Η πρόταση της “Ενότητα για τη Νέα Ιωνία” για τα ανταποδοτικά τέλη

Η θέση της ΕΝΟΤΗΤΑΣ για την κατάργηση του ΟΠΑΝ

Νέα Ιωνία, 13 Νοεμβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Η δημοτική μας παράταξη κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 12ης Νοεμβρίου, ολοκληρωμένη πρόταση για το ύψος των ανταποδοτικών τελών του έτους 2021 καθώς και πρόταση επενδύσεων για τη λειτουργία της καθαριότητας της πόλης μας αφού πρώτα εγκρίθηκε από την οικονομική υπηρεσία του Δήμου.

Οι κύριοι άξονες της πρότασης μας στοχεύουν στη μείωση των Δημοτικών Τελών, με στόχο την οικονομική στήριξη των δημοτών μας που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία με αναστολή εργασίας ή με αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων τους. Επιπλέον στοχεύουν στην ανάπτυξη της ανακύκλωσης, στην επιστημονική οργάνωση της αποκομιδής απορριμμάτων, στην οργάνωση των υπηρεσιών στη  διαχείριση φυσικών καταστροφών και είναι οι ακόλουθοι: 

  • Μείωση των Δημοτικών Τελών για το έτος 2021 σε οριζόντια κλίμακα κατά ποσοστό 10% σε συνέχεια των δύο διαδοχικών μειώσεων που είχαμε προχωρήσει σαν διοίκηση από το έτος 2016.
  • Μείωση (ή απαλλαγή) των Δημοτικών Τελών για τα ακίνητα των κατοίκων  της Νέας Ιωνίας οι οποίοι εργάζονται σε επιχειρήσεις (και εκτός Νέας Ιωνίας) που έχουν δηλωθεί σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας λόγω της πανδημίας με το ίδιο καθεστώς μείωσης (ή απαλλαγής) των ευπαθών ομάδων.
  • Μελέτη αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών (φυσικές καταστροφές)
  • Μελέτη βελτιστοποίησης δρομολογίων αποκομιδής και χωροθέτησης κάδων
  • Προμήθεια δεύτερου πλυστικού μηχανισμού που μετατρέπει απορριμματοφόρο του Δήμου σε απορριμματοφόρο-πλυντήριο.
  • Προμήθεια υδροφόρας
  • Επέκταση του υπάρχοντος δικτύου υπόγειων κάδων.
  • Εκτυπώσεις εντύπων για προώθηση του προγράμματος ανακύκλωσης. 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο από την πλευρά της διοίκησης του Δήμου αναγνωρίστηκε η ευστοχία των παρεμβάσεων που βελτιώνουν την πρόταση της δημοτικής αρχής αλλά δεν ψηφίστηκαν οι βελτιωτικές προτάσεις από τις δημοτικές παρατάξεις.

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
“ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ”
mail: enotita2019@hotmail.com

Κάντε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here