα έργα για την κατασκευή του γκαράζ δίπλα στο σχολείο, καθώς και τη δίκαιη αγανάκτηση και αγωνία των γονιών, δείγμα γραφής της αναλγησίας και της περιφρόνησής της.

Αυτή της η στάση αποτελεί πρόκληση για το λαϊκό αίσθημα! Αποτελεί βάναυση πρόκληση στις αγωνιστικές παραδόσεις της Νέας Ιωνίας. Της γνωστοποιούμε, όμως, ότι το εργατικό και λαϊκό κίνημα της πόλης μας θα συγκρουστεί αποφασιστικά με τακτικές φασιστικής έμπνευσης, όσο καλυμμένες κι αν είναι αυτές πίσω από λαϊκίστικες φανφάρες!

Νέα Ιωνία, 25/10/2019

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ